Ako zvýšiť tvorbu mlieka?

21. sep 2023

Baby oplati sa moringa?nebude mat z toho mala koliky? Uz som skusala pivo vineu hroznovu stavu vela pit jest bla bla a mlieko furt rovnako. Malu som prikladala podla moznosti.. Zo senovky a benediktu mala koliky…

anavixy
21. sep 2023

A mlieko jej nestaci ci co znamena furt rovnako? Aka je stara? Dieta saje dobre? Ako casto? Boliet brusko ju nemusi a moze, tak ako pri senovke a benedikte niekoho neboli a niekoho ano. Senovku a benedikt si uzivala podla obalu alebo konske davky podla mamily?

autor
21. sep 2023

@anavixy nie podla obalu .. mala ma 6 tyzdnov. Prisaje sa ale ni vzdy. Dojrmujem aj um

ivangeline
21. sep 2023

Prestan dokrmovat a davaj stale prso. A dobre odgrgnut. Ked chc3 grgnut,nebude tahat mlieko... cucat bude naprazdno..

anavixy
21. sep 2023

A laktacnu si mala doma? Treba poriesit prisavanie a dojcit co najviac, inak sa tvorba mlieka nezvysi aj keby si vsetky byliny sveta jedla. Dalsia moznost je okrem prikladania aj odsavat a tym padom aj dokrmovat odsatym mm. Pozri power pumping. Ten odber mlieka sa musi zvysit, to je jediny zaruceny sposob (za predpokladu ze je v prsniku dostatok mliecnych zliaz).
A tu si mozes najst laktacnu konzultantku z tvojho okolia (laktacne konzultantky su zdravotnicky vyskolene institutom pre podporu dojcenia, nie mamila).
https://institutdojcenia.eu/najst-laktacnu-konz...
Ku komentaru vyssie, dieta vzdy taha aj naprazdno, je to tzv. nenutritivne sanie a je to dolezite pre tvorbu mlieka, vzdy sa strieda nutritivne (kedy dieta aktivne pije) a nenutritivne (kedy len dudluje) sanie, obe maju svoj vyznam.

kitycat
21. sep 2023

No po 6t ... naco dokrmujes UM ked chces dojcit? Ta tvorba sa ti nezvysi ked babi nie je nutene sa snazit

autor
21. sep 2023

@ivangeline ako mam prestat?? Ved ked sa nechce prisat mam snou hodinu bojovat?

maryetta
21. sep 2023

Mala sa od narodenia nevedela/nechcela prisat?
Ono ak das flasu vtedy je vyssia pravdepodobnost ze uz ani tolko nebude chciet sa prisat lebo…. Z flase ide samo. Bez namahy aby musela sama tahat mliecko z prsnika. Mozno nespravne prilozenie.
Kazdopadne ono sa produkcia mliecka postupne znizi. A ak menej dojcis-kedze dokrmujes tak aj mliecka tym padom menej.
Viac podla moznosti prikladat. Aj v polospanku-mozno sa chyti skor.
Skusat ine polohy. V lahu. V sede. Niekomu je lepsie v perinke/zavinovacke. Niekedy uplne bez vsetkeho. Ze doslova kontaktne prilozit si babo telo na telo atak papa.

anavixy
21. sep 2023

Treba riesit preco sa nechce prisat! To je zaklad a mala si to riesit uz davno.

dominikamacakova
21. sep 2023

Skús vineu

ivangeline
21. sep 2023

...no ano. Skusat. Nejde. Ponosit a zas skusit. Skusit dojcit v roznych polohach. V nosici. A pod. Bud chces dojcit alebo nechces. 🙂 Niektorym detom nevadi striedat flasu a prso. Inym ano. Tvoja nechce prso.....Zvykla si na rychly tok a malo snahy.

autor
21. sep 2023

@maryetta ano od narodenia nescela a sa zlostila a plakala

kristinka92
21. sep 2023

keď sa nechce prisat, treba odsavat. často. jedine to zvýši tvorbu mlieka.

cookie29
21. sep 2023

Tvorba mlieka sa ustaluje okolo 6t, dovtedy ho byva vela. Takze ak sa mala nechcela prisat, bolo treba riesit preco. Mozno problem s uzdickou, boli skontrolovane? Atd. Ak si zacala prikrmovat, je velka sanca, ze sa pokazil saci reflex, z flase/dudla sa saje uplne inak ako z prsnika. Navyse na prsniku sa dieta "napracuje" kdezeto z flase tecie samo. Ide vlastne o predcasne odstavenie sposobene cumlom/flaskou. A je mozne ze Ti milion mamiciek napise, ze ony problem nemali a je to mozne, ale staci ze tvoje dieta k nim nepatri a mas smolu. Mne starsie v pohode striedalo flasu (s MM) a dojcenie a mladsie niekdy nemalo cumel, ani flasku a v 3t sme boli v nemocnici kde je v cumliku 2krat dali lieky a bolo to v prdeli a ja som sa potom 2 mesiace trapila, aby sme sa dojcili.

