Ako uvolniť naliate prsia?

7. aug 2024

Ahojte. Ako si uvolním naliate prsia? Cez odsávačku mi to nejde, najlepsie mi to ide prstami, ale tiež je to o hubu, bábätko sa mi nechce prisať, aj keď preglgne, tak sa hned odpaja a plače, vobec tomu nechápem dcera nemala žiadny problém.. tepla sprcha nepomohla, celu noc som mala pri sebe termofor a prsia su ťažké a boľavé .. to čo ručne z oboch prsnikov odsajem nie je vobec do uvolnenia ale je to tak okolo 20ml :( viac uz nejde ani kvapka ako keby je to upchate.. potom mu to miesam s bebou ..

Chcem sa kojenia zbaviť úplne, nestoji mi to za tie bolesti.

colsami
7. aug 2024

Rozmasiruj najprv nez zacnes odsavat alebo odstrekovat, potom vytlacaj, najlepsie od kraja, ak su uplne tvrde a bolave.
Ak je babatko male a prsia velmi naliate, preto sa nemoze a nevie male prisat. Ak bude pravidelne sat a mlieko Ti tam nebude ostavat, budu prsia ok aj dieta spokojne 🙂
Mala som takyto stav len vtedy ked dieta velmi dlho spalo, v zaciatkoch napr 4hod a tiez som si povedala ze strasna bolest...

Takze ked sa Ti podari mlieko dostat prec a prsia uz budu ok, potom len udrziavat babatko aby stale priebezne pilo a co nevypije, odsat. A pekne sa to ustali.
Drzim palce.

paulina291
7. aug 2024

Ja by som čím skôr zašla za dobrou laktačnou v tvojom okolí. Alebo napíš tu na MK na poradnu laktačnej poradkyni. Lebo mne všetko čo si vyskúšala zabralo. Radšej konaj rýchlo, aby si nedostala zápal. Držím palce

terezka1947
7. aug 2024

Ťažko dať jednu jedinú zaručenú radu,musíš vyskúšať viacero spôsobov.
Keď máš napr opuchnuté mliekovidy,tiež mlieko von nepôjde ľahko.
Mne na opuchnuté mliekovidy najviac zaberali obklady z tvarohu. Mlieko potom išlo ľahšie odsať.
Dôležitý je dôvod,prečo to mlieko nejde von.
Kapustne listy sú tiež fajn na odpuchnutie,ale s nimi pozor trošku,lebo môžu znižovať tvorbu mlieka. Tam zase je potrebné robiť obklady správne.
Tvaroh môžeš mať kolko chces-to mám radu od laktacnej.
Ries čím skôr,aby si predišla zápalu.

pralinka86
7. aug 2024

Skusila by som najprv v sprche nahriat, rukami a nasledne odsavackou elektrickou. Ked trochu "povoli" az potom dietatu dat.. aby nemalo silny tok, ale ani nemuselo sa trapit kym sa rozbehne.. a odsavaj klidne kazdu hodinu nexj aj po troche ide.. je to tazke kym sa mlieko ustali.. ak chces ukoncit, mozno s dr konzultovat, nech sa ti to nezapali. Mozno poradi aj nieco na znizenie tvorby mlieka

tani777
7. aug 2024

Na youtube si najdi video "kvetinkova masaz",pomaha to uvolnit dvorec,dietatko sa lepsie prisaje a vytaha potom ovela viac..ak by tieklo prilis rychlo,kludne si trosku pritlac prstami dvorec,trochu pomalsie bude tiect..mne toto po porode pri naliatych prsnikov jedine pomahalo,ja som ich mala tak bolestive,ze masirovanie neprichadzalo do uvahy