Ahojte, môže anémia spôsobovať, že sa mi tvorí o niečo menej mliečka? Trpím nou dlhšie, aj pred tehotenstvom, v tehotenstve sa zhoršila a teraz pretrváva.. Mliečka mam menej musím dieťatko dokrmovat UM. Všetkým ďakujem za skúsenosti 😊
@pribinak práveže dopĺňam, ale vždy keď berú krv mam nizku hladinu.. Máličko sa zdvihlo liekmi.. Ja som cely život taka, nízky tlak anémia bledá tvár unavená.. Akurát najviac bojujeme s mliekom.. Skúšam všetko od výmyslu sveta.
Myslim ze tym to nie je, ja som na tom rovnako a mlieka mam viac nez dost.
Ja celý život bojujem s taškou anémiou a dojčila som všetky deti dlhodobo. Ale jazde telo môže fungovať inak. Avšak tvoj problém bude asi inde. Bežne ženy plnohodnotne dojčia i v ťažkých podmienkach.
Tak potom už neviem.. V noci mam veľa mlieka.. Cez deň absolútne.. Ďakujem za skúsenosti budem hľadať príčinu inde
Ja som pri pôrode stratila viac krvi/zo 120 na 80 hmg/, a mlieko sa mi ťažšie spúšťalo. A hoci som vkuse dojčila, mala som málo mlieka. Po mesiaci som musela prikrmovať s UM, ale malá našťastie vkuse pekne sala a nemuseli sme prejsť na fľašu.
Tiež som mala veľmi nízke hladiny železa po pôrode a mlieka som mala strašne veľa. Skús ku železu pridať vitamín C, železo sa s jeho nedostatkom nedokáže vstrebať. A na podporu tvorby mlieka si niečo skúšala? Keď som dostala horúčky a prudko mi klesla tvorba pomohli mi bylinky benedikt lekársky a sénovka grécka. Kúpiš v lekárni. Tiež aj Gynex podporuje tvorbu. Z homeopatik je ti Ricinus 5. Držím palce 🍀.
a beries ho dost, ked mas ajtak nizke hodnoty? tak pridaj...mas na predpis ci volne beries? ja sa absolutne neriadim odporucanym mnozstvom ale svojim stavom, pocitom a po odbere som mala priemer
@joesvk ja som práveže nestratila veľa ale zhoršilo sa to železo a to som brala stále akurát v pôrodnici nie 😏 skúšam aj čaje a senovku a Benedikt snáď to pomôže..
@jankja vidíš to môže byt aj malo Céčka lebo po kovide som mala takú slabdiu imunitu a brala som ho veľa, zrazu neberiem.. Vyskúšam ďakujem za radu ❤️
@mabenn beriem iba volne dostupný, po šestonedeli asi napíše lekár normálne podľa hodnôt.. A beriem 2x denne vraj viac si dávať nemám ale včera som dala o jednu viac uvidíme.
Mamičky, pokiaľ stále trpíte nedostatkom železa, odporúčam vám narosan čučoriedkový sirup. Je veľmi obľúbený, ľahko vstrebateľný, a okrem železa obsahuje množstvo iných potrebných vitamínov. Škoda, že som o ňom nevedela, keď som bola tehotná ja. Ak potrebujete, nechajte mi kľudne správu. Pekný deň 🙂
@01matrioska ano presne aj ten som brala… nenapadlo mi ho spomenut…
@jankja pomohol Vám?
@01matrioska hmm… ani neviem… ja som mala velmi nizke hodnoty zeleza po porode, pomaly to stupalo… tak vlastne asi ano 🙂 neskor som uz na dalsie krvne testy nebola, kedze som sa zacala citit podstatni lepsie, unava a vycerpanie vymizli… Ale brala som este aj iny produkt z cucoriedok a cvikly, len netusim ako sa to volalo a od akej znacky… ak by som sa k tomu dopatrala, napisem to sem 🙂
Železo by som si doplnila kvôli svojmu zdraviu, než ohľadu na to či budem alebo nebudem dojčiť
Ak ti chyba železo, tak jasne že tvoj organizmus sa rýchlejšie vyčerpáva