Ako zistím, či dieťatku stačí moje mliečko?

martinatib
7. feb 2023

Ahojte, idem si po radu.
Môj maly 8🌜 plne kojeny plus teda prikrmy od ukonceneho 5 🌜, posledné dni teda v podstate dva týždne je stále uplakaný niekedy aj po dojčení ako mám zistit či mu moje mliecko stačí? Plienok máva podľa mna precikanych dosť aj 💩. Ale ešte dodám mame práve siestu chorobu a pred pár dňami mu vyšli naraz horné dvojky 🦷. Nerada by som išla do UM ale keď to bude nutne tak nebudem mat na vyber už mám ale celkom toho plne zuby ako strasne plače ( spinkaval mi od narodenia takmer celé noci keď sa aj budil tak vždy po tichu a teraz tie dva týždne hrozné začne vrieskat)

majamat
7. feb 2023

@martinatib dovod moze byt uplne iny, ved teraz uz nie je jeho jedina strava mlieko. teraz uz sa musi zasytit aj prikrmom.
ak ma 6 chorobu a aj mu idu zuby, to je dost dovodov na plac.

siska53
7. feb 2023

@martinatib tak ked je chory, je to normalne, ma 8 m. , Do toho zuby, toto byva uz aj obdobie sepracnej uzkosti, papa uz aj prikrmy, takze tam by som uz nedostatok mlieka neriesila skus mu dat vodicku, ci bude pit.

lucka_ke
7. feb 2023

boľavé bruško alebo zúbky alebo kombinácia

beata_k
7. feb 2023

@martinatib Ved je chory, tak co od neho chces? Je mozne, ze mu idu dalsie zuby. A taktiez spankova regresia v 8 mesiaci.

martinatib
autor
7. feb 2023

@beata_k ja od neho nechcem nič len mu chcem pomôcť či nieje hladný lebo mi aj priberal krásne od narodenia až dosť a teraz už priberá o moc menej na poradni v 6🌜 mal 8700g a teraz na začiatku 8🌜 8900g tak som si neni istá nerada by som končila s dojčením preto ma to celkom trápi

martinatib
autor
7. feb 2023

@siska53 dávam mu aj vodičku aj cajik len teda po lyžičkách lebo cez flašku to nevie

beata_k
7. feb 2023

@martinatib Ale chore dietatko nezje vela. Ja mam 9 m a zje co nezje jeho. Teraz, je ale chory tak je maaalicko.

domak2
7. feb 2023

@martinatib ma 6. Chorobu, idu mu zuby a prvé čo ti napadne je, že mu nestačí tvoje mlieko? Proste ho chudaka všetko boli, pri dojceni sa aj ukludnuje

majamat
7. feb 2023

@martinatib popozeraj na nete info, dieta najviac rastie a pribera v 1m po narodeni. samozrjeme je to torchu individualne.
do 6m este rastie pomerne ryhclo a potom sa uz rast spomaluje, rovnako aj priberanie, anvyse v druhom polroku rastu dietatu zuby, vdaka comu moze mat bolesti a menej pribera, dalsia vec je, ez dieta v totmo veku ej aktivnejsie, cize spotrebuje ovela viac energie na pohyb, nayse je chory, co tiez moze brzdit priberanie.

rast by mal stale,a le teda druhy polrok pomalsie ako ten prvy. je to rpirodzeny proces.

majamat
7. feb 2023

moja mala 5-tu,c i 6-tu chorobu a mesiac jedla menej a aj menej mlieka pila.

pri nar 3150g, v 6m 8200g, v 1r 9700g.
cize prvy polrok pribrala okolo 500g, druhy 1500g.

prvy polrok moze dieta priemere pribrat okolo 4kg, druhy okolo 2kg.
narastie prvy polrok okolo 18cm druhy okolo 6cm.

ked sa to tak vezme vaha by mala pribuda umerne s vyskou a druhy polrok rastie dieta o dost pomalsie .
to pisem o priemere. neiktore deti anrastu a priberu aj druhy polrok viac, ine prvy polrok viac, ine obe obdobia narastu vela, ine malo.

