Ahojte maminy prosim velmi o rady a skusenosti 🙏
Mam ochvilku 7ryzdnoveho chlapceka, a mam pocit ze mu moje mlieko nestaci .. na prsniku sa jeduje, odtlaca place .. v prve minuty teda pekne papa, ale to je tak max 5minut potom sa len zlosti .. ked si stlacim prsnik vystrekne mi z neho ale len jednym prudom .. nic viac
Zacala som brat senovku a benedikt, beriem uz 4ty den 3x3tbl z kazdeho, pijem cistu vodu, pijem moringu 1 lyzicka denne, dokonca aj pivovarske kvasnice pangamin 5tabletiek denne .. prosim co este mozem ? Prikladam si maleho casto, lenze potom mu tam uz nic nejde a odmieta sa prisat .. naposledy som mal naliaty prsnik ked mal 10dni ..☹
Flasu nedavam, kedtak prikrmim bud striekackou alebo cievkou .. ale nechcem mu davat UM lebo ma problem s laktozou a zrejme aj s kravskou bielkovinou, lebo vcera som ho iz na obed musela prikrmit vypil 40ml lenze potom vely den aj noc bol nekludny nonstop ho nafukovalo a mal riedku stolicu ..
prosim poradte mi nieco, nechcem skoncit s dojcenim ..
prveho sa mi vobec nepodarilo kojit :( tak aspon teraz som chcela ten pocit zazit 😢😢😢
Spime spolu v posteli, cez den spava skoro stale v satke .. podvecer ideme do kocika na hodinku a pol max .. inak je stale na mne .. existuje vobec nieco co by mi pomohlo?
@domininini mne pomahalo tmave pivo , a jedla so zaprazkou plus caje na dojcenie 🙂
Na mňa platilo, že všetko je v hlave. Kamoška mi jeden deň povedala, že kojila + mali plný mrazák mlieka. Mne vtedy nejako bliklo, že keď to dala ona, dám aj ja 😄 A naozaj od druhého dňa som mala mlieka viac, nič iné som nezmenila. Pri stresoch ho bolo neskôr menej.
@domininini Mozno pomoze niektora z tychto rad. Velmi pekne rozpisane. https://www.dojcenie.eu/2018/06/dojcensky-strajk/
Ja by som hladala peicinu inde a nie ze mas malo mlieka. Boli brucho. Nechce tolko jest naraz. Zle prisatie. Preunava.
@domininini mne pomáha odsávanie mlieka el. odsávačkou. Čím viac odsávam, tým viac mlieka sa mi potom tvorí. Inak mi na zvýšenie tvorby mlieka nepomáhalo nič iné, tiež som skúšala všeličo ...
@kuriatkocervene tou elektrickou som si nic nedosala.. jedine s manualnou ale aj to je bolest a nemam na to tolko casu
@domininini Myslím, že to nie je tvorbou mlieka, však vám tečie... Môže byť, že drobca pobolieva bruško. My sme pravidelne dávali Espumisan kvapky.
Ak ho budete pridájať ešte umelým, čo je fajn alternatíva, ale z fľašky sa ľahšie saje a môže sa stať, že zostane lenivé a vám sa zapália prsia.
Ja som svoju dcéru kojila 5-10 minút a syna 25-30 minút. Každé dieťa je iné.
Keď premýšľate nad odsávačkou, odporúčam len RUČNÚ (s balónikom)... Dôvod je ten, že elektrickou si MôŽETE spraviť na "gombíkoch" trhlinky a môžu vám aj krvácať... Je to s tou ručnou drina, ale podľa mňa je to najlepšia vec.
Je to len krátke obdobie, nestresujte. Lebo aj mnoho dobrý potravín, keď začnete užívať, môžu sa vám naliať prsia a zapáliť a tie horúčky a bolesti pri kojení žiadnej žene neželám... Odporúčam sa popýtať konkrétne nejakej laktačnej poradkyne vo vašom okolí. Dozviete sa veľmi mnoho zaujímavých vecí...
