V pôrodnici som mala doslova naliate prsia a tieklo z nich každú chvíľu a teraz nič, ani keď si odsávam, tak nejde mlieko :( ako to prosím znova naštartovať? Ďakujem za každú radu
@glorikarebeka bojím sa, aby sa mlieko nestratilo... Už rozmýšľam, či neskúsiť tú senovku, o tom som veľa čítala... Nemáte náhodou skúsenosť prosím?
Senovka alebo Bemedikt je úplný základ, potom zvýšiť pitný režim, dobre sú aj caje pre dojciace ženy
Dôležité je dojčiť v noci, aspoň raz, lebo vtedy dá tvorí prolaktín
A dôležité je mat položené nahé bábätko na tvojich prsiach - teda kontakt koza na kozu
Kolko vypijes denne? Naozaj pi a pi. Dietatko treba prikladat, nie odsavacku. tvoje telo uplne inak reaguje na kontakt s bábätkom. Drzim palce
Vela jest, vela pit, prikladat dieta často, koža na kožu, byt s ním v co najuzsom kontakte co najviac - zostan s nim cely den v posteli, pust si TV a oddychuj.
Veľa tekutín, pravidelne jesť a ja pijem čaj pre dojčiace ženy od Lerosu😇na začiatok som si kúpila jedno balenie Lactilu🥰teraz mi stačí čajík😁
Nie,nemám s tým skúsenosti....ja som veľa vypila vody a čajov pre dojčiace ženy a polievky som veľa jedla
Ďakujem pekne... Ja mám bábätko na jiske, lebo som rodila predčasne a bude tam ešte mesiac, preto keď nemôžem byť s ňou, tak doma odsávam, tak si ju neviem zatiaľ stále prikladať a aj zato sa plaším,aby mi neodišlo mlieko..... Piť sa snažím veľa, od dnes si dám senovku, hádam sa to rozbehne
Tiez som mala dietatko po operacii na jis 3tyzdne,takze len odsavanie, ziadne kojenie nebolo mozne, mne velmi pomohlo oddychovat, pit caje , matysak-biela hroznova stava a homeopatika ricinus comunis5ch, kojenie som rozbehla v 6tyzdnoch dietata a vydrzala som do 22mesiacov.
V tom pripade odsavaj každé 3h nonstop, aj v noci. Navstevuj dieta co najcastejsie, klokankuj, ak ti to umoznia. Kolko je od porodu?
Inak ja som pred 9 rokmi v ČR mohla byt so synom v nemocnici nonstop, narodil sa v 31+6 a domov isiel po 25 dnoch plne dojceny.
Vyskusaj sa pozerat pri odsavani na fotku babatka a ovoniavaj oblecko, co malo na sebe, ak sa da, ciapocku, napriklad. A este skus papat moringu, je lepsia ako ta senovka a benedikt. Mne teda viac fungovala. Drzim Vam palce...💗
Senovka+benedikt+ rhicinus 5ch
Vlastna skúsenosť 😉a veľa tekutin
Zožeň si dobré elektrické odsávacky, kludne dve, máš dve prsia a deň len 24 hodín. Odsavaj max každé tri hodiny, nie menej často, aj v noci si daj zo 2-3x budík. Jedla som aj Benedikt aj senovku aj moringu aj ricinus5 v kapsuliach, píla veľa tekutín, čaj pre dojčiace rôzne značky, dobré mi prišlo aj Caro zaliate horúcou vodou doplnené mliekom. Udržala som tak mlieko, kým bola malá v inkubátore na Jiske 5 týždňov aj potom do 15 mesiacov, lebo sa prakticky vobec neprisala.
Daj si senovku ale aj benedikt spolu. A odsavat stale dookola a vela tekutin.
Veľa tekutín a stále dieťa prikladať