Ako zvýšiť tok mlieka?

slecnamarplova
27. jún 2014

Kocky, ako prosim zvysit tok mliecka aby sa maly na ciciku nenervil? Papam benedikt,senovku, homeopatika a aj costi, pijem vela tekutin, najma vineu a caj nakojenie, maleho nosim v satke koza na kozu...uz neviem akozvysit ten tok...

esterba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
esterba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
slecnamarplova
autor
27. jún 2014

@esterba kojit tak aby ciciki "viseli" nad malym som uz skusala ale nepomaha :-\ ani stlacanie nic moc, ale tie teple obklady vyskusam 😉

slecnamarplova
autor
27. jún 2014

@esterba hej? Kedy sa ti to trosku viac rozbehlo?

esterba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
slecnamarplova
autor
27. jún 2014

@esterba ktory letak?

esterba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
slecnamarplova
autor
27. jún 2014

@esterba myslis ze to nie je dobre brat? :-\

esterba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
uhlopriecka
27. jún 2014

cauko, velmi komplexny clanok tu: http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
ja teraz zacinam akurát brat costi, ako poslednu moznost, napisem ti, ci to zabralo. vyskusala som vsetko: stlacanie, vylepsit techniku, pit caje (weleda still tee), senovka pomleta po lyzici, 3 litre tekutin, zaprazkove polievky, cievku cca 2 tyzdne, odsavanie... a to vsetko vtedy ked maly mi zacal "natahovat" bradavku, krutit sa pri kojeni, prehybat a viac plakat. cca od 3.5mes. tak som ho tyzden po tyzdni odvazila a zistila ze prestal dobre priberat.

slecnamarplova
autor
13. júl 2014

@uhlopriecka ahoj, ako dopadlo costi?

omajevaskida
13. júl 2014

ahojte ja tiež kojím a robím si ráno polievku s kmínu a krupice veľa pijem ale dvôležité je večerné kojenie a hlavne byť v kľude dcérku som kojila 10mesiace a odstavila sa sama malí ma 5mesiace a 2 týždne a tiež ho kojím dúfam že aspoň tak dlho ako dcérku pekný deň 🙂

uhlopriecka
13. júl 2014

@slecnamarplova ahoj, asi som vynimka, mne to nezabralo. brala som to asi tyzden a nic, a na zaciatku som si povedala, ze ked to nezaberie do tyzdna a kedze je to chemia, prestanem to brat. nie je to nic prirodzene. tak som aj spravila 🙂
porovnavali sme to teraz s kamoskou, ona ma taktiez druhe babo a s prvym mala problemy s mliekom podobne ako ja. s druhym uplna parada, a to nemusi dbat na caje, techniky, polievky a neviemcoeste.... proste jej mlieko TECIE este ked mala dopapa a ta je hotova baculka usmiata, to som ja nezazila ani s prvym ani s druhym. som rada, ked som odsala 90ml z oboch prsnikov, no ale to uz po 3 mesiacoch babatku nestaci. proste je to tak a nie je to katastrofa. je tu aj starsi syncek, ktory ma potrebuje, a nemozem lezat hodinu v posteli s prisosnutym babom aby sa aspon trochu napapalo....a tak mam teraz usmiate spokojne babatko, ktore pekne pribera 🙂 stale kojim a popritom prikrmujem umelym mlieckom.

macka06
16. feb 2015

@uhlopriecka ahojky,mozem sa opytat,dokrmovala si cez flasu ci cez cievku?..u mna je tiez problem malo mlieka,beriem senovku,benedikt akurat som si objednala stilltee caj...mala sa zlosti,kruti na rpsniku,malo jej ie...diik

luba41
16. feb 2015

@macka06 málo mlieka neexistuje, sú len chyby v technike dojčenia..skús meniť polohy na dojčenie /futbalová je dobrá na "rozťahanie mliečka/, striedaj prsníky aj viackrát pri dojčení, stláčaj prsníky, vela nos-zaobstaraj si šatku ak nemáš, spolu spite, mojkajte sa, túlte sa, nepoužívaj cumlík, dávaj hned na požiadanie / aj prebaluj až po najedení/..večer platí pre väčšinu bábätiek https://dojcenie.wordpress.com/zivot-s-dojciatk... ..prípadne zavolaj laktačnú poardkynu, tá Ti poradí..
http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/dost-...

