Ako zastaviť laktáciu, ak tabletky nepomohli?

monca0021
28. mar 2020

Ahojte prosím baby surne potrebujem radu! V pôrodnici mi dali 9 dni dozadu lieky na zastavenie laktácie doma som ich dobrala všetko bolo ok ale posledné dva dni sa mi prsia veľmi zväčšili mám ich take akoby napuchnute, keďže som prvorodicka neviem či sú naliate ale čo vlastne sa somnou deje. Možno ma tu ukamenujete niektoré ale kvôli depresiám a liekoch mlieko mat nemôžem, mám z toho veľmi velke obavy veď ja ani neviem čo stymi prsnikmi robiť. Dosť čo hormóny saleju po pôrode myslela som že aspoň s prsiami budem mat klud, no len stresujem. Na bradavke som dnes našla take akoby kolostrum alebo mlieko? Ja vôbec neviem😢 odkedy mi tak napuchli alebo sa naliali cítim že ma trosicku bolia začala som si ich silno sťahovať obvazom, piť salviovy čaj a v pondelok planujem zavolať dr. Ja mam paniku už len pri vyslovení že by sa mi mohli prsníky zapalit. Poraďte čím by som to ešte mohla zastaviť aj keď mlieko mi netečie cez ten obväz ale vôbec neviem či robim dobre či nie. Čím by som to ešte mohla zastaviť? Ďakujem za všetky rady

flakulka
28. mar 2020

@monca0021 mne zastavilo mlieko -prsia natriet octanom a zviazat natesno tak mi to kazal gynek.

eva64
28. mar 2020

skuste homeopaticum Phytolacca racemosa 9 CH, kupite v Homeo Nitra, je tam aj velmi dobra poradkyna p. Dubajova.
precitajte si clanok https://svethomeopatie.cz/cs/31-problemy-s-kojenim

eva64
28. mar 2020

mozno sa da objednat aj v lekarni, informujte sa telefonicky, u nas v lekarni mam liek pripraveny popoludni, ak ho objednam rano

eva64
28. mar 2020

aj vinove obklady sa davaju

zuzana_ilkova
28. mar 2020

Ahoj ja som brala homeopaticum Phytolacca racemosa 9 CH, stahovala som vkuse obvazom cely den celu noc a salviovy caj... aa odsavala som si, aby sa mi nezapalili a postupne som stale menej a menej odsavala

val9
30. mar 2020

Musis odsavat, alebo aspon vytlacat v sprche napr. lebo ono sa ti mlieko tvori len postupne bude menej a menej. Ja som tiez brala lieky na zastavenie laktacie a nefunguje to tak, ze z jedneho dna na druhy odide uplne mlieko. Stahuj prsia, pi šalviu a bude dobre, len to chce cas a hlavne nestresuj 🙂

monca0021
autor
30. mar 2020

@zuzana_ilkova
@val9
Mne dr povedala že zasadne nemám odsávať ak chcem aby sa mi mlieko stratilo tak potom nechapem

monca0021
autor
30. mar 2020

@flakulka ale neodsavala si či? Lebo mne dr povedala neodsavat a vydržať kým lieky zaberu aj keď ich mám dosť naliate lenže ja som ešte ani raz nekojila

monca0021
autor
30. mar 2020

Mlieko mi už vyteká z oboch prsníkov no snažím sa to nedráždit

flakulka
30. mar 2020

@monca0021 nie neodsavala

monca0021
autor
30. mar 2020

@flakulka ale tiež to bolelo kým sa mlieko stratilo?

flakulka
30. mar 2020

@monca0021 ano ale treba poriadne octan natriet aj na bradavky a stiahnut ako vydrzis

zuzana_ilkova
1. apr 2020

@monca0021 no neviem ale mne lekar ktory ma rodil aj sestricky v porodnici (ma upozornovali )na to, ze ak bude chciet zastavit tak odsavat ale len aby som citila ulavu nie uplne odsat,lebo inak hrozi zapal prsnikov...a odsavat stale v dlhsich casoch intervaloch...ja som to tak robila a nemala som problem so zapalom ani neznesitelnou bolestou