ahojte kocky, akurat som sa vratila od doktora,mam anginu 😒 dal mi antibiotika 😒 plne kojim maly ma 6m,chcela by som si vypocut viac nazorov a rad.
najradsej by som si ich nedala, ale je mi dost na hovno, kto mal anginu-pozna.
lekarnicka mi poradila ze mam stiedat umele s mojim-pripadne odsavat,,lebo doktori sa sice tvaria ake super antibiotila predpisali a ze mozem veselo kojit.
coz nieje pravda, nechcem maleho dopovat antibiotikmi,ako to urobit, po kolkatich hodinach po pouziti atb mliecko treba odstat?aby bola koncentracia nizsia?je dobra rada striedat s umelym?
moze maly odomna dostat tu anginu?aka je inkubacna doba?
doktor zahlasil, dajte maleho svokre, to moze povedat len chlap. a svokru ani nemam, som nanho sama s muzom, ale ten musi chodit do prace
Ahoj ja som dostala antibiotika -Zinnat uz v porodnici a mohla som kojit bez obmedzeni. Prepokladam ze aj tebe dal lekar take,co sa mozu pri kojeni,skontroluj este pribalovy letak. Polrocne dietatko je uz dost velke, babetka beru bezne pri ochoreni atb v sirupe.Deti nikdy odo mna neochoreli kym boli dojcene.
.drzim palce nech skoro vyzdravies. 🙂
Do mlieka prechadza tak zanedbatelne mnozstvo ATB,ze nema cenu ich nebrat alebo prestat dojcit,vsetko si mozes overit na www.mamila.sk u laktacnych poradkyn,aby si Bola kludna... 😉
@swojska:
Ak ti lekar naozaj predpisal ATB, ktore sa mozu pri dojceni, tak ich ber presne tak, ako ti povedal a aj ich dober. Ako pisu ostatne, do mliecka samotneho prejde malo, tvoje dieta uz nie je novorodenec, a hlavne ty musis byt zdrava a v pohode, aby si sa o dieta mohla starat.
Ja som mala zapalene nechtove lozko, ked mala dcera 2 tyzdne, tak lekar hladal v zozname atb mast, ktora sa moze aj popri kojeni. Ak si aj ten tvoj dal tu robotu, ze ti predpisal vhodne atb, nemaj obavy. Lebo je dost lekarov, co povedia odkojit, aby nemali robotu, a pritom je dost vhodnych alternativ.
Skore uzdravenie!
@swojska ja sa len pridam..lekar ked vie ze kojis ti predpise atb ktore idu do mliecka minimalne ..
Ja som hned po porode bola na 2 atb naraz, potom tusim ked mala 3 mesiace koli kontaktu z ciernym kaslom a este raz asi ked mala 5 meisaocv...Stale som kojila...a ani by ma nenapadlo dat jej odsate / umele mlieko.
pekne koj a liec sa ...
@jadinka ahoj, daj si rúšku a dojči o dušu, toť moja rada. Ja som mala zápal pľúc, brala som atb. 3 týždne (silný penicilín a potom augumentín - oba sa možu pri dojčení). Rúšku som nakoniec nenosila, malého som vtedy len dojčila (neočkovaný), nosila, spával so mnou. Chvíľu trochu kašľal, inak nemal žiadne problémy, ani teplotu apod. Držím palce.
presne ako píšu baby, len dojči koľko môžeš a ber ATB, angína je sviňa🙂
@swojska Ahoj, ja ked som kojila som musela 2x brat atb a ani mi nenapadlo dat UM alebo podobne...ved doktor ti urcite dal take atb, pri ktorých kojit mozes...a ked uz raz mas anginu, bez atb sa to vyliečit nedá..Pre tvoje dieťatko je aj tak tvoje mliečko najlepšie, aj keby sa mu troška z tych atb dostalo...od viacerých lekárov som počula, že sa do mlieka dostávajú len v minimálnom množstve...toľko môj názor 🙂 skús si dat rúško naspon prvé dni...aj ked viem že je to nepohodlné, to mi poradila naša pediatrička, ked som bola chorá