Anémia a dojčenie

15. apr 2022

Ahojte, môže anémia spôsobovať, že sa mi tvorí o niečo menej mliečka? Trpím nou dlhšie, aj pred tehotenstvom, v tehotenstve sa zhoršila a teraz pretrváva.. Mliečka mam menej musím dieťatko dokrmovat UM. Všetkým ďakujem za skúsenosti 😊

pribinak
15. apr 2022

Železo by som si doplnila kvôli svojmu zdraviu, než ohľadu na to či budem alebo nebudem dojčiť

Ak ti chyba železo, tak jasne že tvoj organizmus sa rýchlejšie vyčerpáva

autor
15. apr 2022

@pribinak práveže dopĺňam, ale vždy keď berú krv mam nizku hladinu.. Máličko sa zdvihlo liekmi.. Ja som cely život taka, nízky tlak anémia bledá tvár unavená.. Akurát najviac bojujeme s mliekom.. Skúšam všetko od výmyslu sveta.

platinumblond
15. apr 2022

Myslim ze tym to nie je, ja som na tom rovnako a mlieka mam viac nez dost.

abbey1
15. apr 2022

Ja celý život bojujem s taškou anémiou a dojčila som všetky deti dlhodobo. Ale jazde telo môže fungovať inak. Avšak tvoj problém bude asi inde. Bežne ženy plnohodnotne dojčia i v ťažkých podmienkach.

autor
15. apr 2022

Tak potom už neviem.. V noci mam veľa mlieka.. Cez deň absolútne.. Ďakujem za skúsenosti budem hľadať príčinu inde

joesvk
16. apr 2022

Ja som pri pôrode stratila viac krvi/zo 120 na 80 hmg/, a mlieko sa mi ťažšie spúšťalo. A hoci som vkuse dojčila, mala som málo mlieka. Po mesiaci som musela prikrmovať s UM, ale malá našťastie vkuse pekne sala a nemuseli sme prejsť na fľašu.

jankja
16. apr 2022

Tiež som mala veľmi nízke hladiny železa po pôrode a mlieka som mala strašne veľa. Skús ku železu pridať vitamín C, železo sa s jeho nedostatkom nedokáže vstrebať. A na podporu tvorby mlieka si niečo skúšala? Keď som dostala horúčky a prudko mi klesla tvorba pomohli mi bylinky benedikt lekársky a sénovka grécka. Kúpiš v lekárni. Tiež aj Gynex podporuje tvorbu. Z homeopatik je ti Ricinus 5. Držím palce 🍀.

mabenn
16. apr 2022

a beries ho dost, ked mas ajtak nizke hodnoty? tak pridaj...mas na predpis ci volne beries? ja sa absolutne neriadim odporucanym mnozstvom ale svojim stavom, pocitom a po odbere som mala priemer

arabellka1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
16. apr 2022

@joesvk ja som práveže nestratila veľa ale zhoršilo sa to železo a to som brala stále akurát v pôrodnici nie 😏 skúšam aj čaje a senovku a Benedikt snáď to pomôže..
@jankja vidíš to môže byt aj malo Céčka lebo po kovide som mala takú slabdiu imunitu a brala som ho veľa, zrazu neberiem.. Vyskúšam ďakujem za radu ❤️
@mabenn beriem iba volne dostupný, po šestonedeli asi napíše lekár normálne podľa hodnôt.. A beriem 2x denne vraj viac si dávať nemám ale včera som dala o jednu viac uvidíme.

01matrioska
7. júl 2022

Mamičky, pokiaľ stále trpíte nedostatkom železa, odporúčam vám narosan čučoriedkový sirup. Je veľmi obľúbený, ľahko vstrebateľný, a okrem železa obsahuje množstvo iných potrebných vitamínov. Škoda, že som o ňom nevedela, keď som bola tehotná ja. Ak potrebujete, nechajte mi kľudne správu. Pekný deň 🙂

jankja
7. júl 2022

@01matrioska ano presne aj ten som brala… nenapadlo mi ho spomenut…

01matrioska
7. júl 2022

@jankja pomohol Vám?

jankja
7. júl 2022

@01matrioska hmm… ani neviem… ja som mala velmi nizke hodnoty zeleza po porode, pomaly to stupalo… tak vlastne asi ano 🙂 neskor som uz na dalsie krvne testy nebola, kedze som sa zacala citit podstatni lepsie, unava a vycerpanie vymizli… Ale brala som este aj iny produkt z cucoriedok a cvikly, len netusim ako sa to volalo a od akej znacky… ak by som sa k tomu dopatrala, napisem to sem 🙂