Ahoj baby nemám ešte mliecko a malinku nemám pri sebe, ale kázali mi kazde 3 hodiny stimulovať bradavky akoby sa prisavalo bábätko. Kolko minút kazde 3 hodiny stimulovať tie bradavky?
Dakujem za odpoveď
@tehotna40 ja som si tymto prešla a teda bola to drina, nie ze kazde 3 hodiny ale pokazde ked som prave nejedla alebo nebola na wc. Bud som si ich nahrievala horským slnkom, rozmasirovala a odsavala, na striedačku odsavacka alebo ručne. Čo to sa mi podarilo odsat aby som mu mohla niečo dat, boj na JIS, nemohla som ho prve dni kojit. Ale ked mi ho konečne priložili mlieko sa spustilo ako z točky a bolo po trápení. Tým že ti mlieko este nejde, sa nenechaj odradit, na začiatku to išlo doslova po kvapkach, po hodine stlacania a odsavania som mala stále na dne fľaše, ozaj skoro nič, toto trvalo asi 2-3 dni a tym ze som si stále odsavala (ked sa to kvapkanie tak dalo nazvať) tak sa to začalo zlepšovať. Ale nevzdávaj to, začiatky su tazke ked nemas bábätko pri sebe ale robíš to pre neho a zlepší sa to. Držím palce
@tehotna40 ja som to skúšala stále ako sa dalo, väčšinu času co som bola na izbe som sa s tým trápila a čo sa mi podarilo odsat mu davali, ostatne dokrmili s UM. Akoze je to na tebe ale každé 3hod a chvilu je nič, sama vidis ze to ide po kvapkách. Čím viac odsajes, tym viac sa ti vytvorí, to platí!
@tehotna40 áno, aj ja som mala cisársky plus maly bol v inkubatore, preč odo mňa. Je to psychicky náročné celá takato situácia, urcite preto ti to ide s mliekom pomalšie. Ak nemáš ty ani bábätko žiadne zdravotné problémy, trvaj na tom aby si si ho mohla prikladat, nic ti mlieko viac nerozbehne.
@tehotna40 ahoj, ja som 12 dní po cisárskom, malého žiaľ stále nemám pri sebe, mlieko sa mi podarilo spustiť 5 deň po pôrode a to tak, že som si elektrickou odsavackou odsavala zo začiatku oba prsníky, každý jeden po cca 20 minút každé tri hodiny, v noci 6 hodín pauza. Prvý deň vyšlo len zopár kvapiek, druhý už trošku viac, na tretí sa to pekne spustilo.
@tehotna40 co najviac. aby tvoje telo malo signal, ze treba vytvarat mlieko. ked ti nci netecie, tak asi 5-10min. staci. vsak zacni postupne, lebo an zaciatku ti odsavanie moze byt aj neprijemne. a kldune aj kazdu hodinu. keby sa mlieko rozbehlo viac ako treba, je to vzdy lepsie, ako ked sa nerobehne.
ono to funguje tak, ze sa tvori tolko mleika, kolko je treba, cize kolko dieta pije, tolko sa tvori, takze kolko budes odsavat, podla toho sa bude tvorit.
pit caje benedikt senovka. prikladat si babo h9le na svoju kozu. pozerat si jeho fotky videa vonat jeho oblecenie a odsavat si. drzim palce. mamila.sk
@tehotna40 zober rucnu odsavacku a tou