Ahojte,1 a pol rocny syncek sa mi pekne sam odstavil od kojenia,ale mne sa mlieko tvori dalej.Vedeli by ste mi poradit prosim,co pomaha na zastavenie tvorby mlieka?Dakujem
kúp si v lekárni homeopatikum na zastavenie mlieka
@nini1010 zväzovať prsníky obväzom
Ja som sa stahovala z plienkou detskou latkovou .
Za 4 dni som mlieko nemala aj som v tom spala .
Ja som odsávala aj následne kojila, mala som veľkú tvorbu. Keď sme malého odstavili, tak som proste nerobila nič. Keď som cítila tlak, v sprche som si len na uvoľnenie trosku mlieka ostrekovala. A stále to bolo menej a menej. Ani nie za 2 týždne som nevedela, že som kojila. Nič som neužívala.
Inak je tu dosť tém na presne toto... Ps: salvia
obväzovanie (kázal mi aj gynekológ), a pila som šalviový čaj hlavne na začiatku, postupne sa to upravovalo.
@lauriema Nuz rozhodol sa zrazu sam.Co som robila cielene je,ze som ho najprv asi pred necelym mesiacom naucila na flasu,lebo vyzadoval mlieko aj v noci ale moje mu uz nestacilo a tak sa mi stale budil.Chcela som,aby siel aspon na noc na umele nech si aspon trochu pospime.Budil sa ale uz len 1-2 krat na mlieko.Par krat som mu flasu podstrcila v noci,chvilu to trvalo.niekedy chcel inokedy nie a musel dostat prsnik.Za par dni zacal brat flasu.Cez den som mu normalne davala na poziadanie moje mlieko.Vacsinou si zo 3x denne potiahol.Ale zrazu ked som mu dala moje mlieko v case ktory predtym vyzadoval zacal vrtiet hlavou ze nie ze nechce.Raz,dvakrat,zrazu nechcel cely den,potom si vypytal raz za dva dni a tak az do stratena.Uz cez den vyslovene nechce a v noci ma umele mliecko Strasne sa z toho tesim.Mala som taku metu ze do roka a pol a tesim sa ze to prislo takto uplne samo nenasilne,ze sa rozhodol sam.Uz len vyriesit to doplnanie mlieka.
Dakujem,idem skusit teda tu salviu 😊
Mätový čaj mi pomohol
@nini1010 jaj, ja neviem odstaviť dva a pol ročného 🙈 a to pije normálne mlieko aj 4x denne z pohára, ale večer bez kojenia nedokáže zaspať. O tej šalvii som aj ja počula.
Tesne tielko a každú hodinu prikladať mrazenu zeleninu. Mlieko odišlo po 2 dňoch
@andreatytler mne sa ale zasa skôr paci to co si ty povedala, ja teraz neviem co je lepšie 😐
@silceb ja by som to tiež najradšej tak robila ale čo s tími hračkami co sami urobia? To musím jedine odsat ci sa to dá aj inak riešiť? Teraz ráno som spravila asi chybu odsala som si z jedného 100ml a z druhého 30ml z neho som vždy mávala menej mlieka. Teraz ale neviem zasa keď sa mi naplnia dajme tomu ako vždy po 4 hodinách mam hrčku tak co, mam robiť? Kým sa poriadne stratí tak musím odsat vždy 😐 z tohoto som na prášky, inak by som sa snažila co najmenej dávať von.
A ten šalviový čaj môžem piť aj keď ešte dávam malej piť to mliečko? Lebo v lekárni mi povedali ze sa to neodporúča a je to aj na krabičke.
@borina19 Ten caj neviem, ale asi nie, kedze ta ina mamicka v tej inej debate uz svoje babatko nekojila a tak jej radili ten salviovy caj. Kedze vidim, ze ty davas odste mliecko malej, tak radsej ten caj nepi.
