Ako zastaviť tvorbu mlieka počas tehotenstva?

sonicka96
3. jún 2019

Ahojte som v 3m a mám 11m no zo zdravotných dôvodov nemôžem malého kojiť čiže som ho odstavila ale prsia mám také naliaté že ak by som si ľahla na bok tak mi asi praskne 🤦 ako zastaviť tvorbu mlieka aby som ho už nemala? Viem že po pôrode mi zase nabehne to mi nerobí problém 🙂

nikusiak9
3. jún 2019

Stiahnut prsia silno a pit vela matoveho caju

sonicka96
autor
3. jún 2019

@nikusiak9 ďakujem ❤️

sono2
3. jún 2019

@nikusiak9 v žiadnom prípade!

kathhii
3. jún 2019

Trochu odsať, nie veľa, len do uvoľnenia. Tak by sa mala tvorba mlieka postupne znižovať.

sonicka96
autor
3. jún 2019

@kathhii bohužiaľ ani odsať si nemôžem ...

sono2
3. jún 2019

@sonicka96 A len tehu je problém?
Lebo ja som prestala dojčiť v 11tt ako malá bola už veľká, ale tvorba sa zníži sama vplyvom hormónov, ponúkaj prsník, ale už zriedka, vyprazdni do uvoľnenia, nie celý prsník len trocha, lebo bude zápal atd antibiotiká. V žiadnom prípade nestahuj prsia!

sono2
3. jún 2019

@sonicka96 prečo? Napíš viac.

vejkachochlikova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luba41
3. jún 2019

najhoršie je pre tvoje telo to okamžité ukončenie dojčenia..a ešte v tehotenstve..treba postupne znižovat počet dojčení.. treba trocha odsať..a hlavne nestahovat..

kathhii
3. jún 2019

Ja by som sa rozhodne poradila s gynekologom, alebo aspon s laktacnou, ak mas nejaky problem preco dojcit nemozes a nemozes si ani odsavat, tak sa to musi rieśiť liekmi. Hlavne ked si tehotna.

sonicka96
autor
3. jún 2019

@sono2 skôr zdravie v tehotenstve a vitamíny pre babo v brušku...je to intímna záležitosť prepáč..
@luba41 bohužiaľ oddávať nemôžem Max rukou a aj to boli ...je to všetko zložité :/

luba41
3. jún 2019

@sonicka96 ved len rukou odsať trochu....aj dojčenie je prospešné pre tvoje zdravie, aj tehotenstve..bábo netrpí ani nestráda tým, že dojčíš staršie..je horšie takto prudko to zastaviť, ako nechať tvorbu plynule znižovat..a zdravotné problemy sa snad tiež dajú riešit..aj ked myslím, že v tehotenstve sa lekári s tebou a riešením zdravia moc zaoberať nebudú..lieky ti nedajú, operácia asi tiež len v krajnom prípade..

nika3136
3. jún 2019

@sonicka96
Ricinus communis 30CH

sono2
3. jún 2019

@sonicka96 V pohode. Ja len že to je aspoň podľa mňa zbytočné.

diewcatqoo
3. jún 2019

@sonicka96 ahoj, ja si myslim, ze trochu odsat asi budes musiet, pretoze to nahromadene mlieko sa odtial musi nejako dostat. Mozes z toho dostat zapal. Ak nemozes odsavackou, vytlac si to rukou..
Pi salviovy caj, mne pomohlo toto. Aj ked teda neviem, ci nema nejaky vplyv na tehotenstvo, radsej sa informuj u lekara. Existuju aj tabletky na zastavenie laktacie, ale to tiez neviem, ci su vhodne v tehotenstve.
Inak, niekto odporuca aj malo pit a zaviazat napevno prsia. Toto by som neskusala, pretoze si mozes privodit zapal a dehydrataciu

kathhii
3. jún 2019

@sonicka96
Myslim, že šalvia nie je dobrá v tohotenstve / potrat, predč. porod/, ale matový čaj ak si dobre pamatam by sa mohla.Ale radsej si to pozri.

PS:
ak ťa odsavanie boli- aj odsavacka aj rukou, a aj pri dojcení- mozes ist o zapal prsnika.... Takže si to ihned rieš... Ja som teploty nemala a zapal tam bol, vznikol mi dokonca absces a liecim som si to 3 mesiace a este to nie je uplne OK.

sonicka96
autor
3. jún 2019

@kathhii ahoj, rukou sa to dá no odsávačkou vôbec pretože mám hrčku a veľmi bolí nosim kvôli tomu lambadu lebo v podprsenke ma to bolelo :/ teraz má už doktorka zatvorené takže pôjdem zajtra na gyndu a tam jej poviem :/

marienkakf
8. dec 2021

@sonicka96 ahoj, ricinnus communis vo vyssej potencii, skuste. V nizkej podporuje laktaciu.