Ahojte, prosim ako by ste riesili ze babatko pije z prsnika coraz menej, UM z flase tiez nechce ani cez lyzicku. Zacne plakat a uz donho nic nedostanem. Vyzera to na hospitalizaciu. Takto to ide uz dlhsiu dobu, s lekarkou samozrejme riesim ale nejde mi to do hlavy ze co vobec neciti hlad? Zeleninove prikrmy mu celkom chutia ale hlavna zlozka 4,5mes. babatka by stale malo byt mliecko... dakujem
nedávaš veľa príkrmu? ak je na mat. mlieku tak príkrmy sa dávajú až v 6 m ...
choď bábo odvážiť že či pekne priberá... ak priberá tak je všetko Ok
@princezpuss smer laktačná poradkyňa, toto je ich oblasť, na to ich mame
@princezpuss no to podla mna nie je normalne aby 4,5 mes babatko odmietalo mlieko. inu znacku UM si neskusala? lebo nie vsetky vonaju a chutia.
@christina_petrikova my mame také už druhé dieťa. Pri prvom som si to odplakala, že ako je to mozne, ze mlieko nema rad, ale teraz pri druhom takom (tri ďalšie deti mlieko zboznovali) už to beriem inak.. obaja od narodenia doslova neznášajú prsnik, malemu odsavam (prsnik sa prisaje len v noci) a neznáša aj fľašu s mliekom.. proste nič. Začali sme dva dni dozadu s prikrmami, to mu chuti až moc. Aj u starsieho syna to tak bolo, presiel na prikrmy ako keby nic lepsieho neexistovalo. Starsi bol kojeny od 4 mesiacov už len v noci,lebo mega štrajk, 9 mesačný bol už úplne bez mlieka. Lebo hryzol a chytal amoky už aj v noci.. Naš najmladší je taky istý. .. intolerancie nema, ale ja neviem. V tom veku to tvrdili aj o staršom. Dvojročnému potom na gastre potvrdili na dychovom teste veľmi silnú intoleranciu na laktózu... deti nie sú blbé, len my im občas nerozumieme...
@princezpuss prečo na hospitalizaciu? Neprospieva ti? Ako vieš, ze pije malo z prsníka? Koľko vypije? Skúsila si inú značku UM? Prikrmujes odkedy?
@anavixy dr nam to nariadila a aj laktacna- vraj uz treba, a tento tyzden na sone bruska pani primarka povedala ze podla najnivsich info uz od 4 mesiaca moze uplne vsetko 🤷🏻♀️
@deti95060810 nepribera, stagnuje a po tomto tyzdni ocakavam skor ubytok 😭
@lucia245 uz som ju kontaktovala viac krat, ze asi strajk
@christina_petrikova mame antirefluxne nutrilon a bio z dm
žiadne iné problémy nemáte? moja tiež tak ale potom sa pridružili u nás ešte aj iné problémy... ale v nemocnici sme neskončili.
@jaskolka neprospieva, vazim ho pred aj po kojeni, viac ako 450-500ml za 24h nevypije
@princezpuss ahoj. Skus dojcit v spanku. Ked babo zaspinka, priloz k prsniku. Ked nepomoze, vyskusaj rozne tipy flias/cumlov. Na youtube si mozes pozriet tiez videa "newborn cup feeding" ako sa da taketo babätko nakrmit poharikom. Pripadne krmit striekackou...ak si velmi zufala, pridaj sa na fb do skupiny "Obtizne krmene a sondovane deti". Tam ti maminy najlepsie poradia. Drzim palce.
@zenazaba dakujem, popozeram 👍
@princezpuss predpokladam, ze laktacna bola z mamily? Hoci tam sa mi nezda to dokrmovanie od 4m.. no a ano samozrejme, moct moze, nie je rodziel medzi dojcenym dietatom a dietatom na um, ide o to ci musi. A to teda nemusi, ak by dostatocne pilo. Odporucam ti najst si laktacnu konzultantku tu https://institutdojcenia.eu/najst-laktacnu-konz... (su to vsetko zdravotnicky) a na ig pozri profil vasa laktacna konzultantka - robi aj online poradenstvo. Mozes skusit dokrmovat cievkou na prsniku napr, alebo aj poharikom, ale cievkou podla mna bude efektivnejsie vo vasom pripade, skusaj aj v polospanku. Moze to a asi aj je strajk, lenze tam su tiez rozne opatrenia a sposoby ako ho preckat a prekonat v zdravi.