uhlopriecka
16. feb 2015

@macka06 cauko, ale ty si len pred chvilou rodila,ze? Daj tomu este cas...techniku kojenia si skusala menit? Je v priebehu kojenia niekolko laktacnych kriz, ked sa zene tvori menej mlieka, nastuduj 🙂 prva je tusim siestom tyzdni. Urcite ti odbornicky najprv poradia kontaktovat laktacnu. No niekedy ani to nepomoze, ako u susedky. Dokonca musela menit niekolko cumlov, lebo malinka jej ani z flase nevedela pit. A bolo to Standardne donosene babatko. Niekolko krat u nej bola laktacna a ani to nepomohlo. Skkncila tak ako ja, na cumloch MAM a flasi. Odsavala si zhruba 3mes, viac to neslo. No, ak ti malo saje, kruti sa, mozes mat fakt malo mlieka ale napriklad len prechodne, skus si odsavat. Ked dopije, odsaj si este z oboch ako to pojde a daj jej to hned napriklad cez prst cez cievku. Spava dobre? no ked ti malinka normalne pribera,prospieva, skus nejaku nosicsku techniku, ponos ju v satke, manduce...co mas. Ja som popri flasi kojila rok, teraz prave koncim 🙂

uhlopriecka
17. feb 2015

@luba41 , lubka, malo mlieka existuje, sorac. Uz to raz prosimvas pripustte baby. Prvy aj druhy syncek sali ako divi, vtedy kedy si zaziadali. Vypili vsetko mliecko z jedneho aj druheho prsnika a este chceli pit, nezaspali, boli hladni, nevravim ze kvapka nevysla, ale nepreglgali a este chceli papat.. napriek tomu ze som robila vsetko preto aby som mala mlieka dost. Keby priberali tak ako treba, neriesim. Moja mamina aj jej mamina mali s tym tiez problem. Tak uz tu neriskujme laktacne psychozy a netyrajme zeny ked to fakt nejde!

luba41
17. feb 2015

@uhlopriecka málo mlieka nie je dedičná záležitosť..a stojím si za tým, že príčinou málo mlieka sú len chyby v technike dojčenia .. už mám o /ne/dojčení vela naštudovaného aj odskúšaného na svojich 3 detoch v praxi..

syssu
17. feb 2015

@luba41 @uhlopriecka ja som tiež ten prípad.. druhé dieťa a druhé, ktorému nestačí.. samozrejme som v kontakte s laktačnou, robím všetko, čo sa odporúča a tak, ako sa odporúča a aj tak si pomáhame cievkou.. naozaj sa nedá hovoriť všeobecne.. môžeš mať toho naštudovaného koľko chceš, každá sme ale iná.. viem, že svoje rady myslíš dobre, len som chcela prispieť svojou skúsenosťou.. aj laktačná sa nado mnou čuduje :D tak prosím hovorme o svojich skúsenostiach a nie v absolútnej rovine ;)

ukulela
17. feb 2015

baby, mne sa nastastie podarilo "rozkojit" a ked mam pocit, ze ide malo, zacnem intenzivne odsavat po kazdom jedeni a o den-dva uz je to zasa OK, ale ozaj neterorizujme zeny, ktorym sa kojit nedari ... su take, co sa mozu poskladat, a jednoducho to nejde. kamoska co ma o mesiac mladsieho sa trapi, priklada a,odsava cele dni a noci, no aj tak musi dokrmovat ... a ajmne sa par krat stalo, ze vecer uz maly na nervy, tahal netieklo, prekladala som z cicky na cicku ... po hodine lup mala flaska nutrilonu a zaspal ako macik.
moja skusenost teda je, aj po krmeni doodsavat ...mne maly v noci spi, no ja v noci raz napriek tomu odsajem a mam do druheho vecera vo flaske. ak mu je vecer malo z prsnika, ponuknem odsate. ak nietreba, vylejem a po polnoci pdsajem dalsie do rezervy do druheho dna ...