Bábätko štrajkuje pri dojčení

janinka215
5. sep 2024

Dobrý deň, maminky!
Chcela by som Vás poprosiť veľmi pekne o radu.
Som mamka 4 mesačnej dcérky a posledné dni sa trápime pri kojení a zaspávaní. Ide o to, že keď ju kojím (väčšinou po ležiačky), tak zo začiatku pekne papká, len v momente sa naraz oddelí od prsníka, začne kopať s nôžkami, hýbať s rúčkami, je nervózna a mrnčí akoby si niečo vyžadovala. A keď jej ponúknem prsník znova, začne papať, ale to trvá len chvíľku a znova to isté dookola. Alebo keď sa začnem s ňou hrať, takisto sa ukľudní. Doteraz nič podobné nerobila. To isté robí pri uspávaní. Trvá jej dosť dlho pokým sa upokojí a zaspí pri prsníku.
Snažím sa prísť na to, čo mi tým svojím správaním chce povedať. Príde mi to také, že ona sa akoby nevie rozhodnúť, chcela by zároveň aj papať, ale zároveň takto začne "vystrájať" a ja neviem, čo s tým. Prosím preto o akúkoľvek radu, pomoc.
Za odpoveď vopred ďakujem.

rybkoava
5. sep 2024

Ja mám skoro 3 mesačnú. Čo mám ja odsledované tak:
1. Moja to robí, keď si naťahá vzduchu. Dám ju odgrgnuť, niekedy si aj viac krát a keď vidím, že cmuľa ruku na pleci tak potom pokračuje v papani. Keď ju však priložím znova a plače, tak už má dosť.
2. Tečie jej pomaly mlieko, tak jej dám z druhého prsníka.
3. Nevie či chce spať alebo ešte papať. Vtedy jej dam cumlík a ak sa ukľudní, tak chce spať.
Niekedy ju musím nosiť na rukách a tak uspať po papani. Našťastie zaspí rýchlo.

majlo1234
5. sep 2024

Moja sa od narodenia napije normalne len po prebudeni a v polospanku. Pred spanim robi presne to, co tvoja. Ja jej bud nedam a uspim na rukach/v kocari/hojdavaku alebo si ju vezmem na fitloptu a popri hojdani sa ni casto aj naje🤗 keby bola prva, uz asi nekojim, kolko sa ona narevala popri tom

janinka215
autor
6. sep 2024

@rybkoava Ja ju odgrgnúť poslednú dobu už nedávam , pretože som zistila,že predtým sa skoro zakaždým pozvracala. A teraz je to už lepšie, keď to nerobím. A ja aj keď striedam prsníky, tak toto robí stále 😕

janinka215
autor
6. sep 2024

@majlo1234 neviem v čom môže byť teda problém. Ona aj pekne priberá, celú noc chvalabohu spinká, ale toto jej "vystrájanie" poslednú dobu nechápem 🙈

andrea2323
6. sep 2024

@janinka215 mne to robí malý tiež keď potrebuje odgrgnúť ako už písali baby vyššie.. chce jesť ale tlačí ho to, preto sa stále odpája a je z toho nervózny.