Aký má vplyv anti d injekcia počas tehotenstva na kojené dieťa?

sunnyfunny
16. okt 2015

Ahojte,zaujima ma,ci moze anti D injekcia pichnuta tehotnej zene v 28.tyzdni tehotenstva nejako uskodit jej dietatu,ktore koji..diky.

meluela
16. okt 2015

O laktacii nepisu v dokumentacii nic, takze to zrejme nijako neovplyvni mlieko (predpokladam ze kojene je starsie dieta): https://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/spc/rhoph...
Jedine riziko si viem predstavit ak by injekcia obsahovala nejaku prenosnu chorobu, kedze je to krvny derivat, neda sa to vylucit napriek testom. Ale zasa je to velmi malo pravdepodobne a benefit myslim prevazuje nad tymto rizikom.

nibiru
16. okt 2015

je to tá inekcia pretože ty maš negatívnu krvnú skupinu a muž pozitívnu ak sa nemýlim ta inekcia je velmi prospešna a vraj nemá vedlajšie účinky, moj gynekolog ju podaval aj mne plne ju hradí poistovna a nechapal prečo x lekarov ju nepodava v okolitých štatoch je bežne podavana v 28 týždni ak by nastali komplikacie počas 3 trimestra nikdy nevieš,ak nieje podaná ani po porode,bohužial každé dalšie tehotenstvo môže skočiť potratom.Mne osobne keby som sa nepýtala akú krvnú skupinu má dcera ju ani nepodaju dali mi ju až 48h po porode neskôr mi doktor povedal že vidíte ako dobre že som vám ju podal v 28 týždni takto sa rizko zmenšilo.Bohužial dotyčnj čo bola vedla mna na izbe ju nepodali až ked počula mna si ju žiadala ona ale bola po porode už 4 den.