ahoj maminky...
mam doma 4tyzdnove babenko a kojim...nakolko mal maly problem uchytit prsnik do pusy uz od zaciatku, kojim cez klobuciky...no neviem ci az tak silno taha, alebo co, ale bradavky mam uplne bolave, zcervenale a vcera som dokonca zahliadla aj kvapku krvi.. ☹ ☹ ☹
skusala som uz aj mast z DM, teraz skusam kalciovu, ale pocula som aj o masticke s Aventu...
mate s nou niektora skusenost??? ☹ ☹ ☹
dakujem...
ja mám tiež len dobré skúsenosti s touto mastičkou. Prvé dni aj mňa boleli bradavky a po pravideľnom niekoľkodňovom natieraní bolesť zmizla a už dva mesiace mastičku nepotrebujem, občas pretriem už len preventívne. Tiež Ti ju môžem doporučiť. Je kvalitná, mne zabrala hneď a stačí natrieť len máličko, tak Ti aj veľmidlho vydrží. 🙂
ja tiez mozem napisat len chvalu, za par dni mama vzdy po probleme 🙂
a kde sa da ta mast kupit?
no super baby, vam dakujem...lebo momentalne mam az traumu s nasledujuceho kojenia...hned dnes ju utekam kupit.. 😵 😵
zuzi je perfektna a v lekarni stoji 455,-
ja som ju kupovala v babymarkete...ale podla mna ju maju aj v lekarnach
no super.. 😵 😵
pridavam sa k spokojnym mamam.s mastickou avent bolo o 3 dno po probleme a netreba ju ani zmyvat pred kojenim 😉
aj nám veľmi pomohla, je fakt super...
Ja tiež len chvály môžem napísať o tejto mastičke. A dá sa kúpiť aj u laktačnej sestry na oddelení šestonedelia na bratislavských Kramároch. Ja som mala tiež popraskané bradavky už v pôrodnici a veľmi mi pomohla. Skúšala som zo začiatku
Kalciovú masť, nebola zlá, ale Avent je oveľa lepšia.
v lekárňach je Avent mastička lacnejšia 🙂
holky vyzkoušejte bezprostředně bepanthen!!!!je fakt super 30g baleni stoji kolem 100kc v lekarne,je i na opruzeniny novorozencu i na bradavky a pred kojenim se nemusi omyvat..pouzivaji ji i v porodnicich,,vyzkousejte fakt...pa
o bepanthene som počula, ale keď som ho pýtala v lekárni, povedali mi, že sa dá kúpiť jedine v Čechách alebo v Rakúsku. To bolo 7 mesiacov dozadu
http://www.lekarennawebe.sk/lieky/bepanthen-1x3...
lucika, pozri.. hladala som na webe..tak mozno to u nas uz dostat
no vidite tak uz je i u vas k dostani!stoji za vyzkouseni...
Ahojky, ze začátku jsem úplně brečela bolestí, jak jsem měla bradavky rozkousané i krev tam byla, pomůže Bepanthen naprosto spolehlivě a malýmu ani nevadí do pusinky, nemusí se smívat. JInak to chce si udělat odvar ze šalvěje a vytírat ty bradavky, ono to jakoby trochu desinfikuje, ale neboj tak za měsíc až dva si zvyknou a bude to o. k., moc sem tomu nevěřila, když jsem přišla domů, úpolně jsem z kojení měla hrůzü, malýmu budou v neděli 2 měsíce a úplně v pohodě, nebolí nic, bradavky jsou tvrdší a i trochu vyptvarovaný z toho kojení, takže chce to přetrpět a bude líp 😉
Četla jsem, že je výborný nějaký PureLan, nebo tak nějak....
holky ja sem cetla ze bradavky se maji mazat uz v tehu aby si zvykly na tu pripadnou vlhkost a namahu pri kojeni a pak tolik neboleli 😉
no kocky, od vcera vecera mastim mastickou avent, a uz to nieje az take bolestive... 😵 😵
a o tom bepanthene som aj ja pocula, ze je najlepsi, ale v cechach...
dik baby.. 😵 😵
ja som si tiež kúpila avent mastičku.. naše začiatky kojenia boli tiež veľmi bolestivé a tiež sa vyskytla aj kvapka krvi.. a musím povedať, že tá mastička mi nejako nezaberala.. necítila som žiaden rozdiel.. až keď som si začala bradavky natierať svojim mliečkom tak bolesti prestali veľmi rýchlo..