@domininini môj syn robil presne toto isté, čo popisuješ, na prsníku sa strašne jedoval a po chvílke odťahoval a zároveň chcel stále jesť. Myslela som si, že má možno koliky, alebo má reflux a páli ho žáha. Potom som si myslela, že mám málo mlieka ... ja som na prsníku kojiť nevydržala, nemala som na to nervy ani ja, ani on. Kŕmim ho už len z flašky svojím mliekom a sme spokojní. Investovala som do drahšej el. odsávačky od medely a v podstate mi zachránila to, aby sme nemuseli skončiť na umelom mlieku.
Veľa mamičiek straší s tým, že odsávaním mlieka stratíš postupne mlieko, keď nebudeš dieťa na prsník prikladať, ale vôbec to nie je pravda ... ja takto fungujem už vyše 2 mesiacov a mlieka mám dosť. Vidím to na sebe, keď sa mi niektory deň nechce moc odsávať, tak mi klesne tvorba, keď odsávam každé 3-4 hod., tak mám mlieka nadbytok a uskladňujem ho aj v mrazničke ...
Odpprúčam, aby si najskôr skúsila kontaktovať laktačnú a snáď ti s tým pomôže, pretože kŕmenie z prsníka je pre dieťa najlepšie a aj ty nebudeš mať starosti s odsávaním, zohrievaním mlieka a umývaním a sterilizovaním fliaš. 🙂
@domininini a ešte jedna vec ... nie každa el. odsávačka je dobrá. Ja som mala najprv odsávačku od canpool babies, stála ma okolo 50 eur a bolo to sňou trápenie, jeden prsník som odsávala aj 40-50 min. Potom som si kúpila medelu double Freestyle Flex, čo ma stála 300 eur a nemôžem si ju vynachváliť. Kúpila som si k nej aj podprsenkový pás, takže nemusíš odsávačku pri odsávaní mlieka vôbec držať. Môžeš si umyť riad, prebaliť dieťa a pod. Odsáva z oboch prsníkov naraz a celé prsia odsaje do 10 min. Odsajem naraz bežne 300 ml za 8 min ...
Môže to vyzerať ako veľká investícia, no popravde, keby sme prešli na UM, tak nás to za ten čas víde ešte drahšie a možno by sme mali aj problémy s bruškom ... na medelu má veľa mamičiek na ig zlavové kódy, väčšinou 15-20 %.
Baby dakujem za vsetky rady ale myslim ze to mlieko stracam aj napriek tomu ze skusam snad vsetko ..☹ maleho musim dokrmovat cim dalej tym viac .. zatial som odhodlana cez cievku len, ale dokedy to vydrzim neviem
Smutna som
@domininini Nestrácajte hlavu, mlieko sa len tak nestratí. Myslela som si to aj ja. Začala som jesť rascovú polievku, lebo rasca podporuje tvorbu mlieka a vážne nemusím tú polievku, za to za pár dní som mala zapálené prsia ako hrom... Je príliš skoro uvažovať a pripúšťať si, že mlieko sa stratilo. To musíte mať špeciálne hormonálne tabletky, aby sa ukončilo kojenie. Spýtajte sa o radu laktačnej alebo u vášho gynekológa. A naposledy, keď som sa ja pýtala, či mám dosť mlieka, tak mi skontrolovala prsia, stlačila a postriekala som jej celú ambulanciu... U detskej som sa pýtala a povedala, že krásne priberá (dieťa). Pri synovi som už takéto veci neriešila. Ten hltal ako blázon... Pri dcére som mala takýto problém. Nesmúťte a normálne choďte za odborníkmi 😉
ja som pila gravimilk a to mi aj dosť pomohlo
@domininini ahoj , ja pijem hroznovu stavu, kúpiš v dm a v Kauflande 🙂 riedim s vodou