Mamičky, plánujem si pre istotu do pôrodnice kúpiť klobúčiky na kojenie. Dôvod mám z predošlej skúsenosti. Značka Medela vyzerá fajn. Avšak má tri veľkosti, S-M-L. AKo zistím svoju veľkosť?? čo sa vlastne meria? podľa bazáru tu na koníku veľa mamičiek zle odhadlo veľkosť. Ďakujem za rady.
Mne v pôrodnici hovorila sestrička,že S, lebo bábatko má malú pusinku, nie od veľkosti dvorca. Mali aj také balenie, čo bolo S a M ,ale nepamatam značku
a načo klobúčiky? ako vieš, že ich bude treba..v drvivej väčšine ich treba nie je, resp. skor kazia dojčenia ako sú pre dojčenie prospešné..
@luba41 už jedno dieťatko mám a kojenie sa nepodarilo. Mám plochejšie bradavky, možno aspoň na začiatok by klobúčik pomohol. Veľmi rada by som druhé kojila, a keď to pôjde na začiatku s klobúčikmi, chcem byť pripravená. Mám veľké dvorce, tak naozaj neviem akú veľkosť....
@aislinn785 namiesto klobúčikov sa radšej skontaktuj s nejakou laktačnou poradkynou už teraz..vysvetlí, ukáže iné riešenie..a hlavne ked prvé dojčenie nevyšlo..bradavky určite neboli problem..
Ja som si kupila L a su mi velke ... zbytocnych 10e...
@luba41 jj,len uprimne,kazda nasteva aj pri prvom.dietati 25eur:((
@aislinn785 tak snad existuje aj lacnejšia..a vieš aké chyby si robila pri prvom dieťati? okrem riešenia velkosti bradaviek? prelúskaj mamila stránku, tam je kopui info a vieš si podla článkov porovnať, čo si robila nesprávne...aj tuto sa opýtaj v skupine https://www.modrykonik.sk/group/8304/
Ja som na doma kúpila väčšie ako som mala v pôrodnici a ku podivu pil lepšie z tých väčších. Ale potom sa naučil aj bez nich asi po mesiaci
@luba41 Dakujem moc za linky, nastudujem co sa da a uvidim ako to dopadne v praxi 🙂)
@aislinn785 ahojky. Síce stará téma, ale skúsim. Mam. Ten istý problém, veľké dvorce, malé bradavky. Prvého sa mi kojiť nepodarilo a teraz sa mi narodil druhý a tiež sa nevie prísť. Pomohli tie klobúčiky? Ďakujem za odpoved
@bam11 ahoj, nepomohli... Práveže ale pomohla stimulácia bradaviek pred kojenim, bud som si ich riadne povytahovala rukou, pripadne párkrát potiahla ručnou odsavavackou. A potom kojila. Už som vedela aký problém čakať a tak som sa vedela lepšie zariadiť ako pri prvom dieťati. Držím palce.
@aislinn785 ďakujem pekne
Prosim vas neboleli vas bradavky z tych klobucikov?
@aislinn785 ja mam tiez velke dvorce, ploche bradavky.. strasili ma aj kamosky, aj sestricky v porodnici, ze mi bude treba klobuciky... prd... nevedela som ich dat na prso, ani pouzit.. esteze tak! kojim uz druhy rok a bez nich.
klobuciky ti to len skomplikuju, radsej sa skontaktuj s laktacnou poradkynou, ak si budes istejsia
@veron03 mne malú v inkubátore naučili na fľašku tak premýšľam nad klobúčikmi z tohto dôvodu. Lebo na prso sa nechce prisať. Rady laktačnej moc nezaberajú, pitie z pohárika 0 bodov a cievku malá používa ako slamku 🤦🏼♀️ No tiež neviem akú veľkosť zvoliť mám dosť veľké ale ploché bradavky a dvorce také normálne. Možno M? Stale neviem či to vyberať podľa úst dieťatka alebo veľkosti bradaviek.
Ja si myslim,ze rozhoduje aj velkost dvorca okolo bradavky. Ja ich mam dost velke, skusala som velkost S aj velkost M, z esiek mi maly nevedel dobre pit,tak sme zostali pri emkach a kojime tak uz skoro 6 mesiacov. Ono princip toho klobucika je v tom,ze do vnutra ti nestiahne len bradavku ale aj dvorec okolo bradavky,cize to musi zalezat od toho...aspon si ja tak myslim 🙂