To je mi ľúto. Dojčiť v polospanku, v spánku, budiť a núkať. V nosiči pomaha tiež. A keď chce a aj nechce, tak na rameno dať grgnut a zas skúsiť. Stlačiť zopár x nôžky k bruchu, a tak dojčiť… Mne pomaha toto.
@princezpuss treba osobnú konzultáciu s ňou, mali ste? A úplne vysadiť umelé mlieko, máte predsa svoje, materské.
@princezpuss uplne ti rozumiem, s prvou nejedlickou som skoncila v 2m v nemocnici, odmietala jest. Ak ta to upokoji, moja tak cca do roka, roka a pol nevypila naraz viac ako 100ml, vacsinou tak 60ml za 3h. V tych 2m sme "zacinali" s 20ml. Zial, v nemocnici som sa rozhodla, ze skoncim s kojenim, boli to galeje naucit ju na flasu, sonda v bruchu a postupne pomaly roztahovat brusko. Horsie obdobie si za svoj zivot nepamatam..kazdopadne, bolo tam podozrenie na abkm, teda dodrziavala dietu a mala nutrilon allergy care, na to si zvykla a prijala ho. Dodnes je stihlucka, ale pribera, svojim tempom. Tiez som nechapala, ako dokaze dieta priberat aj ked pije len 60ml, ked ine deti piju 200ml. Ale ona mi je dokazom, ze sa to da. Dnes je na 23percentile (narodila sa na 50percentile, spadla na 3percentil ako mala) a okrem toho, ze v jedle vymysla, niet na nej chyby 🙂 drzim vam palce. Druhe dieta podobne, nejedlik, prsnik od 1.mesiaca odmietala v bdelom stave. Nuz, krmila som v spanku, lebo flasu odmietala. Ale zrejme jej to stacilo, pekne prosperovala a prosperuje.
Skús dojčiť veľa v noci keď dieťa spí. UM zmeň za iné ak nutne nepotrebuje AR tak skús Nutrilon Profutura (má veľmi dobrú chuť).
@filodendron uf, teraz to s najvacsou pravdepodobnostou caka nas, dnes ideme na hospitalizaciu.
@tamitamitami pri nocnom kojeni nic nevypije, 100x zaspi takze ani toto nie je cesta 🙁
@lucia245 odmieta jest vsetko okrem zeleninovych prikrmov a par krat do dna sa mi podari kojit bez placu a odpajania od prsnika. Mam pocit ze problem bude asi vaznejsi, no uvidime co zistia doktori.
@filodendron a mala teda to abkm? Lebo moj maly mal odber krvi a dr povedala ze kebyze je tam alergia, bol by anemicky a nieco so zelezom..
@princezpuss z krvi vam to nemusi vyjst, u tak malych deti sa to da zistit len eliminacnou dietou. Ci bola, ktovie, dg bola suspektovana abkm. Dnes znesie v podstate maslo, syr, jogurt a bryndzu, ale mlieko, tvaroh a smotanu odmieta doteraz. Cize za mna tam abkm bola a postupom casu si telo zvyklo na zataz tej bielkoviny a nemava uz prejavy, ako co mala.
@princezpuss tazko povedat, ci sa da usúdiť alergia len z pohladu nedostatku mineralov, vela stastia, nech ste cim skor doma
@filodendron dakujeme krasne 🩷 zatial sme v pozorovacej faze, vazim ho pred a po kojeni a pocikane plienky aby sa zistil prijem a vydaj tekutin. Tak som zvedava co bude dalej.
Preco to vyzera na hospitalizaciu? Chudne? Vysledky krvi su zle? Preco ma 4,5m dojcene dieta uz prikrmy?