Bolesť po kojení

slniecko1270
3. okt 2016

Ahojte malá má 7 týždňov a dávam jej pred kojenim espumisan po kojeni si odgrgne potom je kľudná asi 10 minút a potom dostane stikutku a potom nasleduje plač ktorý trvá aj hodinu. Úplne sa trhá je červená v tvári. Prosím Vás o rady. Ďakujem

katarinamarkova
3. okt 2016

@slniecko1270 aký máš dôvod dávať 7týždňovému dieťaťu pred kojením espumisan?

slniecko1270
autor
3. okt 2016

@katarinamarkova lekárka mi kazala

pribinak
3. okt 2016

Odgrgne si po jedení?

lemonlady
3. okt 2016

a čo robíte keď plače? možno len potrebuje cítiť maminku, vziať na ruky...

katlinkamt
3. okt 2016

Toto pozname aj my, asi ma koliku a ten espumisam jej nezabera, treba len vyckat

sardinka336
3. okt 2016

@slniecko1270 ,,lekárka mi kázala,, prepáč ale odpoved ako od maleho decka...a prečo ti kázala? Tu od kazdeho aby človek tahal informacie ako z chlpatej deky aby zistil suvislosti.
Tak asi ma koliku, alebo si niečo nevhodne pojedla a malu z toho boli brucho, pripadne skus rektalnu rurku, upravu jedalnička neviem čo jedavaš - niektore deti su haklive na čerstve pečivo, strukoviny, papriku atd. to si treba odsledovat. Niekedy treba vyskušat aj viacero tých kvapiek lebo ked sa na nete opytaš ,,ktore kvapky pomohli pri kolike,, tak kolko zien tolko nazorov, ze ktore pomohli, kazda napiše ine.....Existuje aj Coliprev, Saabsimplex niektorý davaju probiotika Biogaiu...to je tiez ,,pokus omyl,, treba vyskušat. Ja som si raz dala Espumisan a tak mi bublalo v bruchu .. 😀 😀 😀 tak ked ti mala po Espumisane reve ako diva tak skus ho nedat a čo to spravi uvidiš.

slniecko1270
autor
3. okt 2016

@pribinak áno

katarinamarkova
4. okt 2016

@slniecko1270 ok, rady.....
- neriadiť sa slepo tým, čo doktorka káže
- vysadiť, to čo očividne dieťatku prekáža.....fakt nechápem a nepochopím načo jej dávaš niečo po čom nasleduje hodinový plač.
- upraviť tvoju stravu!
- masírovať bruško
- odgrgnúť možno aj 2krát ak raz nestačí
- zistiť presnú príčinu bolesti bruška, odstrániť ju! nie len potláčať!
- nie je malá hladná? stačí jej tvoje mliečko?
- ak je hladná dokrmiť.
- ak je prejedená, dať jesť menej.

kp7333
4. okt 2016

Ta stikutka po kojeni je pravdepodobne z refluxu - proste sa jej vrati natravene mlieko spat zo zaludka a pali ju zaha. Preto place. Skus ju po kojeni nedavat nalezato, ale polohovat aspon do 30 stupnoveho uhla (podlozit matrac v postielke alebo davat do kresielka), pripadne nosit dlhsie na rukach alebo v nosici. Tiez pozor na manipulaciu, zbytocne po kojeni nestlacat brusko, nezdvihat nohy (napr. Pri prebalovani). Ak uz predsa len stikuta a place, ponukni jej vodu po lyzickach, nech si zapije tu grcku.