Ahojte, potrebujem radu ako mám udržať laktáciu? Narodili sa mi dvojčatá, ale sú v nemocnici a mne po cisárskom zlyhala chrbtica, takže nemôžem ani byť pri babatkách. Odsávam každe 3 hodiny, veľa pijem ale aj napriek tomu za 24h odsajem 100ml. Bojím sa že kým bábatká pustia mliečko stratím úplne. Nedokážem byť v kľude, vzhľadom na to že malé mi veľmi chýbajú a neustále plačem, vidím ich tak raz za 3 dni a vtedy sa snažíme so sestričkami aj priložiť, ale moc sa im ťahať nechce, kedze im toho moc netecie, častejšie k nim chodiť nevládzem, snažím sa, aby som bola fit do času kým sa mi vrátia cca tak do dvoch týždňov.
Za dobré rady vopred ďakujem
skus www.mamila.sk, je to uuzasna stranka
Ahoj, jedine co ti mozem poradit, je byt v klude. Pokus sa nestresovat, viem, ze je to tazke, byt doma bez dietata. Mliecko sa ti este len rozbieha. Neboj, bude ho iste viac. Pi vela vinei, kup si caj pre kojace matky, vela spanku. Oni sa prisaju neboj, chce to trpezlivost a cas, sestricky su tam na to, aby ti pomohli. Pokus sa neplakat, vsetko bude v poriadku. Kedy sa dvojicky narodili? Za chvilocku ich budes mat pri sebe. 2 tyzdne prejdu velmi rychlo. Takze hlavu hore, Dievcatka potrebuju mamu, ktora bude hlavne v pohode.
prikladanim
vinea, homeopatika, zapražené polievky, veľa cveľa piť, aj carro je dobré a rascová polivka odsavať každé dve hodiny aj ked nepojde veľa musí to byť pravidelne ako keby boli deturence doma a pili ony držím place
skus more for milk z mother love a caj pre kojace zeny z weledy( da sa na nete obiednat cez bioshop.sk), ale je to dost drahe, potom sa daju obiednat capsule sennovkyy greckej(aj tu na bazary) +tinktura z benedikta lekarskeho(slnieckovo.sk), to sa uziva spolu, alebo potom si daj predpisat costi u tvojej lekarky, su to tabletky na zaludocnu stavu, a mliekotvorba je len vedlajsi ucinok,,,,, ja ich beriem tiez teraz, a dobremi zaberaju (aj tu na MK je temao tom , daj do prehliadaca costi, a najdes vsetko o davkovani a tak), homeopatika u mna velmi nepomohli,,,, inac mozes skusit odstriekavat rucne, to stimuluje bradavky lepsie ako odsavanie podtlakom, aspon u mna... drzim palce aj tebe aj tvojim deturencom
urcite kontaktuj laktacnu poradkynu z www.mamila.sk, najdi si najblizsiu podla Tvojho bydliska, pride k Tebe a da Ti urcite vela dobrych rad... Poradkyne vedia zohnat aj tu senovku grecku v kapsuliach na podporu tvorby mlieka.
anicka 1981 tebe to costi pomohlo moja malinka ma 5 tyzdnov. brala som senovku a benedikt trochu pomohlo ale prikrm musime stale davat okolo 40 ml pri papani.
@mbavlsikova co najskor sa dat dokopy a zacat dojcit..ale kym sa to stane tak postup je na stranke
http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/odsava...
urcite nedokrmovat flasou..ale poharikom alebo cievkou po prste
uzivaj nieco na podporu dojcenie http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/ako-po... ..asi by som si zvolila liek na predpis Costi /nech ho predpise obvodak..ak si hospitalizovana tak na niekoho z rodiny nech to napisu/
a zpozen si pomoc laktacnej poradkyne http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...
