Ako ste riešili odchod do pôrodnice ked ste kojili ešte prvé dieťa?
Ja som čerstvo tehotná,doma mame 1r3m syna ktorého kojim a neplánujem ho odstaviť.
Ja viem že je to ešte kopa času.. ale aj tak uvažujem,ako to doma zvládne snim otec,ked je maly taky moj cecek teraz, zaspáva na mne a ked nieje po jeho, dokáže revat do nemoty.. proste nezaspí v postieľke sam zatiaľ, dokázal by prerevat noc.. prso je záchrana. A tak celkovo.. ako to zvládli vase detičky ked ste odišli do nemocnice alebo rodiť?
Tak mlieko mozes aj stratit a spanok na tebe s bruchom bude asi tiez problem. Ale mas dost casu na pripravu, nenechavaj to na poslednu chvilu nech nema vela zmien naraz.
Zmsni sa to. Do 20tt nebides mat uz ani mlieko. A bude jednoduchsie,ked v 2r prestanes dojcit alebo sa bude sojcit len pri spanku s tym,ze si zvykne aj na uspavanie tatom. Zacnite uspavat na striedacku. ;) Moj ma 1r 2m a je uz zvykmuty zaspat aj aj.. Tiez som tehotna a neplanujem ho uz potom dojcit. Tandem si neprosim. xD
Ja som dojčila 2,5r syna do posledného dna odchodu do pôrodnice. Tam som pobudla 2 týždne kvôli prenášaniu a keď sa mala narodila, mala som hneď mlieko. Keď som sa vrátila, dojčila som sporadicky aj staršieho. On chápal, že mliecko potrebuje bábätko. Ale keď som mala veľa, dala som aj staršiemu. Je to idnividualne. Nastav si to podľa seba.
A malý to s otcom zvládol. Muz síce úplne ošedivel, ale stali sa z nich partaci a potom oveľa viac pomáhal so starším.
Mňa dojčenie počas tehotenstva začalo bolieť a bolo nepríjemné. Skončila som s ním
@domka222 ..aj ja to uz pociťujem. :(
@ivangeline môj mal rok a pol. Keďže už jedol všetko a v noci som k nemu vstávala aj každú hodinu, čo chcel len dudkať, nevidela som význam v tom pokračovať
Ja som v tehotenstve chcela kojit starsiu dceru a nedala som to. Mala som tak citlive prsia a bradavky, ze som isla zozrat dceru od nervov, ked sa prisala. Ona zas sama cez den si zacala obmedzovat kojenie a vynahradzovala si to v noci. Ked som napocitala 14x zobudenie v noci na pricucnutie sa na tie moje citlive prsia, tak som sa rozhodla pre ukoncenie kojenia.
Normálne..staršie som pochopiteľne odstavila...však keď bude s ockom ako ho uspi upokojí? Keď nemá cici? Mal rok keď som zistila že som tehu . Celé tehu som dojčila a mesiac pred pôrodom som odnaucila od dojčenia a to rázne potrela bradavku octom raz potom druhý raz a potom už nechcel chvalabohu...
Cici ostalo pre Bábätko 😉
Ved za tie mesiace sa veeela zmeni...moze sa aj okolo 16t samo odstavit, lebo sa zmeni chut mlieka.
Moji mali pri porode 2r 2m a s tatom v pohode a to tiez boli mamkaci a len s mamkou spat. Mam pocit, ze ho viac pocuvali ako mna. O deti bolo dobre postarane, horsie ta domacnost ked som prisla z nemocky...cista katastrofa 🤦♀️
Ja budem coskoro mat 4 deti. Po cca 2 rokoch prislo druhe po prvom a stvrte po tretom. Prve a tretie som dojcila, ked som otehotnela, ale takmer hned mi klesla tvorba mlieka a coraz viac ma to bolelo, bolo neprijemne. Vydrzali sme to tak tahat prvy trimester cca. Postupne som ponukala menej a menej a nakoniec sa odstavili, mali vtedy deti cca 15 mesiacov. Uplne bez placu a nervov. Bola som otrasne unavena a nocne vstavanie bolo coraz horsie pre mna. Ja som sa nastavovala tak, ze musim to prve dieta dat do takeho stavu, aby vedelo zvladnut byt s ocinom same bez stresu, co to len ide, postielku sme dali do detslej izby, uspaval ho vecer manzel, toho prveho. Zvladli to potom lavou zadnou a sestricku velmi lubil drobec. Cumel mal do 2,5 roka, to jedine mu ostalo. Tretie dieta este s nami spi v spalni, ale v postielke, spava o dost lepsie, ako necucia v noci, sice vstava skoro a zaspava neskoro vecer, lebooo...medved 😛, ale to sa dako utrasie. Postielku ideme premiestnit k surodencom do izby, do spalne dame kolisku, nech sa drobcek pripravuje, ze pribudne dalsi clen. Prd tomu rozumie este, dcerka doniesla teraz babiku a rozprava mu o babatku v brusku, krasne ho uci, ale samozrejme, realita bude zaujimava 🙂.
Takze kludne sa moze stat, ze mlieko nebudes mat alebo Ta to bude boliet alebo pridu dalsie veci. Ja by som to nesilila, tiez som prvy raz chcela skusit tandem, ale takto mi to nakoniec lepsie vyhovovalo. Ked sa narodilo druhe dieta, malo priserne koliky, nespalo, bol to horor a netrvalo to 3 mesiace, ale vyse roka, po pol roku som dostala hypertyreozu, vypadali mi vlasy, chudla som, ubudalo mi mlieko, nebolo dost ani pre jedno dieta. Problemy s tlakom, bola som slaba a strasne zle som sa citila. Ostarla som kvoli tej chorobe hrozne - fyzicky. Nakoniec sa to ukludnilo. Ale bolo to velmi tazke. Tak este aj taketo veci mozu prist...
Keby sa niekto zamýšlal nad kojením ak má doma bábätko, ok, ale pri ročnom dieťati? a ešte keď je žena len na začiatku tehotenstva?
Inak si uvedom, že tvoje dieťa bude mať v čase kedy pôjdeš rodiť skoro 2roky....takže MM už určite potrebovať nebude a ver tomu alebo nie, prežije aj bez neho.....a ak ešte nebude odstavené(teda ak sa ti neodstaví samo, hoci ty ho chceš stále kojiť), otecko sa s tým bude musieť vsporiadať ako vie....
Ďakujem. Je mi jasne ze sa toho vela zmení.. uvidím ako to bude s mliekom a dojčením u mna. Ďakujem za vaše príbehy,pomohlo mi to ☺️
Ahoj, ako píšu baby je pravda že sa toho ešte veľa zmení. Určite dieťa neodstavuj zatiaľ ! To je to najhoršie čo môžeš. Máš čas, čiže dovtedy ešte uvidíš... A máš už vymyslené nijake mená?
Ako píšeš, za tie mesiace sa toho veľa zmení. A keď proste bude musieť, tak všetko zvládne aj s otcom.