Ako zistím, či je bábätko najedené?

3. júl 2023

Ahojte, máme dvojtýždňové bábätko, ktoré kojim každé cca 2 hodiny vrátane noci ale vždy sa bojím či má dosť, či je napapana. Ako to zistíte žienky či bábo nie je hladné? Niekedy veľmi rýchlo na cicke zaspinka a ďalej neťahá, niekedy by bola na cicke aj vyše hodiny a len tak si dudlala...ale vždy mám obavy či jej stačilo, či nie je hladná :( neviem koľko mlieka sa mi tvorí a kolko vlastne vypije...ako to máte vy? Ako viete že bábätku stačí? Ďakujem 🙏

thereisabear
3. júl 2023

Ak by bolo hladné, tak plače.

selena_luna
3. júl 2023

Ked bude babo hladne, bude jacat akoby ho z koze drali, neboj, zarucene to zistis.

mima1608
3. júl 2023

Moja keď sa v noci po 5-6h spánku zobudí, tak vrieska akoby ju z kože drali, lebo je hladná. Takže ľahko na to prídeš ☺️

pribinak
3. júl 2023

Okrem placu by bolo aj malo pocikanych plienok

anavixy
3. júl 2023

Pokial je babatko zdrave, treba mu doverovat. Deti sa dokazu napapat velmi rychlo, ked chcu, takze ked zaspi, alebo sa samo odpoji, je spokojne, urcite ma dost. Niektore deti su na prsniku aj pol hodinz vkuse, niektore aj viac, ale ani jedno z nich nesaje cely cas. To ze papa dostatocne zistite hlavne na poradni tak, ze prospieva, a potom samozrejme sa ma sledovat dostatok pocikanych plienok, ako znamka dostatocnej hydratacie (tak isto prepadnuta fontanela je velmi rychly znak dehyfratacie, ale to vyuzijete skor pri nejakej chorobe, horucke, ked ta dehydratacia viac hrozi).
Ked dojcis kazde dve hodiny aj v noci, znamena to, ze dieta budis ci sa samo zobudi na papanie?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
juliet86
3. júl 2023

6 plcikamych pliemok za 24hodin a celkovo ci je spokojna. ci neruci furt ci viezaspat atd

ivangeline
3. júl 2023

Chapem ze sa obavas. Tiez som pri prvom (spavom a predcasnom) babatku stresovala... ale zistis na kontrole alebo doma na vahe ci pribera..a pocikane plienky. Uz ste boli u pediatria a vsetko ok,nie? Tak pokoooj. 🙂 Ja to uz pri 4tom ani neriesim. Cuca. Cika. Nevrieska. ;D

autor
3. júl 2023

Joj, dievčatá, ďakujem Vám, aspoň mi trochu odľahlo 🙂 ..v noci sa ju snažím nakŕmiť aj v spánku, keď to vyjde som rada, keď nechce ani za svet, tak ju nechám už tak... Veru aj pre mňa je to tiez náročné lebo spím len málo keď sa bojím aby nebola hladna..viem že niekto nad tým len hlavou potoci, ale som prvorodicka učím sa za pochodu a samozrejme všetko ma trápi 🙄

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
babulkomale
3. júl 2023

Nuz, u nas z cicky ide niečo iné ako mlieko...čiže v našom nárečí by zostalo hladné.
Ženy, nemôžete aspoň vo verejnom prejave použiť slovo prsník?

autor
3. júl 2023

@elizabet173 nie, nič také, ale v pôrodnici sestričky vraveli že bábätko má jest rovnako cez deň ako aj v noci 🤷 viackrát som sa na to pýtala..

autor
3. júl 2023

@babulkomale u nás je to úplne bežné pomenovanie bez nejakých ďalších pejorativnych významov..úplne v pohode sa tak vyjadrujú aj dr., nevidim na to nič zle 😉

dominikamacakova
3. júl 2023

Mne v pôrodnici povedali, že keď "vyplazuje" jazyk. Proste ja som tam mala položenú malú a robila divné veci s ústami. Otvárala ich, vyplazovala jazyk ako keby sa snažila nájsť prsník. Keď prišiel doktor tak mi povedal, že aha pozrite čo robí s ústami, to znamená, že je hladná. Plač znamená už naozaj vyhladovanie a aj podľa laktačných by sa malo kojiť tesne pred "vyhladovaním"

mima1608
3. júl 2023

Kojené bábo ma jesť na požiadanie. Pokiaľ nemá žltačku, že je ospale, netreba ho budiť. Ja som vravela pediatričke na poradni, že moja 25-dňová prespí v noci 7 hodín a ona, že aká šťastná matka to som, žiadne také, že ju mám budiť alebo nasilu kojiť. Ráno sa zobudí a koji sa z obidvoch pŕs, cez deň už len z jedného vždy, takže ako by dobiehala alebo čo 😅

nikdenikto
3. júl 2023

Pokiaľ priberá pekne určite netreba budiť na krmenie. Uzi si že v noci pekne spí a pospi si aj ty

anavixy
4. júl 2023

Krmenie v porodnici je ine ako krmenie uz vacsieho, hocie len 2tyzdnoveho dietata. Aj v porodnici hovorime nech nechaju v noci pauzu kludne aj 4-5 hodin, ak dieta spi a samozrejme ak je zdrave. Ty uz urcite nemusis krmit dieta v noci, nemusis ho ani budit ani krmit v polospanku. Ved si uzi ze si mozes oddychnut, dieta nie je naprogramovana masina, ktora potrebuje fungovat podla nejakych nemennych pravidiel. Ked nebudes dieta štopat v polospanku, mozno sa aj same na papanie zobudi po dlhsej prestavke. Nekomplikuj si to zbytocne, doveruj babatku a ak hladas spravne informacie (ktore bezne sestricky v porodnici malokedy poskytuju, a to pisem ako jedna z nich), najdi si na instagrame profily lipirea_blog a vasa_laktacna_konzultantka.
A ano velmi dolezite je naucit sa rozoznat pocitaocne znamky hladu, ako vyplazovanie jazyka, otacanie hlavicky, cmulanir pasticky, obzvlast ak ma dieta problem s prisavanim, aby sa predislo tomu, ze je dieta nervozne, no niekedy sa proste zobudi s placom a to uz pochopi ozaj kazdy 😃

autor
4. júl 2023

@anavixy je to pravda, ďakujem 😊

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivanakaka
7. aug 2023

@pribinak a nepriberala by a staci raz za 3 hod podla mna neprehanaj ze kazde 2v noci uz 3 je masaker

pribinak
7. aug 2023

@ivanakaka si sa trochu pomýlila, že?

ivanakaka
7. aug 2023

@pribinak v com?

pribinak
7. aug 2023

@ivanakaka prečítaj si môj príspevok a potom svoj

fiafia
7. aug 2023

Určite dieťa nebudit ,ani nakŕmiť takto za spania pokiaľ teda nemusíte zo zdr dôvodov. Keby bola hladná vedia to aj susedia. Zase prekrmovat tiež nieje dobrá cesta

ivanakaka
8. aug 2023

@pribinak no dala som tvoje meno no jeha 🙂

ivanakaka
8. aug 2023

@ivanakaka am sorry

pribinak
9. aug 2023

@ivanakaka stačilo napísať prepáč, pomýlila som sa. To je taký základ slušnej komunikácie
No jeha si odlož pre kamosky

Pekný deň