Ako uľahčiť 2-ročnému dieťaťu ukončenie dojčenia?

zuzikxx
22. aug 2024

ahojte, dcera mala v aprili 2 roky. Ukludnuje sa kojenim, pije mliecko, v noci spolu spime a budi sa xkrat :/ vzdy bol dovod preco este kojit.. zuby, hospitalizacia, injekcie, operacia.. uz rozmyslam, ze jej viac ublizujem na psychiku. Chcem to ukoncit. Dufam, ze sa jej zlepsi jedenie, spánok. Bojim sa ale toho.. ako jej to ulahcit? ked sa hnevala tak sa ukludnila nakoniec casto kojenim. Viem, ze je na tom zavisla ale chcem aby sa to zmenilo.. PROSIM O RADY, dakujem

kikusenka1
22. aug 2024

@zuzikxx no moja dcéra bola na kojeni závislá. Stačilo ísť na chatu a úplne zabudla na mlieko. Keby som to vedela šli by sme už pred rokom

lienka_anulienka
22. aug 2024

@zuzikxx nám pomohla Zuzka z Lepší spánok bábätiek. Ja síce ešte dojčím, maly ma rok, ale pomohla nám zredukovať nočné dojčenie na 1x a viem, že vie pomôcť aj s odstavením. Skúste si vyhľadať 🙂 aj na fb aj na ig.

mojvlk
22. aug 2024

@zuzikxx moj má dnes 1.mesiac "abstinencie" ...jednoducho som sa nasrala že nemôžem ani polievku zjesť stojí pri stoličke a dvíha tričko, uspala som ho poobede a nalepila ❌ leukoplasty cez bradavky , povedala som že mám Bobo. Pohladkal, polutoval...4 dní som menila leukoplasty, potom kontroloval keď šiel spinkať povedala som že au mám Bobo ani neskúšal sa prisat, veľakrát povie že mama ma Bobo tam ukáže na prsia
Bála som sa že keď odlepim, bude chcieť ale fakt to už bolo asi zo zvyku a nie o potrebe sa kojit

michaela789
22. aug 2024

@zuzikxx prelep si bradavky leukoplastom, povedz že ťa bolia a aj mlieko preto odišlo.... Asi to budeš musieť omieľať dokola, ale ona to raz vzdá. Hlavne, keď sa raz rozhodneš, nesmieš ustúpiť. Zároveň jej to bude treba niečím nahradiť - hladkanie, pesnička, čokoľvek.