veronika vsetko najlepsie zinke - vidim ze ma presne 6 mesiacikov 🙂
no a teraz k teme nam velmi pomohla masticka z drogerie DM - ich znacka babylove 😉
Babulky,
mne dnes sestricka u gynekologa poradila na ubolene bradavky masticku Dr.GAYE-Sheabutter - je to prírodná masť, má regeneračné, hydratačné, ochranné, výživové, hojivé, protiopuchové a protizápalové účinky. Síce 50ml stojí 294,- ale dnes som si ju dala na ubolenú bradavky....a aj mi to dnes pomohlo. Skúste to.
masticku z DM babylove mam ted koupenou stoji 39kc a jeste mam tehotenskou slevu tak stala o 10kc mene ...v kazde dm si muzete vyridit slevovou knizku kdyz jste tehulky a pak jeste dalsi az se vam mimis narodi,staci prinest ukazat tehu prukazku nebo rody list 😉
akorat me ta masticka pripadne jako framykoin 🙂 ma stejnou barvu vuni i konzistenci je uplne stejna ze by framykoin v prevleku 😎
babylove z dm je super
no s tymi mastickami je to indi vindi..ja som doteraz pouzivala len DM, a mi to vobec nepomohlo... 😒
Ahoj, ja som používala a doteraz používam len kaliovú masť a som veľmi sppokojná. Ak ti môžem poradiť po kojení si prsia neumývaj, natri si ich mastičkou, ktorá ti vyhovuje a po byte buď hore bez.Prsia siničím nezakrývaj, potrebujú vzduch. Radili mi to už v pôrodnici a mne to pomohlo. Dokonca som si prsia neumývala ani pred kojením. Masť sa vstrebala, prípadne zvyšok odsaj papierovým servítkom. Prajem krásne kojenie 😉
Ahojky baby, ja som tiez pouzivala Kalciovu mast ale nedalo mi pred kojenim si prsia neumyt vodou a poriadne utriet, mala som pocit ze je to FUJ davat babu do pusy prsnik s mastou... 😝
Kazde dve hodiny kojit a pred kazdym kojenim sa umyvat, po kazdom kojeni mastit...to bolo velmi nepohodlne...
Co nespravime pre nase deturence, ze??? 😉
Este som pocula ze pomaha aj kravske maslo...je to davny recept starych mam na bolave bradavky 😀
Neriskovala by som pri dnesnych alergiach...uf,
ale som rada ze to akosi preslo
tie trhlinky na bradavkach sa mi rychlo zahojili
skusala som kojit s klobucikmi ale mne to ABSOLUTNE NESLO, maly mal problem chytit aj prso nie to este "gumu"... 😀
Ja som bola s mastickou od Aventu velmi spokojna a odporucam ju kazdemu.Ma svoje vyhody,nemusis ju zmyvat pred kojenim a je jej tak vela,ze ju mozes dat svojej tehotnej znamej ako ja. 😉
Ahoj, ja som mala obrovske problemy s bradavkami prvych 7 tyzdnov, presne ako pises ty. Malá prestala kričať ked sa prisala a začala som kričať ja... Kojila som cez klobucik aj bez neho, ked uz bolo najhorsie odstavala som a davala jej z flasky, od zufalstva som jej davala aj Bebu obcas. Mala som natrhnute bradavky, papali sme krv aj chrasty... Ale z vlastnej skusenosti ti mozem povedat, neboj, to sa fakt spravi ako ti vsetci hovoria a prestane to boliet. Teraz uz len kojime a vobec to neboli, je to krasne.
Mast z Aventu : super, netreba umyvat pred kojenim, kupila som este v porodnici od sestriciek - 470 Skk
Mast z DM : podla mna uuuplne to iste, ako Aventacka, rovnaka konzistencia, netreba umyvat, cca 40 Skk
Kalciova : mne prilis nepomohla a musi sa umyvat pred kojenim
"Ruzovy zazrak z Oriflamu" - vyborna na zregenerovanie uz fakt znicenych bradaviek, musi sa umyvat
Vlastne mlieko rozotriet na bradavky - dobre v casoch, ked uz nemas problemy, ale nepomoze ti ich vyliecit ked su v na tom zle
Takze baby, moja volba by bola: DM masticka
Zuzi, ja ju mam doma, aj ked bola drahsia, nelutujem, lebo je fakt dobra, mne pomohla omnoho viac ako kalciova, je kvalitne mastna, a jej vyhoda je, ze sa pred kojenim nemusi z bradavky umyvat.
Aj ja som mala na zaciatku trhlinky na bradavkach a teraz je to uz tak v pohode, ze si ich nemusim natierat vobec nicim, tak vyskusaj 😉