Ahojte, mám pocit že mám malo mlieka, dnes sme preto kúpili odsávačku a vyše hodiny mi trvalo oddať 60 ml. Kojím zatiaľ 10 dní, čo myslite je to málo? Vidím že bábo sa niekedy len hrá a robí si zo mňa dudlik tak či to nie je preto že mu nestačí
Dudlik nechce, skusili sme asi 5 druhov, skôr ide o to že je na prsníku aj dve hodiny a zaspáva no keď ju dám preč zobudí sa a plače a neviem či to nie je nedostatkom mlieka
Mlieka mas krasne, toto hladom nebude... ale dudlovanie praveze nikdy zaludok nenaplni, lebo len cucne a zasa a kolotoc... potrebuje sa napit poriadne na jeden krat a potom az o tie dve-tri hodiny...tolko teoria, je mi jasne, ze v praxi dostane kazdy iny exemplar babatka a mama bojuj...
kasli na odsavacku a volaj domov laktacnu. Treba skontrolovat prisatie, ci babo dokaze efektivne sat, ci mu v tom nebrani napr.prirastena uzdicka, preto moze na prsniku zaspavat, nevypije dost a budi sa s potrebou opat sa dojcit. To, ze moze byt na prsniku cele hodiny je v tomto veku OK a pre tvorbu mlieka velmi ziaduce, ale treba vylucit vsetky moznosti, ktore by k poklesu tvorby mohli viest... takze googli a volaj cim skor, tym lepsie. Takto na dialku to je hladanie ihly v kope sena
Zalezi podla priberanía 60ml nie je malo na 10dnove babo.Ja som si odsavala lebo som mala dvojicky a oni dlho pili len 80ml hadam aj rocne.Cize pre 10dnove babo ,ked aj kazdu hodinu si da 60ml je to ok.Ale dolezita je váha a mokre plienky.
Ja neodsajem ani tolko, a aj napriek tomu mi dieta prvy mesiac pribralo kilo. Takze tym sa neda orientovat. Niekto by mal skontrolovat, ci babatko dobre pije
V tomto veku je to normálne. Dieťa má pri tebe pocit bezpečia. Obe moje deti spali prvé mesiace na prsníku.
Mne povedala laktačná, že keďže nikdy nedokážeš odmerať koľko bábo vypije, vždy treba kontrolovať koľko ciká a kaká 🙂 ak je to cca 5-6x za 24h v tomto veku, tak máš dostatok mlieka.. mne sa dialo to, že keď som kojila tak zaspával a nenapil sa toľko a váha mu stagnovala, vtedy som musela malého budiť 🙂 a potom začal super priberať
Hovori sa tomu aj saco reflex. Dieta chce resp ma potrebu sat. Teba pozna. Citi a chce byt v bezpeci ktore mu cumel neda.
Moj prvy syn bol taky. Tiez cumel nechcel. Ak spal tak iba prsnik. Vtedy to bolo narocne. Teraz na to rada spominam. Bol to taky “nas cas” ale to bol prvy….
Kazdopdne napr pri nom -ked mal necele 3tyzdne som neodsala ani 20ml. A dojcila som nakoniec 2,5 roka 🙂 vyhod z hlavy vsetku nepohodu.
Ďakujem ženy asi sa proste musím dať do psychickej pohody, lebo už som bola uzlík nervov a možno to s tým súviselo. Mali sme tu pomoc ktorá nám všetko pekne vysvetlila a ukázala a konečne zo mňa opadli všetky obavy a nervozita. Tak si predstavte že akurát som odsala 50 ml za 20 minút 🙏 všetko pôjde len to chce čas a pochopenie, ďakujem všetkým
stres ma brutalny vplyv... ja som raz tak sama seba zneistila, ze nemam mlieko, mala plakala, neslo ju ukludnit... a naozaj som nevytlacila ani kvapku... prsia uplne prazdne. Vyspala som sa z toho, a druhy den akoby sa nic nestalo... 🩷 drzim vam palce, zvyknete si na seba a bude to super 🙂
60ml je v tom "veku" babatka uplne v poriadku, plus odsavacka nikdy nevytiahne tolko, kolko v prsniku realne je... ak treba babu dudlik, daj mu dudlik... aj ked v tomto veku fakt potrebuje hlavne blizkost citit a ho to ukludnuje..neni to len o hlade.