Ahojte baby moju malu kojím iba večer a chcela by som ísť na oslavu kde sa pije či by sa nestalo nič keby si troska vypijem ? Čítala som že sa mlieko tvori z krvi tak keď toho toľko nevypijem či ?
Zdravie tvojho dieťaťa by malo byť prednejšie ako tvoja chuť na alkohol...
Bola som na viacerých oslavách, "kde sa pilo" a nemala som potrebu piť tiež. Ja všeobecne idem všade autom a ľudia časom pochopili, že je zbytočné mi ponúkať alkohol.
Možno by to bolo relatívne v pohode, ak si dáš napríklad jeden pohár kvalitného vína. Nebudeš prvá ani posledná, ktorá požila alkohol v období dojčenia. Je to tvoje rozhodnutie a tvoja zodpovednosť. Ale "troška" je veľmi relatívny a nebezpečný pojem.
akoze ja nepijem... nemam problem. aj ked je zostatkovy alkohol minimalny, tak mi to za to nestoji. Dnes existuje siroky vyber nealko koktejlov. Ja si rada dam pohar vina alebo studene pivo, ale ked treba sofera alebo dojcim, nemam problem nepit.
Ak ju nakojis, následne si dáš pohár, a ďalšie kojenie bude o 24 hodín (teda na ďalší vecer) tak by to mohlo byt ok. Príp poobede môžeš odstriekat. Keby kojis novorodenca každú chvíľu, to by som písala aj ja ze určite nie. Ale teda rozhodni sa sama
Nevydrzis? Tak ale potom nedojci. Sama predsa vieš, že čo máš v sebe ide do mlieka.
Zdravie dieťaťa by malo byt prednejšie ako potreba si vypiť
@lisacka1 prosimta, google a par klikov, najdes kopec clankov pisanych odbornikmi. Daj si tu namahu a nehladaj laicke nazory supermatiek z MK. Zhrnutie-do materskeho mlieka prechadza len velmi zanedbatelne mnozstvo vypiteho alkoholu, takze take pivo alebo vino je ok, a okrem toho nekojis novorodenca. Problem nastava, ak je matka ozrata a moze dietatu ublizit, preto sa alkohol nedoporucuje, ale to nielenze pri kojeni, ale hocikedy, ak sa staras o dieta. Este raz, precitaj si odborne clanky
dojčenie je lepšie ako nedojcenie. Trošku si vypiť je ok.
https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/dojcenie-a/a...
@butterflyeffect netrep prosim ta
@salamistka nedramatizuj prosim ta
@juliacenc nedramatizujem, ja by som nepila počas kojenia, vlastne alkohol nepijem vôbec.
zeny, a vy aj ratate, ze ten alkohol ak si vobec niektore dopraju pohar vina , nekoluje v krvi vecne ? To by clovek nemohol ani soferovat, ak by si clovek sem tam dal pohar vina...
Lebo teraz su v diskusii sa mi zda same abstinentky ...
Autorka - ak dietatko nadojcis, a potom nebudes par hodin dojcit ,aby sa alkohol odbural (podla vypiteho mnozstva) , tak nema byt problem .
Zase vypit si pohar vinka a popri tom hned dojcit , by som asi nemala srdce na spravnom mieste...
Neviem,čo to znamena dojcenie vecer, Ci len jednorazovo alebo dojcis celý vecer až rano 🙂
Vsetko co prijmas ty, prijma cez mlieko tvoje dieta, pre mna je to max nezodpovedne… rozhodnutie je na tebe