Mamičky ktorá máte skúsennost s odstavením,,,,, sem z radami. Ja som tehotná a dr. mi odporučila prestať dojčiť, malá má skoro 2 roky tak som s tým trošku aj zmierená ☹ 🙂 . Len neviem ako si mám uviazať prsia aby to bolo efektívne. Prestala som dojčiť od včera od nejakej 15 hodiny poobede, celú noc sme mrnkali ale nakoniec vydržali.... trošku sa mi naliali ale nebolia, je nutné aj odstriekať? Alebo ak nebudem citiť napätie tak nie je treba? Beriem aj ricinus 30ch 2 krát denne 7 tbl. Budem vďačná za každú radu.
paráda, dva roky 😀 Ja som malú odstavovala nedávno,resp. odstavila sa sama v roku.Mlieko som si odstriekala len pár krát vždy v inom čase a len trochu,aby som necítila napätie.Teraz som tak 3 týždne po a napätie necítim a neodstriekavam. Snáď sa mlieko stratí samé už úplne. V roku je to úplne iné.
Syna som musela odstaviť po troch mesiacoch a to som musela odstriekavať, málo piť, brala som nejaké tabletky a trvalo to isto dlhšie.
Este tak den dva, tri odstrekni trosku mlieka, namiesto zvazovania je dobra aj tesnejsia sportova podprsenka, pomaha aj salviovi caj (ale ten urcite nepi v tehotenstve), alebo octove zabaly. Mlieko sa ale ti uplne nestrati, par kvapiek tam moze byt mesiac, aj dlhsie dokonca az rok
ze vraj neodstriekavat, ked tak iba rucne, co je pekna makacka a po takych 4 dnoch by malo mliecko pomaly zacat ustupovat...to som zatial iba pocula, nemam odskusane, planujem aj ja odstavit, ale zatial sa nedari, mala ako by to vedela a chce stale viac, dokonca sa uz aj v noci zacala budit na cicik, co uz sme mali davno za sebou, prisaje sa ako nikdy a druhou rukou mi zmoli druhu bradavku 😅
Mne este v porodnici poradili prsia obviazat pevne plienkou, obcas ju namocit v studenej vode. Teple obklady nie su vhodne, lebo teplo stimuluje tvorbu mliecka. A obmedzit prisun tekutin. Za par dni to bude dobre. 😉
ja som sa vôbec neviazala,
ak vydržiš, tak neodstrekni, len keby ťa veľmi prsia boleli ale len trošku, aby si znižíla tlak v prsiach...
pomohli mi tie homeopatiká a za dva dni som už ani prsia nemala také naliate...
Ahoj, Nepi nic teple (caj, kavu, polievky, mlieko). Pi malo a tiez je dobra citronada. Vyzmikas si citron do 0,5 l vody. Jec potraviny chudobne na tuky.
ahoj,
ja som pri dcérke to robila tak,že keď som cítila veľký tlak,tak som trošku odstriekala,ab yto povolilo,zo začiatku som to robila možno tri razy denne,potom už len dva razy a nakoniec raz.....skrátka postupne....no mlieko mi občas vytieklo aj po dvoch mesiacoch 😒
lebo moja švagriná najprv neodstriekavala a upchal sa jej mliekovod,mala bolestivú hrču jak hrom,musela k doktorovi....preto som to robila....
ja som dcérku odstavial len asi pred dvomi mesiacmi, čiže som ju dojčial viac než tri roky, ale neviazala som sa...
Tak ja som tam asi už ani veľa nemala, že.... tak neporadím.. a načo som sem potom písala? 😀 😀 😕 😅
Dva roky je veľmi pekná doba 😵 Klobúk dole! 😎
Myslím si,že mliečka sa ti už netvorí tak ako v prvých mesiacoch po pôrode,tak by to nemalo byť až také dramatické.
odstriekavať v žiadnom prípade! Tým by si si prsné žľazy len stimulovala k tvorbe mlieka.
Obviazaná som bola len dva dni,lebo to bolo dosť nepohodlné.
Urobila som to tak,že elastický obväz som si previazala cez prsia čo najtesnejšie,ale tak aby som mohla dýchať.
Navyše ešte k tomu suchá strava + znížený pitný režim
To mi odporučil môj gynekológ,keď som sa musela "odstaviť" krátko po pôrode.
Ja som dostávala ešte aj injekcie(presne 5 ks)