Bojkot 10-mesačného dieťaťa

26. dec 2024

ahojte, prosim o radu skusene a ostrielane maminky.
mam doma cerstvo 10m dieta, ktore doteraz bolo kojene. odvcera mi vsak bojkotuje kojenie. este nadranom sa v pohode nakojil a odvtedy ani pocut. problem bol ho vobec prilozit, odtlaca sa, bradavku ani do ust nevezme. 2x sa tak akoze zatvaril, ze ide na to, ale v procese sa zasekol a odtiahol. skusala som vsetko, co som vedela zatial- zmenit miestnost, polohu, miesto. o kojeni v polospanku nic, lebo to sa prebral a reval na zivu ratu. uplny hysak chyta. dufala som, ze v noci to pojde, ale nie.
som v tom, ze este to budem skusat, ale aj som pripravena prejst na UM. lenze s tym vobec nemam skusenosti- neviem ake mlieko, aku flasku (to sa bojim, ze aj to bude problem, lebo z flasky nikdy nepil).
a ze kolko mliecneho ma cez den dostat? zatial odstriekavam a vcera som ho "nakrmila" lyzickou, dnes tomu moc nedal, tak som mu mm primiesala do kase.
ako na potvoru sa to muselo udiat, ked su sviatky a hlavne necakane, prosim vas o rady. dakujem a prajem este pohodove sviatkovanie 🎄

majlo1234
26. dec 2024

Ahoj, presli sme si tym pred par dnami so sedem mesacnou dcerou.
Takyto strajk moze byt iba chvilkovy, u nas to boli necele tri dni. Rady nemam, mne dcera vobec nevzala jeden prsnik, bola ochotna dojcit sa len z druheho, v noci som ju musela na rukach uspavat, nechcela vobec. Moze byt, ze mu zuby idu, a boli ho to.
Tiez som ju lyzickovala, plus sa krmila prikrmami(ktore som vsak trochu obmedzila, aby sa vyhladovala😀) no a odsavala som si bolave prsia.
Nemam skusenost s flasou, dcera mi odmieta aj flasu aj cumel

akvi
26. dec 2024

Nezjedla si niečo, čo normálne nezvyknes? Mohlo to ovplyvniť chuť mlieka. Oba prsníky odmieta? Môj napríklad v tomto veku prestal piť z jedného, lebo mu to šlo ťažko, tak proste odmietol. Nemá v ústach nejakú aftu a pod.? Nejdú mu zuby?

anika
26. dec 2024

Hlavne klud, urcite uz jedava aj nieco ine, ako mlieko, hladne nebude, skus si ochitnat to svoje mlieko. Ako chuti? Vravim z vlastnej skusenosti, ja som pri svojom tretom dietati takto dokojila v 9 mes, trapili sme sa par dni, cez den sa vyslovene branil, v noci sa este prisal, ale naposeledy aj v noci z neho vyslo zretel e" blee" a bolo , viac nechcel.( ja som si ho ochutnala a teda bolo mi horke,, takze tak) Este som mu , ale potom som to nechala tak . Dala som mu flasu a tu zbastil na ex.ziadny problem,nerob si z toho nic, aj keby viac nechcel, to upl e staci, a to ti vravim, ako mama, co jedno dieta kojila 3. Mesiace, druhe 3 roky a to tretie 9 mes;)))

martinka13
26. dec 2024

Moja dcera toto spravila, keď mala cca 9 mesiacov. V podstate sa sama odstavila. Prešli sme ba UM. Nebol absolútne žiadny problém

ada85
26. dec 2024

Ja som obidve baby kojila ale aj dominovala. Keď mali cca 7 mesiacov samé sa odstavili - v deň keď som dostala 1. menštruáciu po pôrode.

ada85
26. dec 2024

Dokrmovala

autor
26. dec 2024

dakujem vsetkym za podporu a informacie 🙏
mlieko ked je odstriekane si da- z lyzicky, z pohara, iba prisat sa nechce. chut sa nezmenila (chutnala som aj, je sladke). prsniky odmieta oba. najhorsie je, ze vidim na nom, ze by sa mu zislo sa napojit na zdroj, lebo je ununkany a nervozny, aj unaveny.
aj by som to tipla na zuby, ale ostatne jedla v pohode je, aj zuje korky, rozky, vsetko.

autor
26. dec 2024

este doplnim, ze sice mi je luto, zeby som s kojenim mala skoncit, ale nevidim tragediu v dokrmovani UM, len mam hrozu z toho ze trafit mlieko, flasu najst spravnu a vsetky tie zalezitosti okolo toho.

