Ahojte. Som 8 dni po porode. Mliecko sa mi najskôr krasne spustilo. Prsia som mala plne, mlieko tieklo prudom. Ked som malej chcela pomoct s prisatim a stlacila bradavku striekalo to ako kravicke. A zrazu sa mi prsia vyprázdnili. Su makke a mlieka mam malo. Mala si co to vytiahne, ale nie je to dost. Som uplne zufala. Manzel mi kúpil bebedikt a senovku znacky nastrojezdravia a na nich sa pise ze 1 az 2 tablety denne a nesmie sa to prekročiť, ale ja som vzdy vedela tak, ze senovka a benedikt sa užívajú 3x3 denne oboje. Mozem si dat podla vas 3x3? Cize namiesto 1-2 si dat 9 denne? Poradte prosim 😢
@viktorka93 mne tieto vitaminy vobec nepomohli,pomohli mi homeopatika ricinus comunis 5 ch,pitie cajov pre kojace,3 l.vody za 24h,Matysak-biela hroznova stava z Kauflandu,vela oddychu,dietatko som mala 2 mes.v nemocnici nspriek tomu kojim este teraz,syn ma 20 mes,dane vitaminy ,ktore spominate viem,ze treba vo vacsich davkach uzivat
@viktorka93 Kludne mozes. Ja som si davala tusim az 3x4 z oboch. A okrem toho vsetko, co pise @riskoh (napriek tomu, ze vyzera, ze to pise chlap 😅).
Za mna odporucam spojit sa aj s nejakou laktacnou poradkynou. Mne na zaciatku velmi pomohla.
Brala som 3x3 prvé tri mesiace po pôrode a nič negativne sa mi nestalo... teraz si dávam už len "udržiavaciu" dávku podľa odporúčania na obale, teda 1x1, lebo mliecko sa ustalilo a jeho mnozstvo je dostatočné.
@viktorka93 ja som si ich davala presne tak, ako bolo v návode a fungovali 😃 a k ním som ešte ale davala vit. B, na odporúčanie pediatricky. A nebol problém s mliekom.
Mala je nespokojna ? Ma malo pocikanych plienok ? Prsia na začiatku su naliate, potom sa postupne tvorba upravi na potrebu dietata a prsia už nie su tak naliate ale to neznamena automaticky, že máš malo mlieka. Podla čoho si usudila že je malo mlieka. Najdoležitejšie je dostatok tekutin a nestresovat.
@stefi_k ano mas pravdu. Nakoniec ho nebolo malo 🙂
@viktorka93 to ma teši, najdôležitejsie je nestresovat a vela veci sa nauči človek za pochodu 😉😊
@viktorka93 čo viem ja tak áno na tvorbu mlieka sa môžu až 3x3.. ale teda zalezi asi aj koľko mg má jedna kapsula.. ja som zo začiatku tiež brala senovku a benedikt 3x3 ale po pár mesiacoch mi to už prestalo zaberať, tak teraz beriem moringu, tiež 3x3 denne