Ako skrátiť nočné kojenie u novorodenca?

lu27la
24. feb 2012

Mam vyse tyzdnovu dcerku a cez den ma krasny rezim,spinka,napapa sa max. za pol hodiny a uz zaspava V noci je na prsniku aj hodinu a pol a stale je umrncana,nevie zaspinkat. Ked sa jej snazim jemne prsnik odtiahnut,spusti cirkus,aj ked uz netaha len drieme. Mlieka mam vela,aj pekne papa,tak neviem kde je chyba.Takto sa v noci vyspim max. 3 hodiny. Dakujem za vsetky rady

nikush
24. feb 2012

mozno ta len chce viac citit, kedze cez den ta nema pri tebe blizucko non stop 🙂 nedojcis v lahu? skus, a vyspite sa obe. ak sa ti bude zle prisavat v lahu, tak ju nechaj prisat posediacky a potom si s nou pomaly lahaj, ja som tak robila a slo to, maly sa najedol, zaspala som do komy a budila som sa nato, ze aha asi sa uz najedol a to chcel znova, elbo uz presli 2hodiny 🙂 musis si to ty ulahcit, babo je priiiiilis male nato, aby si nieco extremne skusala...ma nato dovod, ze chce byt v tesnej blizkosti...

bubulka722
24. feb 2012

Viem, že je to náročné, ona je však veľmi maličká a preto jej neodopieraj svoju prítomnosť. Ja som dcérku dojčila skoro non-stop vo dne v noci až do vyše 3 mesiacov. Potom sa postupne začala zaujímať o okolie a prsník toľko nepotrebovala. Dieťatko bolo 9 mesiacov zvyknuté len na teba, preto ju nenechávaj zbytočne samú. Ja som s malou spávala od narodenia na roztiahnutej pohovke a v celku som sa ako tak vyspala. V podstate spím s ňou stále, má už 14 mesiacov. Určite tým prispeješ k harmonickému a zdravému vývinu dieťaťa.

strapco13
24. feb 2012

@lu27la skus jej ten prsnik nevytahovat a pockaj kym zaspi a pusti prsnik sama, to znamena ze spinka hlboko, lebo ak jej ho vytieahnes, tym ju vlastne prebudis
ale tyzdnove babatko potrebuje tvoju pritpmnst..spinkaj s nim, aj cez den..malo by platit..ak spi dieta ma si pospat aj matka /ak mas jedno dieta je to jednoducjhe, pri viacerych sa to uz neda vzdy/
skus si prestudovar stranky ohladom dojcenia www.mamila.sk a http://dojcenie.wordpress.com/ je to venovane dojceniu a moznym problemom