akvi
26. dec 2024

No ak idu zuby, deti potrebujú žuť, preto si dá radšej rožok a pod , lebo to fajne masíruje ďasná. Skúšaj ponúkať aj prsník, uvidíš, ako sa to vyvinie. Ak by už nechcelo, nič sa nedeje, prejdi na mlieko. O fľašu sa neboj, toto je už veľké dieťa, môj mal od roka aj hrnček aj fľašu a aj sa kojil, s ničím nemal problém.

autor
26. dec 2024

@akvi a ake mlieko z tych UM je naj? viem, ze je to o tom, ake dietatu sadne, ale tak predsa s niecim musim zacat. skusala som aj flasku,on ten cumel hryzie 🤷 ked, tak este kupim poharik na mlieko, lebo na vodu ma.

akvi
26. dec 2024

Mlieko neporadim, ja som toto riešila pekne dávno. 😅 Ale podľa mňa je to vcelku jedno. Isto existujú vzorky, vyskúšaj, uvidíš. Mne vtedy tiež dala kamoška skúsiť to, čo sedelo jej dieťaťu. Sadlo aj môjmu, vôbec som nespekulovala a dala to.

autor
26. dec 2024

@akvi dakujem 😊

lenkakravcova
26. dec 2024

Čo sa týka kvality mliek, tak Nutrilonom nič nepokazíš. HiPP je tiež kvalitné ale je horkejsie chuťovo (u mňa ho deti nechceli). A Beba a Hami to sú také podobne mlieka. Trochu sladšie od Nutrilonu, tiež dobre hodnotené a lacnejšie.
Mne jedno dieťa chcelo len Hami. Druhé Bebu a tretiemu to bolo jedno - pila Nutrilon, Bebu a Hami na striedačku, podľa toho čo bolo v akcii 😀 (nemala problém so striedaním).

lenkakravcova
26. dec 2024

A fľašky vyskúšaj. Väčšinou Avent Natural sadne deťom (ale kúp si cumlíky pre menšie deti, napr moja má skoro dva roky a stále má cumlík od 3-4 mes., väčší prietok odmieta, to už sa napije z pohára po sedačky). Potom sú fajn ešte MAM fľašky (tie majú napr aj v bežnom Tescu - ľahšie sa zháňajú keď treba)

autor
26. dec 2024

@lenkakravcova no to som pocula, ze tie umele su horke oproti mm a kojene deti casto maju problem s prechodom. dakujem za tipy. a kolkokrat denne este mam davat s aku davku? fici si na jogurte, ten ma zvycajne rano..viem, ze mozem googlit, ale som z toho vcelku jelen a zda sa mi to lahsie na pochop priamo od mamiciek, ktore s tym ziju 😅

lenkakravcova
26. dec 2024

Vyskúšaj 50-100ml na prvú dávku. Keď sadne (tzn nepogrca sa do hodiny) tak potom podľa požiadaviek dieťaťa. Niektoré deti vypijú v takom veku každé 3-4hod 150ml (častejšie) iné aj 300ml a naraz a potom nepijú 5-6hod iba prikrmy. Záleží ako má nastavený už žalúdok 😃 moje zvykli menšie dávky, častejšie. Nemala som v tom s deťmi nejaký presný režim. Keď boli hladné urobila som ďalšiu fľašku, aspoň 50ml.
Pozerám že ty máš 10mes. Tam by som skúsila asi to Hami (to je aj tiež bežne dostupné v supermarkete, aj cenovo je výhodné). Lebo to je najsladsie z tých UM a najviac podobne chuti MM. To by ti malo dieťa vziať a keď sa nepogrca tak máš vyhrané. 😀
Od 13 mes cca som potom už deťom dávala polotucne UHt krabickove. Tie mlieka od 12mes sú potom už takmer len polotucne kravské v prášku. Veľký rozdiel tam v zložení už nie je a ani dieťa už potom nepije každých pár hodin, takže potom o pár mesiacov môžeš prejsť na takéto. 🙂

katrin21
26. dec 2024

French lait je sladsie, ale Beba je zlozenim najlepsia. My sme mali bebu HA ,neskor french lait

autor
26. dec 2024

@lenkakravcova dakujem, toto som potrebovala nejake instrukcie 😄 a to Hami je ok? ja moc tej znacke neverim 😅

autor
26. dec 2024

@katrin21 dakujem, o francuzskom mlieku som prave dnes pocula prvykrat. kde sa da zohnat? normalne v lekarni?