AHojte,poznate a mate odskusane nejake formy/caje/jedla na zastavenie tvorby mliecka bez liekov? Dakujem 😉
prsia oblozit orechovymi listami, to mi poradila moja babka 😅
mne sa to tiež veľmi hodí....ale mne poradili len homeopatiká...
mne lekár predpísal lieky, ale najprv odporučil skúsiť bez nich, tesnejšie previazať prsia a menej piť. Ale my s tým ešte trochu počkáme 🙂
Zalezi od toho ake mnozstvo mlieka si mala a mas, ak mas nadprodukciu od zaciatku/ ja som uz v porodnici vylievala do umyvadla/ a aj po vyse roku kojenia som sa bez tamponov do podprsenky nemohla ani pohnut/, tak sa inak ako liekmi mlieka nezbavis. Mam to odskusane a aj doktorkou potvrdene. Vyskusali sme caje, obklady vinne, kapustne listy, bola som zviazana vyse tyzdna , prsia som mala ako kamne, obvaz stale pretekal a nic mi nezabralo. Ja by som sa inak ako tabletkami mlieka nezbavila nikdy. Pokial ho mas menej, tak staci ten obvaz, v ziadnom pripade neopsavat a po par dnoch by sa malo prestat tvorit. Ak budes mat hrcky, staci horuca sprcha, masirov a pripadne tie kapustne listy, malo by to zabrat.
aké homeopatiká? aj ja chcem skončiť a tiež po pár dňoch som mala prsníky plné mlieka, tak som opäť musela dať malej cickať ☹
ja som si to vyriesila tak,ze som si odsavala... nemohla som dalej kojit kvoli liekom,tak som kazdy den zo 5 krat odsavala stale menej a menej... odsavala som podla toho,ked ma uz bolel prsnik a tolko,pokial ma uz nebolel a rozmasirovala som, pisala som si to,kolko som kedy odsavala,aby som videla,ze fakt sa tvorba mlieka zastavovala.... ak by si chcela vediet viac,napis..... trvalo mi to dva tyzdne urcite... po dvoch tyzdnoch stacilo odsat uz iba raz abo dva razy.... po troch tyzdnoch to bolo fuc.....
hej robila som aj zabaly... len si teraz presne nespominam ake... viem,ze mi ale pofarbili celu podprsenku... nieviem,ci neboli zemiakove.... tie zabaly... porozmyslam...ak by si mala zaujem...
salviovy caj pit nic ine alebo citronove, grepove stavy proste kysle alebo odstavovat postupne ako ja som odstavovala postupne som vypustala kojenia 😉
Odkúpi- naliaté psia, ja so ich nikdy ne-ala. ☹
veeeela salvioveho caju..
Ja som pomaly malého odstavovala od kojenia. Najskôr som prestala kojiť cez deň, potom v noci. Kojila som iba ráno a večer, potom som prešla iba na raňajšie kojenie a nakoniec som stopla aj to. A mliečko sa mi pekne samé odseba stratilo. Kojila som 14 mesiacov.
Ja som tak odastavila malého že najprv sme vynechali 1 kojenie-poobede,na večer sa prsniky naljali ale vydražala som,po 4-5 dnoch sa na to cecky zvikli,tak potom zase sme vynechali jedno kojenie,a tak postupne.Nakoniec som kojila už iba ráno a večer,potm iba večer,a už sa nenalievali prsniky,netvrdly,tak potom nechali sme aj to večerné kojenie.Ale to tak postupne som robila za cca 2 mesiace 🙂 .
ja som to mala presne tak ako deculko. odsavanie kazdy den menej a menej a teraz po troch tyzdnoch uz takmer mliecko nemam.
postupne som odstavovala, ked ostalo len vecerne kojenie, tak som casom stoplaaj to. prsia sa mi pomalicky naliali, ale nic som s tym nerobila a mliecko sa casom nejako vstrebalo alebo co sa stalo. niekde som citala, ze pri odstaveni "zo dna na den" treba silno obviazat prsia aby sa nemohl nalievat, mliekotvorba ustane a mlieko sa potom vstreba. trva to par dni.
ja som najprv prestala kojit vecer pred spankom tyzden, potom tyzden v noci a potom som mala homeopatika pulsatila.
Pri dcérke som sa strečovou gázou previazala (prsia na silno) asi 3 dni som mala obväz v kuse a málo pila (mne to takto poradil môj dr). A mlieko sa už potom netvorilo.
ja som odstavila zo dna na den, a rada, ze neodsavat sa mi teda vobec neosvedcila, tak ma boleli prsia, ze sama hrca, tak som dva dni odsavala ale stale v dlhsich intervaloch, potom raz za den a tak do tyzdna, 10 dni bolo po mliecku.. podla mna to nezmizne len tak, ako ked zavries kohutik 😕 co je logicke, a obvazovala som si prsia elastickym obvazom, teda ked sa mi chcelo 😉
ja mam tiez taky problem sice ja uz nekojim 8 mesiacov a stale mam mliecko aj homeopatika som mala ale nezabrali a lekar mi nedal nic :( takze stale mam navalene prsia a neviem co s tym tak skusim asi ten salviovy caj
ja tiež malého už nekojím 3 mesiace a stále sa mi tvorí mlieko, je ho málo, len keď si stlačím prsníky tak vytečie mlieko. Skúsim aj ja ten šalviový čaj
Ahojte, ja som odstavovala postupne, ostalo uz len nocne a to som tiez odstavila pred tyzdnom
Mam naliate prsia, ie su zatial ako kamen, ale teda prijemne to nie je a na dotyk su velmi citlive
zacinam pit salviovy caj, lebo matovy nic neriesi
A homeopatikam neverim, este sa chystam na gyndu... tak uvidim
@kafoditka Šalviový čaj opatrne vo veľkom množstve je jedovatý. Treba dodržiavať dávkovanie ktoré je uvedené na obale čaju.
Ahoj . Prosím vás ako zastavím tvorbu mlieka ? Mali má 2 a pol roka a za deň som ho odnaučila od cicky ale mlieka sa totiž neviem ak zbaviť 😏😏vie mi tu nejaká maminka poradiť ? Ďakujem za kazdu radu 🙂
jeee, aj mne sa to moc hodi, lebo salvijovy caj nezabera a este stale mi mliecko vyteka po par dnoch!