Ako zistím, či už môžem nahradiť dojčenie príkrmom?

16. apr 2023

Ahojte, pri akom zjedenom mnozstve prikrmu viem ze uz mozem nahradit kojenie jedlom? Priklad: 9 mesacna dcerka zje okolo 60g prikrmu na obed, potom ma az olovrant kojenie...staci to?

sssilvuska
16. apr 2023

ved dieta ti vie dat najavo, ci mlieko chce, alebo nechce,,,,ci? ..

jaaaaj..vlastne MK vie lepsie.. :D ....tento prispevok sa o chvilu objavi..ved vieme kde :D

veronikaszabova
16. apr 2023

@sssilvuska akoze nechapem, co take strasne sa opytala. Asi je to jej prve dieta a nevie.

sssilvuska
16. apr 2023

@veronikaszabova aj prve dieta vie matke "povedat", ci mlieko chce, alebo nie...keby som odpisala, ze to malej staci, nedala by nic....a keby som odpisala, ze to je malo, davala by dalej, hoci nasilu, ved na MK pisali... aj keby to mala nechcela? ...chcela by som fakt realne vediet, aku odpoved autorka caka :D

anavixy
16. apr 2023

Ja by som urcite ponukla aj po tom prikrme, myslim si, ze to ani nie je nejake velke mnozstvo, ale kazdopadne by som ponukla, aspon zapit, 9m dieta je este dost male na oducanie od dojcenia. Ked nebude chciet, tak nebude sat.

veronikaszabova
16. apr 2023

@sssilvuska hmmm... Ako vie 9m dieta "povedat", ze chce este mlieko?? Ci nech??
Otazku polozila autorka dost jasne - potrebuje s tym poradit. Nie sa jej vysmievat a odkazovat ju na blbecka na IG.

sssilvuska
16. apr 2023

@veronikaszabova no prepac, ale moje dieta mi jasne dalo najavo, ci ma dost, alebo je este hladne... urcite to nevedeli lepsie na MK.....
jeho obsah na IG tvoria mamicky... tak neviem kto je tu ten blbecek..

lvulik
16. apr 2023

@sssilvuska úplne zbytočný hejt... Este, ze ty si spadla z neba určená a všetko si automaticky vedela 🙏

sssilvuska
16. apr 2023

@lvulik nie nevedela, nikde o tom nepisem... prispevok je tu o niecom uplne inom...

nelca0510
16. apr 2023

No,60 je pomerne málo. Viac už nechce ? Skús tak o 10-20 minút ponúknuť mliečko a uvidíš,či bude chcieť 🙂

janinah
16. apr 2023

To kojenie jej ponúkni o hodinu,bud bude chciet alebo nie.Ak obetuje prikrm o 12 a olovrant kojenie dáte o 16 tak je to málo a nestačí jej to.

petamich
16. apr 2023

ponukni jej neskor a uvidis 🙂 myslim si, ze ak by bola hladna, zistila by si to, aspon u nas to tak bolo

nemam uplne skusenosti s tymto, lebo nas maly takmer okamzite jedol "plne porcie" ale ked som mala pocit, ze zjedol malo, tak som ponukla o 1-2 hodiny (alebo skor ak si vypytal)

autor
16. apr 2023

boze zas tolko mudrych odpovedi...no nie neda mi najavo ked je hladna to je ten problem preco sa jej snazim zaviest v tom "rezim" a davat jej bud to alebo to...predtym sa poriadne ani nekojila ani nejedla prikrmy , teraz aspon zje viac a aj sa poriadne nakoji ked jej furt neponukam....nechapem co vidite na tom nepochopitelne ze sa pytam kolko staci dietatu aby bolo syte. Zas nejaky rozptyl tam asi bude....obeduje okolo 12-13 a potom ma olovrant o 15tej....okrem toho papa neskor veceru a neskorsiu veceru ma tiez kojenie, takze MM ma cca 4-5krat za 24 hod., 2 krat prikrm a nejake ovocie medzitym...

