Alkohol a dojčenie 10 mesačného dieťaťa

elcoro
20. feb 2021

Ahojte, mam kamošku co ma 10 mesačnú dcérku, a raz za týždeň si dopraje 1 liter bieleho vína, vypije ho od poobedia do večera... Vraj dcérka už aj papa normálne jedlo a koji ju max potom 2,3 krát ešte.... Môže sa stať dačo dieťaťu? Lebo mňa nepočúva

snazilka_bio_mamka
20. feb 2021

Ja len nechapem preco sa stara niekto do kamošky a vypisuje o tom posty. nic viac.

artemislix
20. feb 2021

@elcoro určite nie 😂😂😂 Bože koho toto môže napadnúť. Mam kamošku, ktorá si dala aj poldeci domácej a jej malá je akurát tak rebelka 😂 ale určite nie z tej domácej..

elcoro
autor
20. feb 2021

@snazilka_bio_mamka no lebo chcem vedieť názor iných báb, lebo ona mi je ako sestra a nemyslím si ze to je v poriadku ci?

snazilka_bio_mamka
20. feb 2021

@elcoro pozri.. kludne si vypi, ak ti uz dieta aj. ine papa, plus existuje odsavacka a UM. raz za cas si mozes dopriat 😄 teda "kamoska" si moze dopriat

ikissedagirl
20. feb 2021

mne je cudne, ze presne raz za tyzden vypije 1liter. ved by mi bolo zle :D

queen_mary
20. feb 2021

Liter mi dojde dost teda. Ale ak si vie vypocitat, kedy bude kojit , alebo odsaje a vyleje tak why not. 😅

queen_mary
20. feb 2021

@ikissedagirl ja ked si dam sedmicku tak uz je to super kriticke 🤣

elcoro
autor
20. feb 2021

@snazilka_bio_mamka ty si ale dobre mimo, nechápem načo komentujes keď máš blbé pripomienky

elcoro
autor
20. feb 2021

@queen_mary nič si neodsava, ani umele nedá, proste keď mala chce dá jej, hoci je už pripita 🤪

elcoro
autor
20. feb 2021

@ikissedagirl jej nieje zle 😂 nič jej nieje na druhý deň

queen_mary
20. feb 2021

@elcoro tak co uz 😅 do mlieka ide aj tak zanedbatelne mnozstvo.

elcoro
autor
20. feb 2021

@queen_mary to isté mi tvrdila ona ze malinko ide do mlieka, jej vravím ôk možno malinko pri jednom pohári, ale po celej fľaši?

elcoro
autor
20. feb 2021

@ikissedagirl a možno by vypila aj častejšie, len sa asi boji aby mali kej nič nebolo 🙂

deti95060810
20. feb 2021

podľa mňa to Ok nie je...ale ja už mám asi zastarané myslenie....🙄

artemislix
20. feb 2021

@elcoro ja som prečítala 1 pohár vina.. beriem späť. to už asi není normálne.. tak pohár dobrého vína raz za týždeň si dat je OK.. ale liter je už moc.. môj názor

elcoro
autor
20. feb 2021

@deti95060810 akože ôk, chápem dieťa prijíma už aj stravu normálnu, nieje výlučne len na prsníku, nemá 2 mesiace ani 5 mesiacov.... Mne to tiež nejde do hlavy, ja som pri mojich 3 deťoch ani kvapku nevypila, tak sa zo mňa smiala že neverí 🤷‍♀️

elcoro
autor
20. feb 2021

@artemislix liter, 1 liter 😂 ale ona v pohode funguje normálne len ma v sebe liter,,,, a normálne koji keď decko chce.... Tak jej vravím ci sa nebojí že sa stane dačo malej, vraví ze nie ze čoby sa stalo

selu11
20. feb 2021

Ja tiež nechápem potrebu kojacej matky piť alkohol, číhať, kedy som pila, kedy budem kojiť (o tom by aj tak malo rozhodovať dieťa) a buď odsávať alebo kašľať na to? Za mňa smutné a chápem, že ako píšeš, je ti ako sestra a že ťa to škrie...

elcoro
autor
20. feb 2021

@selu11 koji na požiadanie, kedykoľvek po tom litri 🤪

selu11
20. feb 2021

@elcoro Fu, no výborne... 😒

snazilka_bio_mamka
20. feb 2021

@elcoro ale ja len nechapem vyznam tohto celeho.. ty napises prispevok o kamoske a co ked ti teraz niekto napise ze "to je strasne" , alebo ze "je to ok" pojdes jej zreferovat ze si o nej vytvorila prispevok a Xx_Manka_16_Cicka napisala ze fuuu no to by nrmala robit? nic s tym nedosiahnes a je to jej zivot a jej dieta.

elcoro
autor
20. feb 2021

@snazilka_bio_mamka dám jej prečítať diskusiu? Myela som ze tu je niekto ako co sa tomu rozumie, že napíše rizika alebo pod... A určite všetké komentyy si prečíta

artemislix
20. feb 2021

@elcoro hm tak neviem no.. neodporúča sa zasa až toľko vypiť.. ak má žena chuť, resp príležitosť, 1 pohár je ok. liter je už moc.. ja by som si to asi nedovolila

lenkakravcova
20. feb 2021

@elcoro Alkohol škodí deťom. Sú vo vývine. Ze si to kamarátka ospravedlňuje malým množstvom nechápem. Je to od nej sebecké. To je ako keby som povedala ze keď vypijem malé množstvo laku na nechty, nič sa mi nestane. Možno raz, dva krát. Ale treba myslieť na to ze ono sa to ukladá, je to záťaž na pečeň pre malý organizmus a dokonca alkohol ničí mozgové bunky. Bunky dieťaťa vo vyvine. Je vedecky dokázané že deti matiek ktoré počas dojčenia pijú alkohol, majú častejšie výskyt neulogickych porúch.
Je to smutné ale kamarátka je veľmi sebecká a nezodpovedna. Dieťaťu môže dosť ublížiť.

minimilan
20. feb 2021

1% z toho, čo žena zje alebo vypije sa dostane do mlieka. Pri malom dieťati sa nemá piť nie kvôli tomu, že by sa decko mohlo pripiť. Ale preto, že opitá mama by mohla dieťatku ublížiť, mohlo by jej napríklad spadnúť, alebo by sa ani nedokázala oňho postarať. Samozrejme nemyslím tie, čo pijú každý deň. Ale pochybujem že alkoholičky koja..

lylyjana
20. feb 2021

@elcoro NIE je to v poriadku. Alkohol sa v krvi metabolizuje, mlieko je z krvi, ergo alkohol ide babatku. Alkohol v mlieku moze poskodit vyvoj mozgu babatka, spankove navyky, rast. Nehovoriac o tom, ze ona tiez nebude mat jasnu mysel a moze babtku ublizit, ze sa zatacka a s nim padne alebo inak.

kitycat
20. feb 2021

Ale ved tvoje dieta nedojci.. Tak ti to moze byt sum a fuk

selu11
20. feb 2021

@kitycat empatia?

elcoro
autor
20. feb 2021

@lylyjana ospravedlňuje sa tým ze nepije každý deň 🤷‍♀️🤦‍♀️ale len raz týždenne, že to nieje stále denno denne