Dobry den,
chcela by som sa Vas opytat ohladom dojcenia.
Dojcim moje teraz 4 tyzdenne babatko, a kedze po 2 tyzdnoch nepriberalo tak v NSP mi doporucili ho prikrmovat, ked vypije obsah oboch prsnikov. Doteraz to islo v poriadku.
Avsak posledne 2-3 dni nechce vziat jeden prsnik ani za nic. Place, skriabe, je nervozne a odmieta ho. Zatial, co druhy hned vezme.
Skusala som stlacat prsnik, ci je tam mlieko a je tam mlieko (akurat neviem ci dost), dokonca mi pripada velmi velky, davam aj teple obklady,sprchu i masaz a babatko ho vezme na chvilku, neprisaje sa mam pocit, lebo ho hned necha a zacne plac, atd.
Vobec nechapem, co sa stalo? Co sa deje? Mam ist s tym k lekarovi-gynekologovi?
Mozete mi nejako poradit? Nechcem to vzdat s dojcenim. A z jedneho prsnika sa nenaje, lebo hned si dava rucky do ust, tak ju vtedy dokrmim.
Dakujem za skore odpovede (rady, odporucania).
@roselyn Ahoj, skus sa opytat tu: www.mamila.sk , je to vyborna stranka o dojceni. alebo tam najdes aj zoznam laktacnych poradkyn v tom ktorom meste. Laktacnaurcite pomoze a poradi. a mozno nakoniec ani nebudes musiet dokrmovat 🙂
Ahoj, mne maly robil to iste . Ja nestastna, ze preco mi nechce papat, ved uz by mal byt hladny. a on nechcel len z praveho, z laveho si dal 🙂 Nejaku chvilu som si musela pravy odsavat, co vobec nechcel, ale mojmu stacilo aj z jedneho. Potom som ho klamala ako lusyke a to celkom zabralo 🙂 Teraz mu to uz je nastastie jedno.
ahoj moja malá má 9 mes. a od 7 mes. po dlhom trápení a nútení aj na pravý, mi ho úplne odmietla, tak kojím len s lavým, a to mám veľa krát pocit že v ňom nič nemám a predsa mám, všetky iné možnosti um, mliečka z flašiek aj z pohárikou odmieta, tak ked jej chcem dať niečo iné tekuté, dávam jej to cez nurofenovú striekačku 🙂
Dakujem Vam za rady 🙂 Bola som sa teda poradit aj u Dr a povedala, ze to je laktacna kriza, ze netreba sa vzdat, odstriekat prsnik, ktory mala zatial nechce, ale stale jej ho nukat a vymysliet roznu finty ako jej ho ponuknut. Zatial mi fungovalo dnes v noci, ked bola ospala a vzala ho :D Este raz dakujem Vam maminy !
@roselyn Tiez si myslim, ze je to len v polohe babatka, proste sa mu nepaci, ak je inak, skus kojenie posediacky, poleziacky, v polosede, nejaky sposob najdes... 🙂 Jeden cas som bola skoro "zlomena", nevedela som si ju spravne prilozit k prsniku, a to bola uz 2.! dcera... 😀 trosku povymyslala, a kedze som neponukla druhy prsnik, po chvilke trucovania vzala aj ten 1. 🙂 Mojej vadilo, ze prvy prsnik bol menej naliaty a musela viacej tahat, kdezto z druheho jej po prvom cucnuti doslova striekalo mliecko a ona len hltala...
najprv som dojčila z toho prsníka, ktorý nemala rada a potom z druhého...táto rada sa mi osvedčila...väčšinou deti majú obľúbený a neobľúbený prsník, takže začať najprv s tým neobľúbeným...ale ja som dojčila stále z obidvoch, aby sa mi tvorila viac mlieka....neviem, či sa toto dá praktizovať, ak sa dojčí raz z jedného a pri ďalšom kŕmení z druhého...kamarátka dojčila 3 roky len z jedného prsníka...
@salamistka uz robim aj ja tak 🙂 ale dojcim z oboch. najprv neoblubeny a tak oblubeny 🙂)))
Ahoj, skus inu polohu, mne tak odmietala jeden a po leziacky, ale tak, ze ona mala hlavu kde som mala ja nohy a ona nozicky ty smerom ako ja hlavu...proste tak sa jej dobre tahalo a jedine tak chcela pit...a nakoniec som v nom mala omnoho viac mlieka ako z toho praveho, co povodne preferovala...tato poloha jej vyhovovala na lavy a na pravy normalne v rukach som ju drzala...a samozrejmem mamila.sk podla regionu 🙂 urcite poradia!
Ahoj. Moja malá začala takto preferovať jeden prsník tiež asi okolo mesiaca. Vždy chcela len pravý a keď som jej núkala ľavý tak sa zlostila. Časom ju to prešlo a už chce aj ten druhý. Dojčím poležiačky a pomohlo aj to že keď leží ona na ľavom boku tak sa k nej nakloním s ľavým prsníkom. Takto som ju vlastne oklamala. Spočiatku to bolo trošku náročné ale teraz už stále dojčím tak a príde mi to normálne a malá si na to tak zvykla že keď ide papať tak sa stále otáča na ľavý bok hneď ako ju položím a otvára ústočká. Skús svoje bábätko tiež nejako oklamať aby si myslelo že mu ponúkaš ten prsník ktorý preferuje.