caute. viem ze nazorov a deti a rodin bilion. kazdopadne ako robit rezim babatku? najma nocny pripadne denny? segra co ma tri deti mi povedala nech sa o to nesnazim ze budem stastnejsia ;)
vecer kupeme okolo 19 30 20 00 potom kojime a vacsinou zaspi do deviatej. ale sem tam sa vzdy po odppjeni prsa zobudi aj trikrat a zaspi az 22 00. co je vcelku narocne uspavat dve hodky. potom vacsinou taha 3hodky. ale stalo sa uz ze tahala 4 a pol. stalo sa ze bola hore po dvoch hodkach. potom je niekedy uspana pok kojeni v noci do pol hodky ale sem tam aj hodku hodku a pol. potom taha tri hodky a potom uz len tak driemkame kojime do takej siedmej az osmej. cez den s nou chodim vzdy rano na prechadzkum niekedy vyrazime o osmej niekedy az o desoatej lebo sa stihne trikrat pokakat doma a podobne.. hovienka jej narezimovat neviem.. vzdy po hodke a pol dvoch bdenia vidim ze aha uz je unavena prso a zdriemnut cez den. niekedy zaspi na dve hodky niekedy je do 5minut hore... akekolvek rady triky tipy skusenosti su vitane. vyrevat ju nemienim nechat to isto nie.
hodinkovy rezim neurobis, jedine naslednost cinnosti, aby si zvyklo. Este je malicke, bude sa to menit kazdy tyzden.
Pocuvaj segru, ma uplnu pravdu.
sestra ti dobre radi, ja stvormatka s nou plne suhlasim....
dakujem kocky
Mam 10 tyzdnoveho a uz nejake 2 tyzdne mame aky taky rezim. Nijak sme to ale nesilili, iba som sledovala kedy potrebuje spat a ono sa to samo ustalilo. Takze vstavame okolo pol 9 az 9, potom je cca 2 hodiny hore a ide spat vacsinou v kociku na prechadzke. Spi od 30 do 60 minut. Potom opat maximalnen 2 hodiny hore a ide spat. Druhy spanok je vzdy dlhy, spi 2.5 az 3 hodiny. Potom opat cca 2 hodiny hore a ide treti vecerny spanok, cca 30 minut. To uz je vacsinou 7 hodin, spat ide okolo 10 pol 11. Spinka mi pekme do 6 kedy sa napapa a este taha aj do 9. Takto sa nam to ustalilo samo. Snazila som sa par dni o posunutie vecierky lebo ved take male dieta musi spat skor. No akurat sme sa trapili vsetci a nic neprinieslo. Takze si ho vecer uzijeme a spinka neskor a hlavne pekne celu noc. Skus len sledovat dieta, nastavi si to samo.
@ledgerka a kojis ci ste na umelej? lebo ten interval nocny je dlhy riadne
Kazdy den robit to iste v ten isty cas a dojcit na poziadanie...
Môj si režim nastavil sám, cca od 2. mesiaca, len som si vždy odsledovala kedy čo pýta. Stávame cca o 7 hod. potom ide spinkať o 9, to ideme na prechádzku, potom obedný spánok okolo 12, poobedných okolo 15:00 a večerný o 18:00 a následne nočný po 21:00. Teraz keď je tak teplo, pýtal papať po hodine a pol, a v noci keď zaspí pýta až o štvrtej ráno. Spinká vždy pol hodinky, na obed niekedy aj hodinu a je plne dojčený. Končíme 4.mesiac a stále to pekne dodržiava. Režim som mu nevytvárala, nastavil sa sám len rešpektujem to čo pýta. Niekedy sa to možno nezdá, ale keď viem, že sa zobudil pred tromi hodinami, tak chce spať. Najhoršie je, keď mi ho manžel akurát vtedy rozohraje, lebo mrnká a pýta sa spať, vtedy zaspávanie s plačom lebo sa nevie ukľudniť.
Ano je plne kojeny a spinka mi 8 hodin v kuse. On si to pomalicky natahoval, zo 4 hodin sme sa dostali na 8 za par tyzdnov. Kamoskin tiez plne kojeny dokonca spi 10 hodin v kuse v noci.
Vcera mi zaspal az o polnoci lebo sa mu nejak nedarilo vyprazdnit a bol nervozny. Vstal az o pol 9 na krmenie.
este ti napisem, cez den papa na poziadanie ale aj v tom uz je nejaky system. Od narodenia sa snazim aby bolo kojenie na jedenie a nie na zabavu. Takze ked sa zabava a neje tak konci :D Uz sa naucil. Cize ked vstane rano tak sa na napapa, potom sa cca hodinku pozabavame, zase papat a spat. Takto vyzeraju vzdy tie 2 hodinky medzi spankami. Vecer ked je hore od tej cca pol 7 az kym nejde spat, papa castejsie. Vacsinou papa 20-25 minut, potom sa zabavame cca 45 minut a zase papat. A tak to ide kym neodpadne okolo 10 spat.
ten nocny spanok sa zacal velmi rychlo natahovat ked sme zistili kolko a ako potrebuje spat pocas dna. Tie denne kvalitne spanky su velmi dolezite. Ak nespi cez den dobre a dost, tak je to potom vecer ovela tazsie pre neho zaspat.
nerob rezim..iba rovnake ritualy napr dodrzuj jak je kupkanie po kupkani pyzanko kojenie a postielka napriklad..rano kojenie a prechadzka napriklad a poobede nieco co robievate..lebo na hodiny presbe to v tomto veku nevynyslis..ale ked kazdy den apson tieto 3 denne ritualy budes opakovat dieta bude spokojne a bude vedet o naaleduje po case a potom to mozea doladovat..ale teraz v tkmto veku asi viac urobit nemozes
Rezim tak malemu neurobis!! Mam.dve deti oddojcene..
Sestra ti dobre radi, nepokusaj sa o to, budeš šťastnejšia.
Rezim u nas prisiel s prvymi prikrmami. Dovtedy nula bodov. Ale moji aspon v noci spali, ak nepcoitam koliky u malej, kedy sme boli hodinu az dve hore, lebo plakala... Ak nemala koliky, budila sa len raz, syn max raz, po 3.m.vobec.. ale..papavali kazdu hosinu az dve, kym bola mala kolikova, rak tam to bolo aj častejšie, ze bola na prse.. ale.. aj ked ona režim nemala, malemu som.ho zabezpecila aj pocas toho obdobia.mal len dva roky totiž a on uz rezim.potreboval.