Antibiotiká a odstavenie od kojenia

dianna3571
12. sep 2016

Ahojte..potrebujem poradiť.. mám zápal obliečky a mesačnu dcérku..samozrejme som ju už druhý deň prestala kojit a nasadila UM..cca.dva týždne ju nemôžem kojit.preto sa bojím,za za ten čas mi mlieko odíde..teraz si ho odsávam,ale po liečbe sa chcem vrátiť ku kojeniu... máte stým niektoré skúsenosti??

kasyra
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evittam
12. sep 2016

@kasyra Je veľmi málo ATB, ktoré sa môžu počas tehotenstva a dojčenia.

stanulienkat
12. sep 2016

odsavaj, aby si nestratila mlieko a potom zacni kojit. Mala by si mat este prestavku tyzden po dobrati ATB a az potom kojit.

siska53
12. sep 2016

@dianna3571 ak si povedala,ze si dojciaca,mali ti dat take,co mozu aj dojciace matky.
Ja som.tiez sa pri prvom bala dojcit pocas bratia atb,len nas uz mal 9mesiacov,takze tam.som.odsavala,len kolko som vladala. O mlieko som neprisla. Slo o cca 7 dni u mna. Pri malej zas mama 7m. Som bola v nemcoke spoli 4dni,tiez som malo odsavala,ale mlieko sa mi naspat rozbehlo. Takze sa porad s dr.ci mozes dojcit,ked nie a nie je ina cesta,odsavaj,kolko vladzes. Ono mozno potom budes musiet castejsie prikladat. Otazne.je,ci sa tak male babo bude ochotne vratit k dojceniu. Ja skor vidim problem v tom,nie v mnozstve,to sa prsia behom par dni prisposobia.

dianna3571
autor
13. sep 2016

@kasyra užívam veľmi silné antibiotiká preto som musela prestať kojiť...v pravom prsníku už mlieko nemám...nemôžem nič jesť ani piť lebo všetko vyzvraciam

kasyra
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dianna3571
autor
13. sep 2016

@kasyra dakujemm...volala som dnes gynekologovy a od pol noci do obeda do 12:00 môžem kojiť 🙂 nakolko 1x denne beriem tu tabletku

luba41
13. sep 2016

@dianna3571 kto ti predpísal lieky? urolog? ak zavoláš ešte tretiemu lekárovi, tak ten ti povolí dojčiť normálne celý den..aké sú to ATB?