autor
16. apr 2023

@petamich co je ale plna porcia pre dieta?? asi nezje tolko ako dospely?? to sa pytam prave 😀

beata_k
16. apr 2023

Ked zje prikrm, pockaj tak 30 minut a ponukni mlieko. Dotlaci sa mliekom kolko potrebuje. Mozno odmietne uplne. Ale urcite by som ponukla. Mlieko uhasi aj smad.

miadi
16. apr 2023

To je na tebe ak chces prestat s kojenim ale este je dost malicka moc mala na kravske mlieko Takze by si ho mala nahradit umom. Nie prikrmom. Davaj materske na poziadanie.

maryetta
16. apr 2023

Tak kazde dieta je ine. Niektore si este moze pytat prsnik. Ine uz nie. Toto musis len ty vidiet. Pripadne ponukni.
U nas do roka boli tie prikrmy skor take rozptylenie popri dojceni. Nedalo sa to nazvat zeby ozaj jedli. Vzdy to boli iba prikrmy.

petamich
16. apr 2023

podla nasej pediatricky 120-150 ml prikrmu je plna porcia pre takto male dieta, v roku jedol bezne 250 ml/g, ale tak nas je chlapec a bol velky jedak

autor
16. apr 2023

@petamich vdaka...presne na tuto info som sa pytala lebo nikde konkretne toto neviem najst na internete...

petamich
16. apr 2023

skus mozno pomoze, kazdy lekar ma asi trochu iny nazor, ja som sa viac menej radila tou nasou pediatrickou, ma to tu pekne rozpisane, sekcia zavadzanie prikrmov 🙂 http://www.dzurillova.sk/poradenstvo.html

autor
17. apr 2023

@petamich vdaka, clovek musi ratat s tym ze ked napise na MK dostane kopu bullshitov, ale vzdy sa najde aj niekto kto pomoze a teda to stoji za to ;) ostatne reci uz len ignorovat :D

minesasubu
17. apr 2023

Tak ja to robim tak ze ak maly zje plnu davku - 150-200g dam iba vodu na zapitie a ptm kojenie/ dalsie jedlo az o 2-3 hodiny niekedy ked je nervozny medzitym tak mu dam cucnut , ma 9M uz vie ze kedy mu kojenie / prikrm staci dava to najavo
60g je malo mne pedi povedala ze ked nezje aspon 150g mam dokojit o 15-20 minut ale zalezi aj od babetka ci mu to staci
susedin maly zje skoro 250g a este pyta mlieko je to velky jedák

autor
18. apr 2023

@minesasubu vdaka,to znie ako fajn riesenie...no tak aspon viem ze je to malo...ale ja ked skusam ju nakojit potom, ona len pricucne a otaca sa horedolu na posteli, vacsinou si da az ked uz je fakt velmi hladna , alebo pred spankom(kedze tak ju supavam) :-/ potom je to take ze nemozme ist von na dlhsie, lebo za ten cas co je hore len krmime, cvicime a snazim sa ju nakojit(to je fakt dakedy praca na hodinu, kedze ju viac nahanam po posteli ako kojim...) :D nervy mam z toho...

autor
18. apr 2023

@minesasubu a kolko krat denne kojis teda dokopy ? lebo ja som napr. citala ze 4-5 krat je v pohode na takyto vek, len neviem ci to bolo myslene pokial dieta zje prikrmy poriadne, alebo aj ked nezje 🤔

minesasubu
18. apr 2023

ja kojim podľa toho aký máme deň s prikrmami ( niekedy zje všetky prikrmi niekedy ani jeden) 5-7 x , myslim ze ak zje plny prikrm tak to má nahradiť kojenie ale to ja neriešim dávam mu cucnut aj počas dňa (bud chce alebo nie) ked nechce po prikrme mlieko tak nedavaj , ja chodim von aj ked nezje moc zoberiem so sebou kapsicku alebo chrumky a to ho zabaví kým prideme domov a dám mu mlieko ( ak nie je moznost nakojit vonku)