Takze ak chces dojcit, zavolaj si laktacnu, vyhod flasu, dokrmuj maximalne cievkou. Najlepsie prikladat v polospanku.

blaazi
21. sep 2023

Uzdičky má skontrolované? Mne moringa pomahala lepsie ako benedikt a senovka, ale uzdicky boli kratke, bolo potrebne strihat a cvicit na zlepsenie prisatia. Bylinky su len podpora, dobre prisatie je zaklad. Hnevat sa moze aj kvoli tomu, ze sa nahlta vzduchu.

autor
21. sep 2023

@blaazi uzdicka je ok nemohla som ju velmi polohovat mala
Zlomenu klucnu kosticku ja aiáene bolesti po sekcii. Snazila som sa robit co sa da

majlo1234
21. sep 2023

Urcite si sa snazila, a mali ste teda dost tazky start. Ja ti poradim podobne-nekupuj drahe doplnky vyzivy, ak chces dojcit, musi sa babo naucit dobre sat, a musi pit vylucne tvoje mlieko. Vyskusaj sa s niekym poradit.

kitycat
21. sep 2023

Aj ja som bola po sekcii, kojenie zo zaciatku trvalo aj hodinu a pol

maryetta
21. sep 2023

Ja som mala prvu sekciu. Najlepsie sa mi dojcilo v sede. Bez perinky. To musis len trpezlivo skusat.

domak2
21. sep 2023

Pozri telo produkuje koľko je dopyt, ak ju dokrmujes, dopyt klesá mlieka bude menej, takže áno, aj keď s revom ale flasu minimalizovat až zrušiť, pripadne stale odsavat. Žiadne zazracne byliny nenahrádzaju pitie dieťaťa. Ak toto trápenie podstupovat nechceš, daj um a je klud.

matilda1990
21. sep 2023

Ahoj ak ti môžem poradiť okamžite prestaň dokrmovat UM. Ideálne vyhodiť do koša nech ťa to ani neprovokuje.Mali sme toto isté. Chodila som okolo toho mlieka ako najatá. Prsia som mala mäkké ako vechte.
My sme to zvládli takto:
Vyhradila som si jeden deň výlučne s malou. Od rána som jej nedala ani kvapku umelého mlieka. Vyzliekli sme sa obe a celý deň lezali pri sebe v posteli. Dojčila som každú chvíľku a malú nechávala spinkať na sebe alebo s prsnikom v pusinke. Ten jeden deň bol boj ale na druhý deň už bolo mliečka viac a postupne viac a viac. V noci ak dlhšie bábätko spí tak si daj budík a odsavaj. Skús ďalšie dni potom odsat čo najviac mlieka ešte po kojenie tym by sa ti malo tvoriť viac
Držím palce.

autor
21. sep 2023

@majlo1234 dakujem😕

anavixy
21. sep 2023

Dievcata, suhlasim s vami 100%, pokial je dieta zdrave a ma dobru vahu, tak najlepsi sposob ako zacat plne dojcit je proste plne dojcit. Prestat dokrmovat a zacat len prikladat, ked aj kazdu hodinu.. tvorba mlieka sa zarucene zvysi a postupne sa nabehne na normalny dojciaci rezim.
ALE tu sa bavime o dietati, ktore sa NEPRISAVA alebo neprisava dobre/ neprisava zakazdym. Tam sa neda len tak prestat dokrmovat, tam treba v prvom rade len a jedine poriesit prisavanie, techniku dojcenia, polohy pri dojceni. Pokial si mamicka nebola schopna za 6 tyzdnov najst k tomu informacie, ktore su dostupne uplne jednoducho a ani si nezavolala pomoc (pricom ak sa nemyslim, tak sem nepise prvykrat, ale mozno sa mylim), tak bud to urobit teraz a bude dieta musiet oducat uz aj od flase alebo poctivo a casto odsavat (tak casto ako by dojcila). Ked sa bude dieta vediet zakazdym spravne prisat (pricom samozrejme to prisatie nemusi byt hned na prvy pokus, treba to skusat a zaklad je nenechat dieta uplne vyhladovat, inak dieta nebude ochotne nic skusat a bude chciet proste hned jest, takze treba vediet ake su prve znamky hladu a necakat az na plac ci uplynutie casu), potom moze odlozit prikrm a zacat len dojcit.