Dobry den mam taky problem moj syn mi nechce prso..jedine kedy ho kojim je max.1x za noc ked spi a normalne taha z prsa ..cez den len flasku :( bohuzial musela som dokrmovat nakolko bol maly stale hladny plakaval a schudol..ale dost si na tu flasu zvykol ze na prso ked ho chcem prilozit spusti i strasny plac a nechce sa prisat..mate daky typ ako by som ho mohla prinutit viacej kojit z prsa? nechcem ho ukratit o vytaminy co ma MM kojim ho len 3 mesiace ☹ ☹ ☹ ..dakujem za rady tipy
Obrat sa na laktacnu poradkynu, najdes ju na "mamila.sk". Pozri si tam zoznam poradkyn a podla miesta bydliska si vyber taku, ktoru mas najblizsie, aby ti v pripade potreby mohli prist pomoct aj domov s malym. Ale mne stacilo len telefonicky sa s nou poradit a uz sa hned nase papanie s dcerou zlepsilo. Telefonicky vacsinou radia bezplatne. Bude to chciet trpezlivost, ale neboj, urcite sa ti maleho podari znova naucit papat z prsnika 😉. Drzim palce!!!
@muriel21 skús pozrieť na stránke mamila.sk nejakú laktačnú poradkyňu v tvojom okolí, ktorá ti bude vedieť osobne najlepšie poradiť.. čo sa vašej situácie týka, syn sa zrejme nechce prisať, pretože tok MM je pomalší ako z fľaše.. ja nie som laktačná, ale myslím, že na začiatok je potrebné dostať ho späť na prsník a súčasne zvýšiť/podporiť tvorbu MM.. bolo by fajn skontrolovať prisatie, či malý správne pije a teda aj stimuluje tvorbu.. neviem, či si počula o dokrmovaní pomocou cievky, aj to by mohlo pomôcť.. malý by mal pocit, že "tečie" a sal by aj MM z prsníka aj UM, resp. odstriekané MM z fľaše ale cez tú cievku.. možností je dosť, ale myslím, že je naozaj kľúčové stretnúť sa osobne s niekým, kto sa rozumie ;) prajem všetko dobré, viem, že problémy s kojením dajú psychike matky zabrať ;)
skús tu v skupine : https://www.modrykonik.sk/group/2015/#
Ja sice nedokrmujem,ale ked sa nechce prisat dam jej dudel,a ked zacne sat rychlo vymenim za prso
@syssu ano pocula som o tom zatial sme dako nepostupili :( maly ne a ne sa prisat aj ked cievka nastavena pusti taky rev ked ho len k prsu prilozim ze sa neda utisit tak ho zoberiem trosku na ruky utisi sa a ked ho dam znovu na prso zasa pusti hrozny nepricetny rev :( kuknem tu sranku co si mi doporucila a opytam sa poradkyni 🙂 dakujem
Existuju aj flasky od Avent ktore su vyrobene tak ako prsnik. Dietatko musi sat nejde to len tak ako ine flasky.
Ja som tiez z nej krmila na zaciatku ked sa maly nevedel prisat. Naucila sa to az ked mal 2 mesiace. Treba sa urcite poradit s laktacnou poradkynou. A skusat prikladat a prikladat. <Mozno na zaciatok by mohli aj klobuciky pomoct...;) vela stastia
@muriel21 suto flasky avent natural http://www.avent.sk/flasky/natural/
ja som si taku kupila nevedomky ako prvu. tiez som maleho musela par krat prikrmit, tak raz denne,ale z tejto flasky v pohode prechadzal na prso.davaka som mu na vecer flasu a z nej sa dorazil este na prsniku - len som vytiahla cumel a chnapol po bradavke 🙂 takze som zjavne kupila dobre,ani som nevedela ako 🙂 ... inac ja som kupila jednu v DMku a druhu v predeti.
@muriel21 porodne asistentky hovoria ze materské mliecko sa prisposobi potrebam babatka. Vraj neexistuje slabe mlieko. Aj ja som stale myslela ze nestaci ale maly priberal tak som nakoniec bola spokojná 🙂 co sa tyka flasky alebo prsnika kupodivu sme nemali problém mozno koli tym flaskam z Aventu. Jemu jd jedno ci ho kojim alebo dostane fľašu :D uspokoji sa s hocicim len nech mu tam tečie mliečko 🙂 tvoj maličký mozno plackal pre iny dôvod? Nema koliky? Alebo ak chceš dávať naďalej tvoje mliecko tak môžeš odsavat a budes aj vedieť koľko mu dáš. Aspoň to je vyhoda 🙂
@2812ivana ked som si odsavala horko tazko mi vyslo 50ml co je malo ked moj vyopije uz 180ml..a doktor povedal ze mam prikrmovat pretoze po dokojeni vzdy plakavala bol hladny koliky uz davno skoncili a je to divne ze vzdy len plakal ked dojedol..urcite si pytal viacej a ja som asi uz nemala :(
kolko odsaješ vobec nič nehovorí o tom, kolko mlieka máš..na ten plač mohol mať "n" dalších dôvodov-napr. že chcel byť pri tebe, že sa chcel ukludniť na prsníku a pod..doktor Ťa zblbol na UM..po 3 mes. je väčšinou tvorba MM ustálená, takže problem vôbec nemusel byť..škoda že si "problemy" s dojčením nekonzultovala s laktačnou ale s lekárom..sa ho len tak opýtaj čo vie odojčení, či jeho maželka dojčila ich deti a ako dlho..ak ešte chceš a zaprieš sa, k dojčeniu sa môžeš vrátiť..len treba naozaj chieť..
@luba41 hej asi mas pravdu... vratit no neviem ci to bude mozne...pochybujem ked kojim max.1x za den je velmi malo a ked sa pokusam nedari sa...proste maleho ne a ne k prsu dat ci len prilozit..a ja uz nato nemam nervy ho silu mocu tlacit ked nechce tak nechce co uz...nic nenarobim... 😒 😒
@muriel21 ako ti tu radia baby, konzultuj laktacnu a uvidis ze sa vam to vyriesi.. mozno je len lenivy tahat a prsnik si spaja s vacsou namahou, preto ho odmieta uz z principu.. v noci mas silnejsi tok a on je rozospaty, preto to mozno neriesi a prisaje sa v pohode.. kazdopadne ak sa ti mlieko este vobec tvori tak to je super znamenie, urcite by som to nevzdala.
a presne ako tu pisali, kolko si odsajes nic nesvedci o tom kolko tam mlieka mas, ja som si vzdy odsala len malinko mlieka, spociatku dakych 20-30ml, potom neskor ked sa nam to lepsie rozbehlo tak max 80, vynimocne 100.. ale "magala" som si oba prsniky asi hodinu. a malej vzdy stacilo takze zrejme ona si dokazala vytiahnut aj viac. drzim palce
@luckamorka dakujem za pozitivnu odpoved 🙂
Vymenit flasku za inu lakracnu pomocku, dokrmovat umelym sa da aj inak ako.z flasw!, kontaktuj laktacnu, ta ti ukaze napr cievku, alebo poharik, alebo dokrmuj lyzickou, striekackou, ale fakt musis flasu odstranit z hodiny na hodinu, proste mu uz nedat