Ako zvýšiť tvorbu mliečka?

iwka147
24. aug 2024

Ahojte, idem si po radu. Mam problem s dojcenm.
Babatko ma cez 3 tyzdne. Dokrmujem cez cievku.
Bojujeme od porodu. Mlieko sa mi ledva rozbehlo a vytlacim mozno par ml. Malinkej to nestaci.
Pomaham si bylinkami senovka a benedikt, moringa aj homeopatika ricinus, vinea, cierne pivo. Dnes som si kupila aj Lactil.
Viete nieco este poradit zeby bolo viac mliecka?
Podarilo sa niekomu rozkojit aj takto skoro mesiac po porode?

blaazi
24. aug 2024

@iwka147 ahoj, mne ano, tiez som dokrmovala cievkov, ale od dovrseneho 2.m nebolo uz treba vdaka zvyseniu tvorby odsavanim kazde 3h dual oddavackou na obe prsia.

anavixy
24. aug 2024

NIČ nez caste prikladanie a dojcenie a odsavanie ti tvorbu mm spolahlivo nezvysi. Prikladaj dieta casto, v kontakte koza na kozu, kludne kazdu hodinu a vyskusaj power pumping (vygoogli).

fang
25. aug 2024

@iwka147 Použite odsávačku mlieka na odsávanie mlieka a určite odsávajte každé tri hodiny. Pri mojom prvom dieťati som nemala dostatok mlieka kvôli mojej neskúsenosti, a tak som pila sušené mlieko, keď má moje druhé dieťa len jeden mesiac starý, ja som v nemocnici odsávala mlieko a odsávala som každé tri hodiny, zatiaľ mu stačí dodať mlieko.

xinka12
25. aug 2024

Spolocne spanie, prikladanie stale, koža na kožu, nosenie v nosiči... ja osobne som neodsala nic, ale krmenie cez cievku a staly komtakt nam pomohol ku kojeniu cez 3 roky. Dieta vytiahne viacnsobne viac ako najlepsia odsavacka