Maminky,snažím sa malého odnaučiť od ciciku,ale neviem čo z mliekom,aby sa mi netvorilo.môže sa mi samé od seba stratiť,alebo musím ist na injekciu?
ďakujem
ahoj, injekcne sa laktacia zastavuje pri zdravotnych indikaciach (napr. potreba uzivat niektore lieky maminkou, co by presli do mliecka a mohli nepriaznivo posobit na babatko) - ale nepises, ake velke je Tvoje dietatko, postup by zavisel aj odo toho.
Preto podla veku, ine je to v 6 mesiacoch a ine v 2 rokoch - moj starsi mal 2 roky, tiez bol "zavisky na ciciku" - skor v noci na zaspatie. stacilo mi ist raz z prace na 2 dni prec, vtedy ho moja mama uspala pesnickou a uz bolo po cicikoch. Starsia, ta sa v 20 mesiacoch podbne odstavila sama - raz vecer uz cicik na uspatie nechcela a bolo. mliecko sa samo prestane tvorit - ak nie je oberatel nebude ani tvorba.
viac urcite najdes na mamila.sk
@zuzkababy jasne že mlieko tam nemožeš nechať ,,len tak,, koledovala by si si o zápal alebo nejaké hrče, zakial sa to tvorí a nekojíš tak ,,musí niečo von,,
- pi šalviový a mätový čaj
- zniž prijem tekutín kolko znesieš...
- homeopatia (poveida ti nazov v lekarni)
- studené sprchy prsníkov - žlazy sa zatiahnu
Ak sa ,,náhodou,, prisia naleju odstriekať do ulavy nie viac.
Ak by toto nepomohlo tak chod na gyndu a su lieky Parlodel, Dostinex, možno aj injekcia to už neviem a to si pýtaj...ale podla mna tie prirodné veci pomožu.
ahoj,existujú v lekárni homeopatíká od Boiron........už som zabudla ako sa to volá..............mne pomohli cca do 5 dní
@zuzkababy chod si pocitat na mamila.sk tam su zeny ktore vedia o laktacii vsetko. Ja by som nic umele nedovolila doktorovi do mna pchat ani keby chcel... Je normalne ak zena dokaze z prsnika vytlacit mlieko aj rok po odstaveni...kazdemu to trva individualne, ale je to normalne...samozrejme to mnozstvo uz davno nieke take ako pri dojceni a prsia sa nenalievaju ale priroda to proste zariadila tak, ze aj po dlhej dobe bez dojcenia sa zena co rodila da zasa rozkojit...
Jedine co potrebujes robit je sa sledovat...ci nemas teplotu, bolesti a pod. Ine nic....telo sa s tym vysporiada same...ak by si mala bolestivo naliate prsia tak odstriekat, ale len do ulavy..viac nie lebo to je signal pre telo, ze je dopyt po mliecku... Ziadne dehydrovanie sa prosim ta...si privodis v tomto teple akurat problem..mnozstvo tekutin s tym nema nic spolocne... Ostatne babske rady ako bylinky a studene sprchy ublizit nemozu..
Drzim palce aby to prebehlo ok aj pre teba aj pre drobca
pokial viem, tak mlieko sa samé stratí ked sa nebude vobec kojit. o injekcii som ani nepocula.