Chcela by som sa spýtať, či keď budem prsníky menej často počas dňa odsávať, či stratím mlieko. Maličký prešiel na UM. Z mojho mliečka mu nebolo dobre, lenže ja mám stále plne prsníky. Snažím sa mu aj kombinovať, že dvakrát počas dňa dostane aj moje, len to je katastrofa. Jeho boli brucho asi. Husto vravia, Stale sa pučí, nevie zaspať a je nervózny a ani vypiť toľko nechce. Už mi to psychicky nerobilo dobre aj to, že sa tými zvratkami dusil aj v noci takže spánok nič moc keď som stále naňho len pozerala. Viem, že najlepšie je MM, ale teraz je spokojný a som aj ja viac vpohode.
No, Len ja mám mlieka strašne veľa a neviem čo s ním. Neviete ako ho zastaviť?
Ešte podotknem, že mojou stravou mu nemôže byť nič zle. Bola som cely deň na suchých cestovinách a len zeleninovej polievke a zle mu bolo aj tak.
Deň čo deň čoraz menej odsávať. Potom skús už len rukov odstriekať do uvoľnenia. Ak budú tvrdé, skús rozmasírovať pod teplou vodou. Druhá možnosť, ísť si dať prepísať lieky
kúp si homeopatikum na skončenie tvorby mlieka - laktácie.
Zatavenie laktácie: Ricinus communis 30 CH – 5 granúl 2x denne. Ďalšími liekmi na zastaveni laktácie sú Pulsatilla 30 CH alebo Lac caninum 30 CH. O spôsobe užívania a dávkovania sa poraďte so svojim lekárom alebo lekárnikom.
kúpiš v lekárni ...
Gynekológ ti predpise lieky, rýchla a ľahká cesta
Z liekov na zastavenie laktácie býva vraj veľmi nevoľno, aspoň mne to tak povedala moja doktorka keď som to s ňou riešila. Mne pomohlo odsávať postupne menej a menej mlieka, v podstate vždy len do pocitu uvoľnenia prsníkov. Nosiť podprsenky, ktoré trochu pritlačia prsia, prípadne obviazať prsia elastickým obväzom. A piť menej vody. Do týždňa bolo po mlieku.
@lorin29 dávam mu hipp bio combiotik 1. Je úplne iný po ňom. Dnes som mu dala aj moje aj toto, lebo som chcela vidieť rozdiel. A po umelom aj pekne zaspí, nepučí sa a nejeduje. Po odsatom z prsníka nevie zaspať, jeduje sa a keď mu bruško chytím ostane nahnevaný. Tak mu ho hladkam, nech sa ukľudní vždy. No a grcká husto z mojho.
Našej Hipp sedel najviac 😊
Ja som si zastavila laktaciu tak ze som si kúpila v lekárni homeopatikum a zviazavala prsníky... Co sa týka menej a menej odsávania... Toto moc neodporúčam pretože teraz na začiatku sa ti moc nalieva ju prsníky, môžu sa spraviť hrce, z toho môžeš dostať zápal a je to taký kolobeh...viem z vlastnej skúsenosti radili mi menej a menej odsavat a tak som to aj skúšala ale to bola hrôza mala som zápal za zápalom... Potom som si kúpila tie homeopatiká a nedá sa to porovnať
@lorin29 ďakujem. Skúsim to. Lebo mám strašne stále naliate tie prsia. Lebo ja od začiatku kojenia mám mlieka jak pre dvojičky. A odkedy nekojim, tak aj v noci musím odsávať, lebo všade tečie, ale snažím sa čo najmenej. Hlavne vtedy ak má už moc režú, tečú a sú ťažké.
A kakalo sa jej po hipp dobre? Lebo on odkedy ho papa viac tak kaka, ale ťažšie
Aj ja som tak mala ale malá odmietala prsník a vždy keď som ju kojila zachádzala sa a prestavala dýchať tak som z toho bola na nervy a radšej som dala UM... Keď budeš aj v sprche púšťaj si teplú vodu na ne a rozmasiruj.. Uľaví sa ti 😊
Áno po Hippe mala dobrú stolicu ale nepríde to hneď... Keďže si dávala aj svoje MM tak to potrvá kým si črievka zvyknú len na Hipp
Keby Hipp nesedel tak by si to videla tak ze by sa napr pučil, bol by nervózny, placlivy alebo by stolica bola taka ze bud zápcha alebo až príliš veľa stolic
@lorin29 tak to muselo byť velmi psychicky náročné.
ďakujem.
On kakal po mm po každom kojení a kaka tak aj teraz, ale má také hustejšie a občas vidím, že mu aj ťažšie ide, že si vzdychá, že to neni take, ako predtým, že si len prdol a bolo v plienke 🙈😅
To aj bolo a hlavne keď do mňa každý rypal nech kojím kojim.
😄Naša tiež mala zo začiatku takto ale potom ako si zvyklo bruško tak jedna paráda 😄
H@lorin29 hej. Toto zažívam rovnako. rodina ešte nevie že je na umelom. Lebo stále len koj. To je najlepšie. To už to, že nechcel prsník bola strašná tragédia, že mu dávam mlieko cez flašku🙃
A UM dávaš aké?... Po ňom je úplne všetko ok?