majamat
7. feb 2023

a teda dcera mi pocas tej choroby este schudla za mesiac *300g.

jaskolka
7. feb 2023

Uff, keď mu idú zuby a ma 6 chorobu, tak jest ti moc veru nebude. Navyše také deti už aj tak sa viac pohybujú, celkovo ten prírastok na váhe nie je taký, ako keď iba ležali a jedli.
Kľudne ti počas choroby môže aj schudnúť, potom to dozenie. A ano, v noci môže to byť horšie, proste je to tak, že v noci sa akoby každá choroba zhorší, zuby viac bolia, celkovo sa môže cítiť zle. Proste je chorý, čo od neho chceš?

martinatib
autor
7. feb 2023

Ale on mi papa normálne práveže aj viac preto znela otázka na ktorú ste mi ani jedna neodpovedali..”ako mám zistiť či mu moje mliecko stačí”

majamat
7. feb 2023

@martinatib ale ano, mas odpoved.

na mlieko sa zbytocne zameriavas, lebo nie je jedinou jeho potravinou. ved predsa ak by mal menej mlieka, doplni to prikrmami. navyse prikrm je sytejsie jedlo,a ko mlieko.
je v prechodnom obdobi, kedy sa jeho hlavnou potravinou postupne stane tuha strava. uz to nie je vyhradne mlieko, preto riesit mlieko je bezpredmetne.

navyse tu bola dalsia odpoved, co s tym suvisi, ze dieta v tomto veku pribera menej a to z viacerych dovodov, ktore som ti napisala, ved si uvedom, ked za 6m dieta narastie 18cm v priemere a preberie 4kg, tak nemozes cakat, ze bude rovnako priberat, aj ked narastie tretinu z toho. a ked k tomu priratas tie dalsie dovodu - vyssia aktivita a teda aj spotreba energie, tak priberanie moze byt naozaj nizske.

a aj ked papa dobre, ale pri chorobe je telo vytazene tak, akoby sportovalo. cize opat vyssia spotreba energie.

martinatib
autor
7. feb 2023

@majamat chápem že deti už
toľko nepreberajú keď majú vyššiu spotrebu energie .. čiže nemusím sa báť žeby mu MM nestačilo alebo podľa slov mojej známej “môžeš mat slabé mlieko” ?

majamat
7. feb 2023

@martinatib "slabe" mlieko ej termin, ktory odbornici neradi pocuju, matka ma vraj take mlieko, ako potrebuje. a teda toto sa riesi hlavne v obdobi, ked dieta je vyhradne na mlieku, cize skor do tych 6m.

neviem ako ste na tom s prikrmamy,a le skus mu teda ponuknut viac jedla a uvids, ako zareaguje. davka jedla sa bude musiet aj tak zvysovat, lebo male dieta este stale rastie 2x tak rychlo, ako dieta o nieco starsie.

martinatib
autor
7. feb 2023

@majamat ja mu teda prikrmy nevážim zje koľko chce keď mu je malo bud mu dorobím alebo je dlhšie na prsníku ale dnes teda zjedol raz toľko ako obvykle. Moje kamošky ani jedna nekojili takze poradiť mi nevedeli iba teda takého typu že mám slabé mlieko a potom ma tým pádom vystresovali preto píšem sem

majamat
7. feb 2023

@martinatib no ved to je najlepsie. rozdavat rady o niecom o com neviem.
ak ti takto pekne papa, tak to bude ok. kldune mu prikrm ponukni, ked zje, alebo castejsie. on este stale dost rastie, preto bude jest mozno aj vela, niektore deticky zjedia malinko, ine daju riadne porcie, moj synovec 3r zje viac ako moja 12r dcera.

majamat
7. feb 2023

no teda moja dcera je drobna, nema este 140cm, riesime to. a synovec uz ma cez 100cm. rozdiel takych 35cm a 9r. on je na vrchu chlapcenskeho grafu, moja dcera na spodku, jeho vysku mala v 5r.

martinatib
autor
7. feb 2023

@majamat tak to vám držím palce nech to dobre vyriešite 😊

majamat
7. feb 2023