Ahojte, bolí ma brutálne ľavá bradavka pri kojení. Pravá vôbec nie, čo teda nechápem lebo kojím z oboch rovnako, aj časovo, aj poloha. Už minule sa mi to stalo, nechala som ju trochu oddýchnuť a prestalo to, ale zase sa to vrátilo a ráno mi skoro slzy vyhŕkli. Ale to tiež nie je riešenie lebo potom sa mi celé prso naleje mliekom a je tvrdé a bolí. Musím si nabudúce posvietiť na to, či sa mi tam dobre prisáva a aby sa s tým nehrala. Zajtra zavolám aj laktačnej poradkyňi, nech sa mi na to príde pozrieť ale zaujímajú ma samozrejme vaše skúsenosti, ja som v tom nováčik. Bolí to hlavne na začiatku keď sa prisaje, taká ostrá, rezavá bolesť. Konček je malilinko popraskaný, iba taká úplne vrchná, jemná kožka, natrela som si to bepanthenom a zmizlo to ale je tam taká biela bodka na špičke.
@lamonita ďakujem, neskôr skúsim.
Zle prisatie urcite, polohy pri dojceni treba striedat, aby sa vyprazdnoval prsnik vsade, ked citis, ze ta prisatie boli, odpoj dieta a nech sa prisaje nanovo. 🍀
@anavixy ďakujem, tiež si myslím že zlé prisatie, len nechápem že prává strana v pohode a iba na ľavo je problém. Väčšinou kojím iba po ležiačky, tak je nám najpohodlnejšie ale áno, asi by som mala prestriedať polohy, vďaka.
Napichnúť tu bodku, je to upchaty mliekovod. Respektíve ani nie pichať, len jemne nadvihni kožu na tom, a uvidíš, že hneď po tečie prúdom mlieko von. Stáva sa to, nie je to nič hrozné. Ale priprav sa, že potom to ešte môže bolieť pri prisati, deň dva kým sa to nezahoji.
A striedaj polohy, veľmi dobrá je aj "futbalista" teda máš dieťa na boku a prisava aa spredu.
@svokrinjazykmonika Ahoj 🙂 mne velmi pomahala borova voda vzdy po kojeni som si tym bradavky pretrela a zahojilo sa to do 1-2 dni. nejdu nahodou babatku zuby? ze by malo trosku agresivnejsie sliny? u nas to aspon tak vzdy bolo
@sovicka94 nie, malá má 6 týždňov. Bude problém v tom prisatí a v polohách. Dnes som si riadne naštudovala polohy na mamila.sk, ale aj tak mám pocit že to robíme stále nejako inak a čaptavo 💁
@svokrinjazykmonika ahoj, ja som mala presne toto, čo opisuješ.... Išla som k DR a zobrala mi ster, mala som nejakú baktériu na bradavke (neskôr ma už bolela aj druhá bradavka lebo mala mi to preniesla aj na druhú bradavku).
@sun_shine_2020 no ty kokšo, ďakujem 😳 budem si to sledovať. A riešila si to u gynekológa? Končí mi šestonedelie tak tam pôjdem čoskoro. Ja som si tú kožku aj prepichla tou ihlou ale nič sa nestalo, asi to nebude ten upchatý mliekovod ako spomínali vyššie.
@svokrinjazykmonika áno, u gyn ale tam mi bolo povedané, že kojenie proste boli a musim vydrzat, ze ak chcem kojiť musím niečo vydržať.. a bla bla bla... Tak som sa trápila asi 4-5 mesiacov, kupovala som v lekárni jednu masticku/krém za druhým.... Bradavku som mala v hroznom stave (červenú, bolestivu, vysusenu kožu okolo celého dvorca) ... a potom som sla k obvodakovi a ten mi zobral ster a zistili mi baktériu, dostala som ATB a zabralo. Hlavne never tomu, že kojenie ma bolieť. 🤔😁 Ja som až plakal keď som mala ísť kojiť, lebo ma to tak bolelo...
@sovicka94 Prosím naozaj keď idú bábätku zuby tak môže aj preto bolieť bradavka ? Ja som doteraz tiež problém nemala iba teraz nám idú prvé zúbky dva naraz a práva bradavka má bolí tak zvláštne .Raz som mala kvasinky ale toto je iná bolesť živá v bradavke a okolí a odtiaľ vyráža dovnútra ťa bolesť .
Upchaty mliekovod. Musíš prepichnut ihlou tu bodku. Ono sa to zdá ze brutaaal ale vôbec to neboli. Je to len tenká blana. Potom nadojči