To čo robíš,je správne,pravidelne odsávať,veľa tekutín,čaj pre dojčiace mamičky /z feniklu a anízu/,zapražené polievky.A podľa možností časté prikladanie.Hlavne to nevzdávaj.Mne sa laktácia rozbehla až po príchode z pôrodnice,a to vďaka dojčeniu každé 2 hodiny a k tomu veľa tekutín.Ale hlavne som verila,že sa to rozbehne.Držím palce 🙂
ahoj,poradila ti strapco odborne,ja len ta chcem podporit. ja som mala malu hospitalizovanu bezo mna,tiez som bola po sekcii a dojcim doteraz . da sa to. drz sa!
v prvom rade sa ukludni v druhom zalezi aku mas odsavackuu mne sa na 100% osvedcila avent pakova piestove stoja za nic tiez mi pomahal teekane caj a homeopatika taktiez odsavaj kazdu hodinu kazde 3 je malo babatka zo zaciatku jedia kazdu 1-1,5h. ja som odsavala medzi kojeniami teda cca kazdu 1,5h. aj po dojceni ak bola kriza vzdy cca 40ml.do 3dni sa laktacia upravila.dojcim doteraz mala ma 15m.vzdy sa snaz odsat co najviac a hlavne casto medzi odsavanim aj po troske neboj sa mlieko sa dotvori a stlacaj pri tom prsnik pojde ti to lepsie neboj sa laktacia sa rozbehne ako ma 😉 j asom do 6m behala s odsavackou vsade 😀 😀 😀 v tescu predavaju sacky na mrazenie mlieka stoja cca 3.99€ 40ks my baby mne sa osvedcili dobre sa to skladuje lepsie ako v poharoch do jedneho sacka das aj 350ml.neboj sa hlavne klu a tes sa s dvojiciek 😉
ahoj, ja moja malá bola po narodení mesiac na jiske. ale ja som tam bola ubytovaná tiež. nie je aj u teba taká možnosť, hoci by si si to priplatila ale aby ste boli spolu? ja som tam odsávala každé tri hodinky. fakt ako baby hovoria, mličko sa len rozbieha. ja som mala najprv piestovú medelu ale bol to zabijak lebo som aj hodinu odsavala. potom som si kupila medelu mini elektrik stojí v lekárni 70 euro ale tu na konikovi kupiš použitú aj za 25 euro. ešte sú aj homeopatiká na tvorbu mliečka. Vieš, ja som celý čas odsávala. 11 mesiacov. moja sa nevedela prisať, chodili k nám laktačné poradkyne, skúšali sme techniky rozne ale malá sa stále tak unavila až zaspala a hladná. Myslím si, že podstatné je, že je to tvoje mliečko a či už bude z prsníka alebo z fľašky....... ja som skúšala, nedarilo sa 3krát som mala zápal, horúčky.....
Teraz je podstatné aby boli dieťatká aj ty mamina v poriadku, stále odsávaj a aj ked budeš musieť dokrmovať si ja osobne myslím, že to nie je nič hrozné. držím palce.
Nič nepomôže, pokiaľ nebudeš pokojná. Základ je, aby si si povedala, že všetko je v poriadku, všetko sa podarí a musíš sa tešiť z maličkých, aj keď ich ešte nemáš doma. Plač nepomôže a ani negatívne myslenie. Teraz si povedz, ako je super, že odsaješ aspoň tých 100ml. Aj to málinko nos maličkým do nemocnice a mysli na to, že im dávaš to najlepšie čo im môžeš dať. Uvidíš, že hneď ako prídu domov, tak sa mliečko spustí a možno by si ho nakoniec aj darovala susedke, že ho bude veľa 😀 . Vôbec sa nestresuj, aj keby si nakoniec musela dokrmovať, nič zlé sa predsa nedeje. Veľa vecí je o psychike a veľa v našom tele je od nej závislé, takže pokoj, pozitívne myslenie, žiaden plač, tešiť sa zo života a úsmev na tvári 😀 . Držím palce aby Ti všetko dobre dopadlo.
hlavne asi obmedziť stres a plač aj ked je to ťažké. mne mala malá silnú žltačku len čím viac som nad ňou revala tým menej mlieka som mala. ked som sa začala kvôli nej ovládať tak sa to začalo upravovať. takže hlavu hore 😉
poradim ti temu Vsetko o dojceni, tam su fundovane odbornicky. viackrat mi poradili. drzim palce