Dobry den. Chcela by som sa Vas opytat ako zistit ci som nestratila mieko. Poseldny tyzden som mala dost zly stres a malo som pila. Pouzivam aj vytaminy na tvorbu mlieka. Ale vsimla som si ze my ide len predne mlieko. A maly mava zelenu kaknicu. Prosim stratila som uz mlieko ci sa da este zachranit mlieko?
Kontaktuj laktacnu poradkynu v tvojom okoli, nech pride k tebe osobne a rozoberiete vasu situaciu - http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do... - cez net ti nikto nepovie, ci mas alebo nemas mlieko
mne napadlo, skusala si odsavat? ked si sama nie som ista, ci mam dost, skusim po kojeni este odsat, ci ide a akym prudom.... ale inak, takzo povedat, skus tu laktacnu poradkynu
Pit a vela. Zbavit sa stresu, no hlavne pit. Farba stolice nevadi, pokial nie je tvarovana, tak je vsetko OK
Vsak prikladaj maleho, ked aj kazdu hodinu, on si urobi mliecka kolko potrebuje a pre tvoju psychicku pohodu si mozes po kazdom kojeni odsavat este mlieko - tym podporis produkciu. Ja ked som odstavila, tak som si este co to vedela vytlacit 2 mesiace po dokojeni, mlieko sa nestrati z dna na den. Kym ti maly nevrieska od hladu, tak mas mlieka dost, stolica az tak nezavazuje. A zazrak je v tom, ze on si urobi presne tolko mliecka kolko potrebuje. A dodrziavaj pitny rezim, aspon 2 litre, ked si to nevies ustriehnnut, ku kojeniu si zober pollitrovu flasu vody a pekne ju pocas kojenia vypi.
Musis prikladat babo vkuse aj kazdych 15 minut! Mlieko sa tvori podla dopytu! Kolko babo vypije tolko mliecka sa bude tvorit! Nepomozu ti ziadne vitaminy to su len vyhodene peniaze. Tu plati jednoduche pravidlo dopyt=ponuke! To je vsetko. Ak mas aj teraz menej mlieka do cca 3 dni sa tvorba upravi len treba vydrzat a nedavat dietatu umele nahrady lebo cim menej vypije tym sa bude menej mlieka tvorit.
ako pisu ostatne- prikladat, prikladat, prikladat....
ja som sa najskor nemohla rozkojit po porode a ked som konecne zacala tak som ostala s malym v jeho 3 t v nemocnici a tam som ho musela vazit a klesalo to brutal z kojenia na kojenie, ale potom sa zas produkcia obnovila. len to nevzdavat. vela tekutin. mne pomahaju rozne caje na podporu kojenia- vtedy som pila len tie a meltu-klasicku, nie rozpustnu. potom vecer maly poharik piva (mne je obycajne lepsie nez cierne), homeopatika. len to nevzdavat urcite sa mlieko udrzi, drzim palce. a este odpocinok a dobra nalada- to je skor ulohou otca🙂
aj mne pokleslo mliečko, zistila som to včera vďaka babám z modrého koníka. Ja som si myslela, že moja bambuľka pri kojení plače preto, lebo si potrebuje odgrgnúť a ona plače preto, lebo mliečko ide pomaly. Na začiatku pekne papá, potom sa začne rozčuľovať, tak ju dám na druhý prsník a znova pekne papá. Najhoršie je, keď na konci plače, ale už nechce papať, lebo to tečie pomaly :(. Kúpila som si čajíky na podporu kojenia a poctivo pijem, tak dúfam, že sa to rozbehne. Najlepšie sa mi kojí v noci, lebo malá má jednu takú 6 hodinovku, kedy sa mi to mliečko stihne doplniť a ona sa dobre napije. Cez deň si pýta papať každé 2 hodiny, sem-tam po troch hodinách a vtedy sa mi nestíhajú prsníky naplniť. Bielkaaa, dúfam, že to obe nejako dobojujeme a budeme mať dostatok mliečka. Držím palce
Kočky Ti už dali veľa správnych rád... Všímaj si dieťatko. Ako sa správa? Je kľudné, alebo plačlivé? Ako ciká, má dosť pocikaných plienok? Aj to vypovedá o množstve mliečka... Veľmi Ti držím palčeky.
ahoj, mliecko sa nestraca zo dna na den, je to dlhodoby proces aj ked zena postupne odstavi, este par mesiacov sa tvori mliecko ... ja uz nekojim pomaly pol roka a este stale mam
tvoje babatko ma 6 tyzdnov, to je vek kedy casto byvaju rastove skoky, potrebuje zrazu viac mliecka a prsia potrebuju par dni na to aby zvysili produkciu. takze klud, vela oddychu (ak mas nejakeho pomocnika tak zavolaj nech pridu pomoct, navarit a pod.), vela vela tekutin, pi feniklovy cajik, babatku nic ine okrem tvojho mliecka nedavaj a najlepsie si zobrat babatko hole koza na kozu pod paplon a tak sa cely den rozvalovat a kazdu chvilku kojit
skus aj stlacanie prsnika aby vypil co najviac z jedneho, tak mu pojde aj to zadne mlieko
nebolo by zle skontrolovat ci je babo spravne prisate ... na stranke mamilla najdes tusim aj nejake videa ako ma vyzerat ta "pauza v brade" .. ja som to pozerala aj podla toho ci sa babatku hybu usi pri piti a ci pocut preglganie
odsavanie ti nenapovie nic, to je o spustani mliecka ... mne aj ked bolo dost mlieka sa nepodarilo odsat a pritom babatku tieklo dost
Píše laktačná poradkyňa: Mlieko nie je možné stratiť, je však možné, že sa zníži laktácia. Treba viac dojčiť, min. 10 x za deň, najelpšie však na požiadanie. Dobré je tiež dieťa maťť stále pri sebe, ideálne v nejako nosiči ši ešte lepšie: V šatke. Takisto aj podpora bylinkami pomáha, tiež jesť ovsené vločky, piť hroznový mušt, nie Vienu. Držím palce!