Bezbolestná odsávačka

makromolekula
9. júl 2014

Babeny mam velke ragady na bradavkach a doktorka mi odporucila odsavat kym sa uplne nezahoja a krmit striekackou.Existuje prosim odsavacka ktorou ked odsavam tak neboli?dakujem Vam

erikam84
9. júl 2014

aj ja som zvedava na odpovede ...

veroniqe1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petaprievidza
9. júl 2014

Ja som používala Avent, ručnú odsávačku, s ňou som bola spokojná, len neviem, aká by bola, keď máš taký problém, s tým som ja problém nemala... 🙂

palomka
9. júl 2014

odsavacku si musis dobre "nastelovat" ... na niektorých miestach pri ragadach boli, na niektorom inom mieste ked posunies-prisajes odsavacku inak neboli... ja som mala Avent rucnu a tiez krvacajuce ragady

alex999
9. júl 2014

Sice neviem čo su ragady , pravdepodobne zapal. Každa odsavačka je ina a pri každej treba prisť na techniku použitia, použila som 5 odsavačiek a pri každej som musela trocha inak dať prsnik, iny stisk a podobne. Mala som aj elektricku, a tam treba zase za každym stlačiť take tlačidlo na uvoľnenie tlaku. Ale myslim ,že celkovo su Avent naj, obyčajna pakova, nerobi až taky veľky tlak. Elektricku som mala Fragile alebo tak nejak sa vola, od nich mám aj ručnu, ta je blba, potom tommy tiplle ta je tiež super, skoro ako avent. Treba len troška skusiť ako ten prsnik do toho vložiť. Ak nie tak odsavať iba ručne, vlastne stlačiš len prsnik nie bradavku, to by možno bolelo najmenej, a vlastne keď je to len dočasne, zbytočne investovať do odsavačky. 😉

kikuleenka
9. júl 2014

Medela (mala som Mini electric) ma nastavovanie intenzity odsavania. Len ak si das intenzitu nizku, sice to "neboli" (ale teda pri ragadach to ani prijemne nie je - mala som, tak viem), ale ani tak dobre neodsaje. Asi rucne odstrekovanie by bolo najidealnejsie, ale ako si spominam, mne to teda zrovna velmi neslo a trvalo by to urcite aj pol hodinu, s odsavackou som mala o par minut odsate oba prsniky. No a posledna moznost je samozrejme nadalej dojcit, prikladat, len bude treba zrejme napravit techniku, lebo ak uz su ragady, zrejme nie je uplne spravna (aj ked - mne laktacna viackrat kontrolovala, vzdy povedala, ze je dobre, spravne, a aj tak som ragady mala zhruba 3 mesiace) - o tom je viac na mamila.sk.

tajka1986
9. júl 2014

keďže každá odsávačka vytvára podtlak aby mlieko vytiahla von, obávam sa že nenájdeš ani jednu ktorou to nebude pri ragadach bolieť 😖

zimmi1
9. júl 2014

@makromolekula Ahoj, ja mam avent rucnu a som s nou spokojna, tiez som mala velmi bolave bradavky, aj ked ma netrapili zrovna ragady..Pred odsavanim si bradavky zvlhcim, najlepsie vytlacenym mliekom, bo kym sa mi rozbehne mlieko, trosku to boli, ale akonahle sa zvlhcia, uz nic necitim, skus to takto.
Este som mala rucnu babyono, ale tej sa urcite vyhni.

edie63
9. júl 2014

Ja si tiez myslim, ze neexistuje. Ja som odsavala rok a bolelo to vzdy, raz viac, potom menej, ale nikdy to nebolo bezbolestne. V najlepsom pripade si na tu bolest zvyknes a uz to nebudes tak vnimat. 🙂

dobromila1111
9. júl 2014

@makromolekula
Ja som mala možnosť porovnať ich viac,no chicco balónová bola perfektná, absolútne ma odsavanie nebolelo...

zuzka82
9. júl 2014

@makromolekula Ja som mala ragady asi v takom stave, ze som mala jednu bradavku akokeby napoly a na druhom prsniku sa mi polka bradavky akokeby uz oddelovala...az teraz ma zaboli ked si na to spomeniem...dojcit bolo jednoducho nemozne...zachranila ma medela swing...chvilku bolelo ale potom sa to dalo dokopy...prajem vela stastia...

july11
9. júl 2014

ahoj, kup si v lekarni naplaste "multi mam compresses", prinasaju okamzitu ulavu a dojci vzdy iba z jedneho prsnika (prip. kym treba, tak si tak odsavaj), aby si Tvoje bradavky trochu "oddychli" a odsavacku si vyber taku, kde sa da nastavit intenzitu odsavania (ja mam elektricku aventku). A pred kazdym dojcenim potom pouzivaj ako prevenciu "multi mam lanolin" (tiez z lekarne).
A v niektorych nemocniciach poziciavaju odsavacky, tak si ich skus viacej vyskusat.

niki101988
10. júl 2014

@alex999 Ragáda nie je zápal ale trhlina na prsníku

niki101988
10. júl 2014

@makromolekula Ahoj, kúp si tie náplaste čo Ti píše july11 a lanolín, prsia maj aj v podprsenke aj navoľno. Ak ich budeš mať stále navoľno koža sa Ti bude napínať ragády sa budú aj pomalšie hojiť

trgypadl
10. júl 2014

@makromolekula pri ragadach je najrozumnejsie rucne odsavanie,lebo pri odsavacke akejkolvek znacky je na bradavku vyvijany tlak.viem,ze to je narocnejsie,ale urcite dojde k vyhojeniu skor

makromolekula
autor
10. júl 2014

Dakujem Vam vekmi moc vsetkym za nazory.

emocia
10. júl 2014

@makromolekula ahoj, píše ti laktačná poradkyňa. Na riešenie ragád nie je dobrá rada odsávať a dávať mlieko dieťaťu fľašou. Každá odsávačka spôsobuje bolesť pri odsávaní, ak sú ragády. Potom, ak budeš dieťaťu dávať MM fľašou, sa ti už veľmi pravdepodobne nebude chcieť vrátiť na prsní ☹ . Za vznikom ragád môže byť veľmi veľa momentov, situácií, jedna z nich je zlé prisatie dieťaťa alebo používanie cumlíka alebo aj aktivovaná kvasinka candida albicans... Riešením ragád je v prvom rade napravenie prisatia a ich liečba. Ak uznáš za vhodné, môžeš mi zavolať na poradu. Alena, laktačná poradkyňa s certifikátom

lili007
11. júl 2016

Ja som odsavala Medela odsavackou a skutocne nam posluzila ukazkovo. Deti boli odkojene a na mojom mliecku (hoci aj z flasky) obe celych 9mesiacov.
Pri ragadach som docasne krmila s jednym prsnikom a s pomocou klobucika a druhy som odsavala. Ked sa zahojil, tak som ich vymenila, prestriedala... Dolezite je neprestat a neprist o mliecko🙂