maaminky aky je najlepsi cajik pre 2 tyzdnove babetko?dakujem
staci obycajna vodicka prevarena 🙂
ja som davala cajik fenikovy sunarek ci ako sa vola ta znacka. ale davala som menej ako pise. len aby trosku zafarbilo vodicku. ked som mu dala cistu vodu tak vypluval betar jeden 🙂
Ak kojis, tak caj netreba. Ak nie, tak prevarena voda, pre take male babo ine by som nedavala.
ziaden... 😝
prevarit vodu s 2-3 zrnkami feniklu-budu prdíky,nebude kolika 😉 samozrejme bez cukru 😉
ja by som tiez nedavala ziaden cajik, ine je to mozno v lete.. ale ak kojis babatku ine nechyba.. ale ak musis tak jedine feniklovy-i ked ani ten by sa nemal do urciteho ,,veku" dietata..tiez by som davala asi len prevarenu Lucku
100% feniklovy 😉 ,ten mozes davat od ukonceneho 1 tyzdna
cajiky male dietatko nepotrebuje, ako pitny rezim mu staci len materske mliecko. A to kludne az do 6 mesiacov, ked sa zacnu zavadzat prikrmy. Aj potom staci prevarena vodicka. Moje deticky cajik este nedostali, a ak som im ho aj skusila dat, uz teraz ked su vacsie, nechceli, nechuti, su zvyknute na vodicku. Ta im chuti najviac a nechcu ani ziadne dzusy, sladke malinovky, pytaju len vodu. Ked sa dietatko nauci na kadejake sladene, prifarbovane tekutiny, vodu bude odmietat.
tiez sa pripajam k tomu, ze ziaden..moj maly ma skoro 2 roky a caj nepije..asi od 6 mesiacov sme davali len cistu vodicku Lucku...
ano kojim ale moj malinky stale hlada hlada ako by bol stale hladny doktorka my poradila mu dat trosku vodicky aby som mu nedavala tak casto papat
@bibi16 jasne,ze ziaden, to mas super pediatricku, dat mu caj namiesto mliecka. Moje deti boli kojene, jedno do 13m, druhe 18 mesiacov a ani jedno do 6 mesiacov nevidelo ani kvapku caju(a bolo leto). potom len vodu. Kojila som na poziadanie, s krvavymi bradavkami, ragadmi ako kratery... A dvojtyzdnove babo je este mlinkate na rezim, este dva tyzdne moze papat nonstop, len nech hlada a hlavne nech najde to prave, Tvoje mliecko. Drzim palce
naco ucit deti na sladke a ochutene gebuziny? ja caj davama asi az od roka dovtedy sme si vystacili luckou a teraz sa snazim iba sackovy nesladeny a obcas je sviatok tak mixnem granulovany
Kdeže 2 týždnovému bábätku čajík...Vôbec mu to netreba. Potrebuje len materské mlieko. Naučíš ho na čaj, prestane chcieť mlieko a o mesiac už dávaš umelé mlieko.
@bibi16 vsak je este malicky, tak jasne, ze by stale papkal, ked chce mliecko, tak mu daj. ja som toto riesila v auguste, malinky mal nejaky mesiac a boli strasne horucavy, nakoniec som mu skusila dat prevarenu Lucku, ale aj tak ju vypluval. Neskor kvoli strasnym kolikam som skusila feniklovy cajik, tiez nemal uspech, tak sa len kojime a nastastie intervaly sa pomaly predlzili 🙂 . Lebo teda drobec mal v 2 mesiacoch 7 kg, priberal pol kila za tyzden 😎
@bibi16 To, co mas preboha za doktorku? To ti povedala uplne zle - 2 tyzdnove dieta treba krmit tak casto ako si pyta, ak to znamena, ze 50 minut kojis 10 minut nekojis a znovu 50 minut kojis, tak to je ok! A ziadnu vodu 2 tyzdnovemu kojenemu dietati nedavaj! Ani keby bolo vonku 40 stupnov.
naozaj uzasna pani pediatricka... pouvazovala by som nad zmenou 😉 , tak malinke babo sa koji na poziadanie, tu neexistuje caste kojenie 😉
Babetko co ma 2tyzdne nemusi mat ani vodu a ani caj... Staci Materske mliecko ale ked je babo krmene UM tak mozes davat feniklovy ten je dobry aspon sa vyprdka a nebude mat bolesti bruska
ja som pri malej pocuvala taketo rady ze v ziadnom pripade sa nesmie staci vodicka maximalne. malu som mala nonstop na prsniku bolo to strasne vycerpavajuce. a to som ju kojila 3 roky a tri mesiace. pri malom som si povedala ze uz taku chybu nespravim. pekne ho kojim kazdne 2-3 hodinky podla toho ako je hladny a medzi tym ked nieco hlada dostane cajik slabucky. krasne saje z prsnika vobec ho ta flaska neoducila sat ani ziadne podobne hlluposti. a okrem toho sa narodil v lete a ked boli tie horucavy to by som ho mala na prsinku asi fakt nonstop.
