Ako ukončiť dojčenie u 15 mesačného dieťaťa?

julianne
29. aug 2011

Viem, že je to už dávno rozoberaná téma, ale stále si neviem dať rady :( Moja dcérka má 15 mesiacov a dojčím ju každé 1-2 hodiny - či vo dne alebo v noci, jednoducho stále. Lenže z hľadiska môjho zdravia už jednoducho musím prestať, mám neznesiteľné bolesti chrbtice a chrbtových svalov, odvápnené zuby, atď, lekári mi všetci kázali ukončiť dojčenie. Ale už som skúšala viackrát, ale vždy to skončilo v štádiu pokusu veľkým plačom, a mne to trhalo srdce... Prosím, poraďte mi, ako to zvládnuť, odnaučiť tak neskutočne závislé dieťatko dojčiť :(

kralicica
29. aug 2011

v takom veku to už nepôjde len tak postupne menej a menej... skús si prelepiť prsia a vysvetliť jej, že máš bibi. keď to nepôjde, tak skús postupne v noci dávať už len fľašu. potom pridaj večer, naobed, ráno... celkom nerozumiem, prečo kojíš tak často. veď v takom veku sú deti dojčené už len ráno a večer (príp. v noci). prečo si jej nezačala skôr dávať na pitie vodu v poháriku alebo fľaši? nemôže predsa byť hladná ani smädná každé 1-2 hod. keby si jej dávala normálne piť a jesť... ja som prestala kojiť v 12 mes, ale vtedy sme už aj tak pili len ráno a večer, takže to nebol taký problém, postupne si zvyknúť na fľašu a pohárik s čajom. musíš byť už riadne vyčerpaná a schudnutá takým štýlom...

harper
29. aug 2011

Ja som sice ukoncila dojcenie az v 25 mesiacoch, takze dcera uz bola rozumnejsia. Kupila som si homeopatika na stratu mlieka RICINUS COMMUNIS 30CH a po dvoch dnoch som mlieko uz nemala. Malej som hovorila ze mliecko nie je, ze musime ist kupit, ale ze teraz je zatvorene, ked som prisla nahodou z obchodu a pytala sa tak som povedala ze nemali 🙂 Este by mohlo fungovat to ze ju das k svojej mame a ty pojdes prec alebo ju nechas s otcom a ty pojdes z domu aby ti nevidela, aj o takom sposobe som pocula ze odnaucali dieta od prsnika. 🙂

angellinka
29. aug 2011

aj ja kojim casto,mala je o nieco mladsia.Chrbat ta boli z kojenia?To som este nepocula 😨 ale jasne ,ked ti to nevyhovuje,tak to nema vyznam silit.
kralicica nikde nie je napisane,ze dieta v takomto veku sa ma kojit rano a vecer,kazde dieta je ine,a kazde dieta ma ine potreby.V tomto veku je to skor o potrebe dietata byt pri mame,a nie o jedeni,Moja mala vypije neskutoocne mnozstvo vody cez den,a aj tak by sa kojila.A ani hladna,ako pises ty,ze to moze byt aj o hlade,chrume stale nieco pocas dna 🙂 aj sa pekne naje.A schudnuta tiez nie som 😀 😀

tea333
29. aug 2011

asi len postupne..urcite to nerob sup sup
tu je clanok od annag:

http://dojcenie.wordpress.com/2010/05/24/predca...

vierka1603
29. aug 2011

Ahoj. Ja som prestala kojiť tak, že som si poriadne zviazala prsia elastickým obväzom (aj preto, aby som rýchlejšie stratila mlieko) a malej som hovorila aj ukázala, že už prsia nemám. Cez deň som ju zahovárala a vnoci sme si obe poplakali, ona preto, že chcela cicu a ja pre plné prsníky. Ale chvalabohu trvalo to len dve noci a ďaľšiu noc už prespala úplne celú-bez jedenia.(predtým bola na prsníku celé noci). Držím palce. Viera

gubcikova
29. aug 2011

ja som ukončila dojčenie v 15mes.malá šla prvý krát babke na noc,hned ráno si ju bral svokor na celodenný výlet,tak ja som už len pokračovala.večer ked prišla prsia som mala ofačované,vravela som jej že mám bo.trochu plakala,hádzala fľašu s vodou o zem,ale ja som nedala.trvalo to možno 2 týždne kým úplne prestala si pýtať.potom už len sem tam prišla za mnou pohladkala prsko že mooo a dala pusu na bradavku.teraz má 22mes. a stále príde za prskom,že moja mliečko

gabika783
31. aug 2011

neukončuj... veď to je tak krásne... 🙂