Akým potravinám sa mám vyhýbať počas kojenia?

kvetinka1405
12. apr 2018

Mamičky akym potravinam sa mam najviac vyhybat pri kojeni?okrem strukovin

marylynn
12. apr 2018

@kvetinka1405 vyhýbajte sa iba tomu čo robí zle tebe. Jedz vsetko zaradom, je možné, že prídu obdobia, keď bude drobca bolieť bruško, ale to stravou neovplyvnus. Ja som asi týždeň nejedla skoro nič, lebo malú bolelo brusko, dokonca som jej jeden víkend dávala umelé mlieko, čo som bola presvedčená, že to je z môjho mlieka a hádaj čo... Aj tak ju bolelo bruško.
A ja som bola opatrna iba s citrusmi, strukoviny boli vpohode.

lindusss2016
12. apr 2018

Zo zaciatku citrusom, orechom a hribom, postupne zaradit vsetko. Netreba z toho robit dramu. Jedze vsetko a ak mas pochybnosti, skus najskor v mensich mnozstvach

anabeth
12. apr 2018

zatiaľ sa nedokázalo, žeby deti, ktorých matky sa pri kojení sa vyhýbali alergénom mali nižší výskyt alergií- 20 ročný výskum,
takže jesť by si nemala to, čo odsleduješ, že dieťatku posobí ťažkosti- kapustoviny, zelená paprika, strukoviny, čerstvé pečivo- ale možno nič z toho nebude vadiť, takže to nevynechávaj automaticky- napr. strukoviny sú kvalitný zdroj bielkovín. Skús po takýchto jedlách piť silnejší mätový alebo rascový čaj.
Ale určite treba vyradiť ťažko nezdravé jedlá- vyprážané, lacné kupované sladkosti, farebné vody, biele pečivo, tukové pečivo- vianočky, croasanty a spol. - ak si občas dáš, nezruti sa svet ale nie dennodenne. Ženy vyradujú pri kojení zeleninu, strukoviny a neuvedomujú si, že práve všelijaké prídavné látky v polotovaroch a lacných výrobkoch môžu spôsobovať tráviace ťažkosti. Jedz kvalitnú stravu a pomerne veľa- až cca 2000kcal. Dodržuj pitný režim.

flair555
12. apr 2018

Nevyhýbaj sa ničomu, jedz čo máš rada. Veď ako má bábo dostať všetky potrebné živiny keď ich vyradíš? Odporúčam na Mamile prečítať článok "Ach zasa tie koliky" alebo tak nejak. Jediné čo drobcom môže spôsobiť problém je mliečna bielkovina, no však aj to sa stáva zriedka. Od kedy svoju malú nosím bruško zázračne prestalo bolieť, plus ju nechávam kakať a cikať do umývadla keď si to žiada (má dva mesiace) ..A to papám všetko, dokonca aj pikantné. Tvoje telo to rozloží na drobné a v mlieku sa to poskladá podľa potreby, nie je to tak, že zjes papriku tak ju je aj dieťa. Možno z nej dostane napr iba pár zložiek.. Možno nejakú aminokyselinu, čo sa už na papriku nepodobá

flair555
12. apr 2018

@kvetinka1405 okrem toho, množstvo vytvoreného mlieka nezávisí od množstva prijatej potravy