Bojkot alebo zmena po očkovaní

asocial
10. feb 2013

Mile maminy,

prosim o Vase odpovede na naselujuci problem. Maly - 3,5 mesiaca bol v stredu ockovany. Reakcia bola akurat taka, ze bol uplakany, to je vsetko...ALE...vo stvrtok prislo k zmene. Predtym by bol na prsniku aj nonstop, teraz koniec.
Od malicka je kojeny na poziadanie, v podstate, riesila som tak nielen hlad, ale aj kazdy vyraznejsi plac. Pribral pekne, porodna vaha 3,7kg, teraz v stredu v poradni 6,8 kg, co je fakt ok. Najprv bol kojeny kazdy polhodinku, a teraz sa to predlzilo tak, ze vydrzal aj dve hodiny.
ALE..
Po tom ockovani moje dieta rapidne zmenilo svoj pristup k jedlu a prsniku! Teraz nema potrebu, pozera sa okolo, kojenie je kratke, trva aj len 5 minut, predtym tam vedel byt nacucnuty dlho dlho. A interval sa rozsiril na 3 -4 hodiny (neratam noc)
Zaujimave je, ze prsnik je potom prazdny, kaka a cika tak ako predtym!!!
Je mozna taka nahla zmena?
Presli ste si tym? Preslo to?

PS: Prosim, nedavajte mi linky na mamilu, ani na ine stranky o dojceni, ani to, aby som konktaktovala laktacnu. To vsetko mam za sebou.

DAKUJEM.

eveenka
10. feb 2013

@asocial ahoj, vo veku tvojho dietata keby mi to urobila mala by som bola stastna 🙂 . my sme sa tiez kolko razy dojcili aj kazdu pol hodinku a zmena prisla sice postupne ale az okolo 6 mesiaca. Mame 9,5 mes a mala je na prsu cca 2-3 min hoci ked bola taka malinka vedela byt pricucnuta aj hodinu, ine tekutiny nepije a je krasne pocikana a kaka aj dvakrat denne.

Je mozne ze u tvojho maleho je ta zmena zo dna na den. Kazde babatko je ine. Nemyslim si ze by to bolo v dosledku ockovania to urcite nie. Uvidis ci to spravanie bude pokracovat alebo sa to vrati tam kde ste boli predtym.

Podla mna nie je dovod na ziadne obavy, tvoj chlapcek je uz vacsi a silnejsi to znamena ze si dokaze na jeden glg potiahnut toho mliecka viac ako ked mal iba par dni. Aj ked je na prsu len 5 min za staleho intenzivneho sania dokaze vyprazdnit az 90% prsnika. Moja dcerka za toho 2-3 min sania pije bez prestavky a mlie ka sa mi zda ze mam teraz viac ako predtym 🙂 . takze ziadne obavy, nejde o ziaden strajk, tie intervaly by sa aj tak casom trosku predlzili, samozrejme treba si uvedomit ze kazde babatko je uplne jedinecne a jednemu to trva 2 minuty, druhemu 20 min a tretiemu 40 minut 🙂 ale ak budes sledovat pocikane plienky ( od 4 mes by mali byt za 24 hod 4-6) tak sa naozaj nemas coho bat s treba si uzivat takeyo krasne bezproblemove dojcenie🙂

mystery1
10. feb 2013

@asocial keď mala moja dcera tolko čo tvoj synček, manžel mi stale hovoril ako sa ta mala može najest tak rychlo že to nie je možne a potom som prišla na to že ona ani nemusi tahat 🙂 že jej to mlieko ide takym prudom že sa napapa aj za 5minut a vydrži dlho, al neviem sleduj malinkeho čo nema aj nejake ine zmeny a ak ne neznepokojuj sa

zirka
10. feb 2013

dcerku som kojila 20 mesiacov, samotne kojenie nam nikdy netrvalo dlhsie ako 8 minut :D zo zaciatku som mala strach, ze si vytiahne iba predne mlieko, ale ona stihla vypit vsetko :D frekvencia cca kazde 2 až tri hodiny.
takze v konecnom dosledku zalezi na dietati 😀