@janka196 mas stastie ze pekne saje, ale mnoho deti si prisavanie flasou pokazi.Nie su to hluposti.Moj maly tiez krasne sal, ale postupom casu si dudlikom a flasou menil prisatie az natolko, ze sal neefektivne, a vobec nepil.az po par mesiacoch od zacatia pitia z flase a dudlikovania.neustale dojcenie nesuvisi len so smadom, ale s potrebou matkinej blizkosti. v horucavach uplne staci MM.ak chces davat nejaky ten caj navyse, mozes aj z poharika.
Nepaci sa mi ked to nejakej mamicke vyslo a darilo sa jej pekne dojcit, aj ked podavala aj flasu a dudlik a potom to generalizuje a pise mamickam, ze su to hluposti. mnoho zien takto prestalo dojcit a netreba im davat dalsim odporucania, aby to riskovali.
@tea333 ja vravim ze kazda maminka sa musi zariadit podla seba. je to predsa jej dieta a musi sama vediet co je pre nich najlepsie. vidis mne sa napriklad nepaci ked to niekomu nevyslo a hned ze nie v ziadnom pripade. otazka bola aky cajik a nie ci treba cajik alebo netreba. a tiez som jej neodporucala co ma robit a co nema. len som napisala svoju skusenost 😉
@tea333
@janka196
Tu nejde ani tak o to, ze flasa neflasa. (Moj tiez nemal problem so striedanim flasa/prsnik.)
Ide o to, co v tej flasi je - u 2 tyzdnoveho tam nic ine nepatri len MM.
Intervaly kojenia predsa zavisia od veku dietata a 2 tyzdnove pije v podstate stale a je to uplne NORMALNE.
Okrem toho akonahle do tej flase nalejete nieco ine okrem MM, tak sa narusi produkcia, ktora zavisi na dopyte/ponuke.
@skeptik
@janka196 ano, otazka bola, co ma byt v tej flasi, ale moja otazka je, preco vobec davat tak malemu dietatu nieco ine ako MM, pripadne teda UM ako to dnes byva, a este aj vo flasi..nerozumiem, nechapem..
nebudem predsa radit- daj vodicku, ked vodicku dieta nepotrebuje do 7 mesiacov ani vidiet..to iste plati o caji, a casto dvojnasobne, pretoze caje su drogy a casto maju rozne ucinky na telo.mozno slabe a nezaznamenane, ale maju. dietatu by som ziaden caj tak skoro nepodavala, to je samozrejme.Ja som caj zacala davat po roku, teraz na jesen a zimu, ako teplejsi napoj cez den.
@bibi16 ak ti môžem zodpovedne poradit, určite počúvni baby, ktoré ti tu radia - žiaden čajík. Je to naozaj zbytočné.Kojenec naozaj do 7 mes. veku inú potravinu ako MM nepotrebuje a ani by namal mať. MM je pre neho strava aj tekutina. Aj v horúcich letách. A to teraz leto nie je. Ako Ti už radili, ak stále hľadá, tak ho nakoj. A ešte k tomu 2 týždňové bábo si hľadá vlastný rytmus kojenia a spania, takže sa prosím neunáhli a čajík ani vodičku nedávaj ! Koj ! Ako často bude chcieť. Ak mu teraz dáš čaj, tak si celé kojenie môžte pokaziť a budeš musieť prejsť na UM. Neboj, rytmus v kojení a spaní sa upraví, my sme ho hľadali 3 mesiace, potom sa to ustálilo na každé 2-3 hodinky, ale keď prišlo leto, tak som malú kojila ako si zažiadala, lebo bola smädná, aj každú pol hodinku počas tých najväčších horúčav v dni. A to mala už pol roka. A nakoniec sme sa kojili 20 mesiacov. Toto ti radím nie len ako matka s vlastnou skúsenosťou, ale aj ako zdravotníčka. Ver mi 🙂 Držím palce, aby ste kojili bez problémov 🙂
Ja som dávala harmančekový lebo feniklový ho nafukoval (harmanček obnovuje črevnú flóru atď. a my v rodine nie sme alergici ) a dodnes mu ten čajík robí dobre .
voda ale ked uz inac nedas a musi to byt cajik tak feniklovy