Ako zistím, že je dieťa správne prisaté?

niniacik10
18. sep 2015

Zdravím, prosím vás o radu .. Kojím 3 mesiace a mali sme niekoľko laktačných kríz aj kvôli tomu že som dostala menštruáciu a malý mi odmietal prsník a popritom sme mali nedostatok mliečka tak mi doktorka poradila že ho mám prikŕmiť fľašou sunaru..ten som dávala len na večer ale vypil okolo 60 ml čo som po kojení aj odsala z prsníkov.. Teraz sa mi prisaje v noci super ale cez deň plače že chce fľašu lebo keď vyskúšam mu ju dať po nej chňapne ako tiger ale na prsník plače pritom mlieka si odsajem okolo 100 ml z jedného akoby si to nevedel vytiahnuť alebo pije 10 minút a potom keď mu to prestane ísť tak plače a chce fľašu. Myslím že je to zlým prisatím lebo keď zapojím odsávačku tak mám odsaté za pol hodiny..ako dosiahnem správne prisatie keď už je väčší?? ďakujem

niniacik10
autor
18. sep 2015

Ešte dopĺňam.. Bradavky ma nikdy neboleli že by bol zle prisatý až tak že by to bolelo alebo by boli popraskané. Práve naopak všetko bolo v poriadku až na to že mliečko mám a nechce ťahať ☹

luba41
18. sep 2015

flaša vám spôsobila štrajk, preto sa odmieta prisať..treba čím skôr riešiť, zavolaj si laktačnú poradkynu, tie hlúpe "rady" doktoriek dávať dojčeným detom flaše-presne to vedie k odmietaniu prsníka a predčasnému odstaveniu..ak si mala nedostatok mlieka-možno to bol len Tvoj subjektívny pocit / plač, nervozita dieťať a pod/-alebo teda bolo niečo v technike dojčenia nesprávne-a bolo to treba riešiť už na začiatku..
http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...

adusska1209
18. sep 2015

@niniacik10 malemu to lahsie ide s flase! Skus este predtym ako mu das prsnik vytlac si rukov mliecko nech sa mu trosku spusti.tiez by som ti poradila laktacnu poradkynu Ona ti najlepsie poradi. 😉

niniacik10
autor
18. sep 2015

Ja som mala doma lakt.poradkyňu z mamily už v treťom týždni a všetko bolo ok tak už som to potom neriešila a fungovali sme až do teraz normálne..tou fľašou sa všetko zmenilo..len chcem vedieť či sa to dá ešte zmeniť nejako..

luba41
18. sep 2015

@niniacik10 samozrejme, že sa dá vrátiť k úplnému dojčeniu..ale treba odstrániť všetky chyby, ktoré robíš..čím skôr, tým lepšie..

mabliss
18. sep 2015

Podľa mňa sa to dá,len v prvom rade zahodiť fľašu a žiadny sunar... presne ako píšu hore, skúste najprv trocha odsat,nech sa mliecko spustí a potom priložiť. Prikladat babo čo najčastejšie,žiadne pravidelné intervaly tipu každé 2h a pod. Fľašu nedať vôbec. Chce to vytrvalosť. Držím prsty.

vedorka
18. sep 2015

@niniacik10 zase by som kontaktovala laktacnu, lebo z tohoto sa sama nedostanes... vzdy sa radsej aj telefonicky obracaj na nu, nie na lekarku. tu flasu si davat nemala, lekarka ti vzdy povie iba dokrmovat, nic ine. nie darmo ti tu budu radit, mlieka mas podla vsetkeho dost, z flase to ide ovela rychlejsie, preto ju chce. kazdou flasou, ktoru dostane si ho na nu ucis a nevymoces sa z toho. nakoniec bude iba odsavat a davat z flase, co ta velmi skoro omrzi a dodojcila si....

celasapremenim
18. sep 2015

dieta je dobre prisate, ked na neho pozries z profilu, tak ma opretu bradu aj nos o prsnik, nad spodnou perouma jazycek, cize zospodu bradavky a ked pije, hybu sa mu usi trosku, ked aj nie je pocut preglganie, ak pije, takto to vidis
dieta ma byt k tebe, ak dojcis po sediacky, aj v lahu, bruskom k brusku, cize uplne naboku
ruku, laket, by si mala mat urcite o nieco oprety, aby sa dobre vedelo spustit mliecko z prsnika a sediet dobre, t.j. pravy uhol cez koleno, nohy musia byt riadne podoprete dole a opreta by si mala byt chrbtom tiez, da sa takto dojcit a v tureckom sede, ale ten laket nezabudaj podkladat, dobre je mat dojcensky vankus
velmi kvalitny dojcensky vankus ,lepsi som nevidela, maju v babymarkete, taky co ma vypln pevnu, nie tu sumivu gulickovu
a je dost tucny
ale na toto ti dobre posluzi klasicky velky vankus tiez
deti saju rozne dlho
ak sa aj certi, nedavaj mu flasku, ale od hladu mu ponukni prsnik znovu

niniacik10
autor
18. sep 2015

Už som jej volala príde dnes tak snáď sa to upraví. Ďakujem všetkým 🙂

bibistec
19. sep 2015

nechapem na co mas potom pediatricku ked ti odporuca flasu u nas sme chodili do poradne kde mi ukazovala ako kojit aj kontrolovala ci sa mala prisaje ci pila prevazovali sme ju riesila to proste tento pristup nechapem ale su aj laktacne poradkyne najdi na internete ktora je ti najblizsia a kontaktuj ju

celasapremenim
19. sep 2015

blbu pediatricku treba rychlo vymenit

luba41
19. sep 2015

@celasapremenim lenže také, čo rozumejú dojčeniu, vzdelávajú sa a podporujú ho, takých je strašne málo.. 😒

celasapremenim
19. sep 2015

@luba41 no, vies, ja som nikdy nepotrebovala pediatricku, co podporuje dojcenie a rozumie tomu, lebo sama som tomu rozumela a naucila sa dojcit este pred prvym porodom, cim som odburala uz blbe a neempaticke a nesposobile sestricky v porodnici
nikoho som nepotrebovala
a na to mi stacila publikacia lekarok o dojceni, takmer vsetko o dojceni, z kramarov, ktoru zadarmo zasielali zaujimajucim sa matkam
je to skvela mala brozura, kde je vsetko, nic tak komplexne som odvtedy nestretla, stacila mi
dojcila som dve deti po tri roky, teraz tretie trinasty mesiac
nikoho nepotrebujem na to

co sa tyka pediatriciek, potrebujeme samozrejme tiez dobru, ale skor z diagnostickeho hladiska a z nahladu na choroby, a to som nasla, na treti raz, ale nasla som
odporucam pani doktorku gaborovu na tehelnej, je skvela, myslim, ze aj s dojcenim by pomohla dobre, ale nepotrebovala som to, tak to neviem presne, v ostatnom je bohovska