marcelatje
10. feb 2013

@asocial myslím že ide o prirodzený progres. Očkovaniu by som to nepripisovala. My sme sa na začiatku tiež kojili stále, teraz to stihne za 5-7 minút a stačí, priberá pekne. Čo sa výživy týka dĺžka dojčenia nie je dôležitá, dôležité je správne priloženie. Ak dieťatko saje dobre dá si koľko potrebuje. Zloženie a konzistencia mliečka sa menia, takže ak aj nezje v neskoršom veku viac nevadí, pretože mliečko akoby zhustlo, proste má inú konzistenciu a plne dojčenému bábätku to stačí. Ak tvoj synček prospieva a nechudne toto by som neriešila. A ešte sa netreba obávať ak začne priberať menej. Priberanie sa vekom spomaľuje. My sme za prvý mesiac pribrali 1,4 kg a odvtedy každý mesiac menej 😉

asocial
autor
10. feb 2013

mna len prekvapilo, ze to tak nahle..velmi nahle..predtym sa interval predlzoval postupne, teraz bum...
ale chudak, dnes zase ok pil teraz, aj chcel, ale zas mu robil problem to, ze mu to mliecko chodi hore, do ust naspat, a preto place a place pri kojeni, az chudak zaspal...

mi ho bolo luto
problemov s prdmi sme sa zbavili a teraz sa coray castejsie objavuje toto, predtym to bolo len sporadicky...
ach jo

monica158
10. feb 2013

@asocial ahoj aj mne sa to stalo presne to co tu pises :( nam to preslo po 2 tyzdnoch ....bolo to hrozne tiez mala 3,5 mesiaca ockovali ju a po 2 dnoch dovi dopo nechcela jest stale sa odtahovala od prsnika a to nejedla 6 hodin skusala som aj cez flasku ani tak cez striekacku nic normalne sa mi mlieko stracalo uz som bola zufala a s odsavacku mi neslo nic odsat co som uz mala tak malo mlieka no a po 2 tyzdnoch sa to dalo do normalu 🙂 no ale strasne som si vytrpela ale nevzdavala som to lebo kojit chcem co najdlhsie tak zatial kojime uvidime ....

asocial
autor
11. feb 2013

@monica158
tesi ma aj netesi, ze nie som jedina, u nas to stale pretrvava nejako..nahla zmena, akoze kaka a cika ok, ale odtahuje sa, predtym by bol pricucnuty stale...

ved to, ja nechem flasu, ja som mu jeden den dala lyzickou moje mlieko...

hadam sa to zas vrati..
ale kaka a cika ok..

monica158
11. feb 2013

aj nasa kakala aj cikala mne aj pisali ze to moze byt ten dojcensky strajk ale potom ju to preslo po tych cca 2 tyzdnoch...bud trpezliva a nevzdavaj to stale ponukaj prsnik nonstop hadam sa to zlepsi a kolko to uz u vas pretrvava ? a inak este mi aj baby popisali ze v tomto obdovi okolo 4 mesiacov sa to stava ...
My sa ideme este ockovat v marci tak som zvedava ci ju to zasa chyti dufam ze uz nie ....

monica158
11. feb 2013

@asocial aj nasa kakala aj cikala mne aj pisali ze to moze byt ten dojcensky strajk ale potom ju to preslo po tych cca 2 tyzdnoch...bud trpezliva a nevzdavaj to stale ponukaj prsnik nonstop hadam sa to zlepsi a kolko to uz u vas pretrvava ? a inak este mi aj baby popisali ze v tomto obdovi okolo 4 mesiacov sa to stava ...
My sa ideme este ockovat v marci tak som zvedava ci ju to zasa chyti dufam ze uz nie ....

asocial
autor
11. feb 2013

@monica158
u nas - v stredu ockovanie, a potom od stvrtku, piatku..tam...nevzdavam🙂..maly ma dalsie ockovanie v aprili...
no uvidime, ako bude toto..

monica158
11. feb 2013

@asocial veru nechame s aprekvapit 🙂

asocial
autor
11. feb 2013

@monica158
a inak plakala, ci nie? Lebo maly je pomimo spokojny, teda v ramci normy..🙂

monica158
12. feb 2013

@asocial nie praveze neplakala len 6 hod bez papania -som videla na nej ze by aj chcela ....