Ahojte, rada by som vas poziadala o radu. Nasa mala ma dnes presne 3 tyzdne a ja zatial ,,chvalabohu" plne dojcim. Lenze ked bude mat mala 2 mesiace, ideme s muzom na jeden koncert, na ktory sa velmi tesime, cize budeme vecer mimo tak cca 3 hodinky. Strazenie mam uz dohodnute s mojou mamou, a co sa tyka mlieka, pokusim sa odsat si ho (i ked neviem ci to pojde, lebo zatial mam pocit, ze sa tvori mnozstvo ake mala potrebuje - resp. ked si skusam odsat, moc to nejde). Len sa bojim, ze ked ju mama nakrmi z flase, ze uz nebude chciet prsnik... Mozno je to sprosta otazka, ale ako ste riesili v takomto utlom veku podobnu situaciu? ☹
zuzana76 dakujem velmi pekne 🙂
@janicka mozes skusit odsat a nech mu mama skusi dat - su rozne sposoby - poharik, lyzicka, flaska... ja som chodila pravidelne u oboch na jazykovy kurz - u starsieho od takeho 7./8.t, u mladsieho ked mal 5 tyzdnov - s cestou to trvalo take 3 hodiny. starsi odsate mlieko odmietal, vzdy si na mna pockal a najedol sa az potom. nic sa mu nestalo, akurat prvy krat trocha poplakal a muz ho musel dlhsie nosit a ukludnovat, ale zvladli to obaja. mladsi s tym nemal problem. takze sa neboj a uzi si koncert 😉
@janicka ahoj, ja riešim tento problém pravidelne keďže mám určité zdravotné problémy a musím chodiť po lekároch. Deň pred plánovaným odchodom z domu si po každom kojení odstriekavam mlieko, cez deň toho moc nie je ale všetko doženiem v noci, keď je mlieka oveľa viac.Odstriekaným mliekom potom manžel v prípade potreby malého nakŕmi z fľašky. Je to možno dva krát do mesiaca a malému sa nestalo, že by mi potom odmietol prsník. Fľaša mu nevadí.
Podľa môjho názoru, asi idete večer,keď má bábenko už kľudový režim. neboj každé babatko vydží 3 hodky bez mliečka, iba ho poriadne nakoj pred tým než budete odchádzať a skús ho aj uspinkať. A maminu priprav na chvíľkový plač než sa nevrátite. ja som s tým problém nemala, moja vždy vydržala a počkala na mňa. Pokiaľ to nebude viac ako 3 hodky, tak by som fľašu nedávala. Horšie by to bolo, keby ste išli na dlhšie.
dakujem vam babulky. Hej, ideme vecer, tak dufam, ze to mala vydrzi. Skusim ju aj uspinkat... len zatial je dost nevyspitatelna. Niekedy po uspati spinka 3 hodinky, niekedy hodinku... Tak uvidime. Ale zase si myslim, ze ked bude mat uz 2 mesiace, tak sa jej rezim uz trosku ustabilizuje...
@janicka ahoj, 3 hodiny vydrzi aj bez papania, mozes si pre istotu odsat, ale ja mam skor skusenost, ze plne dojcene deti ani flasu nechcu, ja som bola na stuzkovej mojich ziakov , ked mal maly 4 mesiace , od 17.30 - 22.30 a medzitym som raz skocila domov nadojcit, a maly vydrzal. Tiez som nechala doma odsate mlieko, ale maly ho nechcel.