Ako zvýšiť tvorbu lieka?

8. mar 2021

Sú tu nejaké mamičky ktoré nekojili len si mliečko odsavali ? Potrebovala by som poradiť ako zvýšiť tvorbu mlieka, dostala som prvý krát po 4 mesiacov menzes. Mlieka je málo, ja viem chýba kontakt ale dá sa to este zachrániť ?

ildiko36
8. mar 2021

Ano da sa, napis mi Ip, ja som po 3mes.po pôrode dostala mlieko, nevzdala som sa, do vtedy len do 20ml som mala denne😓

majusikk
8. mar 2021

Ja som jedla hlavne polievky a vajickove

lylyjana
8. mar 2021

pit VELA tekutin, vody, caje na podporu dojcenia, vinea, hroznova stava, jablkovy dzus, polievky-napr. rascova, brat senovku a benedikt lekarsky.

fednaja
8. mar 2021

Pi veľa veľa tekutín, skús čaje pre kojace ženy, poprípade skús poprosiť o radu laktačnú v okolí 🙂

jarnajar
8. mar 2021

Nemám skúsenosť, ale niekto to odporúčal.

ajsha123
8. mar 2021

Mne nepomáhalo piť veľa. Mohla som vypiť litre čistej vody a nemala som veľa mlieka... Az dovtedy, kým som neprišla na to, ze u mňa to funguje na teplý až horúci napoj. Z horúceho čaju, kávy, melty, polievky som mala viac mlieka ako zo studeného. To som ja, ale môžeš vyskúšať. A určite tepla sprcha pred spaním, na noc som potom mala viac ako bez toho...

autor
8. mar 2021

@jarnajar tomto nechápem mám 20 minút pumpovať kým prestane mlieko tiecť. Potom 10 minút odpočívať a potom znovu o 10 minút pumpovať ?

jarnajar
8. mar 2021

Áno, odsávaš 20 min., 10 pauza, 10 odsávaš, 10 pauza, 10 odsávaš. Takéto veľké odsávanie raz denne popri bežných. Ak chceš rýchlo zvýšiť odporúčajú 3 dni po sebe takéto veľké až 3 krát denne.

elisse247
8. mar 2021

Kúpte si Benedikta lekárskeho a Senovku grécku. Pite veľa vody a prikladajte dieťa čo najviac k prsníkom.

nevenka
8. mar 2021

@ajsha123 ano, toto aj u mna tak bolo, a akykolvek caj to mohol byt alebo kakao, aj o druhej v noci, len teple...🙂...A este po dojceni alebo odsavani to vypit.

12345678900
9. mar 2021

Ja som s tým mala problém po 3 týždňoch od pôrodu,ako keby sa mi malý nešiel najesť tak mi kamarátka poradila si kúpiť senovku Benedikt lekársky a senovku grécku,ale zo začiatku musíš brať 3 tablety z každého 3 krát za deň aspoň 6 dní,potom prejdes na dve tablety 3 krat za deň a teraz si už preventívne dávam aspoň dve tablety za deň.Ja ako som to začala užívať tak na 4 deň asi som mala viacej mliecka a aj hustejšie,ja mám doma jedaka a stále mám mliečko ale samozrejme piť veľa tekutín a polievok

rosabella
9. mar 2021

Ja som počas menštruácie mávala akoby menej mlieka, po skončení menštruácie sa zas tvorba zvýšila.

lenka_cervienka
10. mar 2021

Ja si robím taký odvar z korenia Aníz...1,5ČL/pol litra vody...zaliať prevarenou vodou a ešte nechať 5 min.nad plameňom povrieť, potom precediť. Piť sa to môže studené alebo teplé, netreba dochucovat, fajne chuti a aj vonia 🙂 alebo Matyšak hroznová šťava.

lentilkaxxx
1. apr 2021

Vidím, ze článok je už starý, ale ak ťa niečo zaujíma o odsávaní, kľudne píš. Syn má cez 7,5 mesiaca, odmietal sa kojiť a len vďaka odsávaniu bol celých 6 mesiacov bez UM. Až dnes mal po vyše polroku 50 ml umelého mlieka.
Na tvorbu som nasadila benedikt, senovku , UKKO a hroznovú šťavu z DM. Mlieko mi znížilo pitie iných čajov na kojenie (aj Biočaj Tatry), Shatawari aj červené víno. Všetko toto som skúsila cca 5x, mlieko na niekoľko dní išlo o 2dcl denne menej po dobu cca 4 dní, kým sa to zas upravilo