Ja tiez tak viem, ze ked je hrcka, musi sa odsat, inac sa to moze zapalit. Odsavaj teda aj kazde 3 hodiny ale len do uvolnenia.. tak ako poradila laktacna a uvidis ci sa ti stale budu robit hrcky.
@borina19 pokial ešte malička tvoje mlieko pije, tak čaje Nepi. Dieťa by nemalo salviovy čaj vôbec piť. No ja som mala hračky keď som odsavala odsávačku, keď som kojila, tento problém zmizol. Keď chceš úplne už mlieko stratiť, odsávačku by som dala už preč. A riadiť sa pocitom. Takto mi to kázala aj laktačná. Ono sa to mlieko vstrebú a vytratí, keď už bude vedieť telo, že ho netreba. Prvé dni sú ťažšie, potom sa ti uľaví.
@andreatytler ja som dnes začala tak ze som si tu hrčku skúsila v sprche rozmasirovat a išlo to, ale ona sa spraví znova...neviem co robím zle som z toho hrozne nešťastná
@borina19 Chuda moje... viem si predstavit ze to mas stresujuce. Na tu hrcku asi pomoze len odsat viac a mozno aj uplne ale zase potom je cele tvoje snazenie navnivoc.
Badas nejaky ubytok mliecka? Co povedala laktacna ze ako dlho kym za ti tvorba zastavi?
@andreatytler ona povedala ze par dni ale nemám niake veľké očakávania od toho. Nechápem toku prečo sa mi zakaždým tak rýchlo doplnia že niekedy ani dve hodiny a už sa ich nemôžem ani dotknúť také sú naliate alebo je tam ta hrčka.
@borina19 skúsila si obviazať prsníky? koľko má tvoja malá?
@tinkerbell nie lebo zasa zevraj vtedy sa môžu tiež upchat mliekovody 🤷♂️ dávam si do podprsenky plienku, ale dnes som to skúsila tak ze ráno som naposledy odsala odsávačkou a od vtedy vobec nie, len rukou trocha a masirovala som tu zatvrdnutu časť. Myslíš že to je dobre? Mala mi ma 9 mesiačikov.
@borina19 určite tú zatvrdnutú časť masíruj a rukou trocha odstriekaj ak sú príliš naplnené. A malá sa už nechce kojiť? Už vôbec, ani v noci? Či ako to máte?
@tinkerbell ja od začiatku len odsavam, začala som si ju prikladať ale nedali sa jej chytit brsdavky a keď mi dali klobúčik tak z neho cucala väčšinou vzduch lebo nevysala toľko ako by mala. Mala som to riešiť. Nechala som to tak, zacaka som jej odsavat a to bola chyba.
@andreatytler som sa teraz zobudila a na pravom prsníku z boku zatvrdnutu hrča tu som nedala úplne preč a takú malú som dala. Trocha som odstriekala ale len ručne. Len z druhého prsníka mi odstriekat nejde, len kvapka troska viac nie.
@borina19 A mas este stale naliate a bolave prsia alebo je to lepsie?
A ta hrca je aj bolestiva? Ak ano, tak ja by som sa snazila ju urcite dat prec aj keby to znamenalo ze musis zase odsat.
@andreatytler práveže sa mi zdá ze ich mam lepšie, nie také naliate, dokonca z toho jedného mi nejde už vôbec rukou odstreknut, len troska kvapka.
Ta hrča práveže neboli mam to také zatvrdnute na tom prsníku kde som mala veľa mlieka vždy, a jedna hrčka sa mi tiež stále vytvára na tom istom mieste ale tu dám v pohode preč v sprche. Dnes idem na kontrolu tak sa spýtam doktora co a ako...dufam že to bude v pohode.
@borina19 No tak podla mna to ide celkom dobre kedze sa uz nenalievaju a nebolia. Aj ked tam mas tu hrcu, hadam to nebude zapal ked to neboli. Dufam ze budes mat dobre spravy u doktora.
@nini1010 a ako sa ti dám odstavil? Ja chcem odstaviť 9 mesačnú no zdá sa mi to nemožné