Ako si zvýšim tvorbu mlieka?

nelka1122
25. feb 2018

Dobrý deň, potrebujem poradiť ako zvýšiť tvorbu mlieka. Mala som sekciu a bábätko mi nosili veľmi málo na prikladáme asi 2-3 krát denne zozaciatku.v edelo sa prisat ale skôr hneď zaspalo.sestricky dali bez opytania hneď druhý deň um cez fľašu a pri odchode mi odporučili že mám tiež dokrmovat pretože podľa nich ani nemám mlieko na základe stláčania bradavky.lenze stále som mala mokré fľaky na košeli čiže podľa mňa som mlieko musela mať .odkedy sme doma dávame nutrilon.ale vždy predtým kojim z obidvoch prsníkov.asi po 3 týždňoch som sa rozhodla iba kojit.stale plakala .po týždni bez um sme mali poradňu a doktor povedal že pribrala tak na hranici tak som sa zľakla a znova som začala s nutrilonom.teraz má 8 týždňov pribrala už na pohľad dosť .stále pred nutrilonom dávam obidva prsníky a aj medzi kŕmeniami aj na ukludnenie dokonca aj uspavam na prsniku.takze myslím že prikladám dosť.tak zo zúfalstva skúšam všetko.kupila som fľašku medela z ktorej sa saje ako z prsníka.nepomohlo fľašku ani nechce .kúpila som odsavacku a na jedno odsatie z obidvoch prsníkov asi 40 ml a to za pol hod.po kojeni odsajem asi 10ml .odsavam asi 6 krát denne.terax dva dni uzuvam ricinus communis.poradte mi prosím vás už fakt neviem či sa to zlepší alebo sa mám zmieriť s nutrilonom.a ešte dotaz.uz dva týždne cez deň hneď ako zaspí(tvrdo) do 10 min sa zobudí.vzdy.vnoci spí aj 5 hodín

vikusss
25. feb 2018

Skus bylinky - senovku grecku a Benedikt lekársky

vikusss
25. feb 2018

A mliečka musíš mat dosť ja odsajem z oboch fúú tak 20 keď sa veľmi snažím a iba kojím a pekne priberá.... Mliečka máš dosť psychika to blokuje a ja som rozbehla laktaciuam ešte viac tým ze som každých 10 alebo viac min ako budeš stíhať vždy ponúkla prsníky.... Šla som na par dni k mamine a nemusela som nič robiť takže permanentne sme sa kojila a aj tak sa mi nenalievaju ako niektoré mamičky píšu ze idú prasknúť ale malinkej to stačí tvorba sa tvorí podľa toho koľko odsajem bábätko takže odsávaj vo najviac prikladaj co najviac a ono to bude už len lepšie a lepšie

mojitka13
25. feb 2018

Určite bylinky a hlavne veľa jedz a pi.Pripadne zavolaj laktacnej poradkyni.Akonahle som malo jedla mala som malo mlieka.A ked som citila, ze mam prazdne prsniky pila som pred kojenim caj na kojenie.Ja som rodila tiež sekciou a malej tiež dávali UM, ale doteraz odmietam myšlienku na UM.Ked sme išli z pôrodnice mala som odporúčanie dávať UM, to som ale nedávala a kojim doteraz.Mala má už rok.Detska lekarka je spokojna a vsetko je v pohode.No a čo sa týka odsávačky, tiež som si zvyčajne odsala smiešne malo.A ešte ďalšia vec...ja mam menej málo mlieka, keď mam stres a keď sa hnevam.

katharines
25. feb 2018

Pri odsavani si mozes prsniky masirovat smerom k bradavke. Ked malicka bude pit, tiez cyklicky stlacaj, tak ako pije. Pi cca 3 litre tekutin ako vyvary, a mozes aj cajiky na kojenie napr. Fenikel a aniz.

yvana74
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
yvana74
25. feb 2018

@nelka1122
Dobry den, na vasom mieste by som kontaktovala laktacnu poradkynu, tak aby prisla k vam domov (nielen po telefone), ukazala vam ako babatko najefektivnejsie prikladat na dojcenie, pripadne ak je nutne ako dokrmit na prsniku (nie z flasky), doporuci vam nejake bylinky(senovka, benedikt napriklad), atd. A najma Vam to poradi clovek, ktory sa tomu venuje a ma vela skusenosti (svojich aj cudzich) s dojcenim. Drzim palce.

tu by som hladala kontakt:
https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-d...

liv1
25. feb 2018

Materske mlieko je ovela vyzivnejsie, cize v porovnani s UM ho staci v mililitroch menej. Ja by som poradila benedikt a senovku grecku, ale bolo by super ak by ti prisla laktacna poradkyna a poradila ti co a ako aj kvoli tomu umelemu mlieku a tak celkovo... Dietatko si vytiahne viac v skutocnosti, ako si dokazeme odsat. Drzim palce nech sa podari 🙂

pininka
26. feb 2018

Moja bola len kojena a priberala od zaciatku malo a pritom mlieka som mala ako kravicka. To vobec nieje ukazovatel. Dcerka je zvyknuta na um, tak jasne ze place. Neviem kde ai rodila, ale ma zaraza pristup sestriciek. Ja mam tei sekcie a az na prve dieta, kde som nemala nic nastudovane sme sa rozkojili bez problemov a to druhy syn bol od narodenia na Jis, a mna nosili ho tam kojit. Su deti ktoryn kojenie aj flasa naraz nevedia, ale vacsina sa po case odstavi.

sia94
26. feb 2018

Toto skuste jeto na rozbehnutie mlieka nam to pomohlo take iste su aj na zastavenie mliecka tak pozor 🙂

deti95060810
26. feb 2018

mne pediater dop. ricinus comunist - to je homeopatikum na podporu tvorby mlieka...mne to pomohlo....ešte skús pred kojením si asi 15 min. poležať, a zvýš príjem tekutín o 1 liter ..... v nemocnici nám dop. piť čaj s mliekom....vyzerá to hrozne, ale dá sa to....

nelka1122
autor
26. feb 2018

Ďakujem za rady.ricinus communis užívam tretí deň a nevidím moc zlepšenie.iba mlieko sa mi spustí tak na 20 sekúnd sem tam.ale to je málo.aj stláčam prsník a nič mi nejde z neho.rodila som v Galante a fakt strašný pristup sestričiek.horsie si ani predstaviť neviem.

kukucka100
26. feb 2018

@nelka1122 úplne chapem. Bola som na tom podobne skoro mi Z toho preplo A to doslovne. Vyskúšala som všetko na svete Čo existuje aby som mala viac mlieka. Fakt všetko laktacna, všetky druhy liekov, cajov, hroznové nápoje, prikladanie odsavanie cievka fakt všetko čo existuje. A proste nič mi nejako extra tvorbu mlieka nezvysilo. A malému to nestačilo bol hladny nepriberal plakal tak som začala dokrmovat aj kojit. A sme tak doteraz. V noci len kojim A cez deň aj jedno aj druhe. Je mu jedno fľaša prsník hlavne nech tečie.
Bola som asi tak desať minút pred zrutenim Z toho kojenia/nekojenia keď mi môj gynekológ povedal že môžem sa aj na hlavu postaviť moje žľazy dajú len toľko koľko môžu. Niekto má V prsiach viac žliaz niekto viac tuku svalov.
A to ma ukludnilo. Maly má štyri mesiace A kojime aj dokrmujem A hlavne som už V pohode Z toho.

nelka1122
autor
26. feb 2018

@kukucka100 presne tak sme doteraz fungovali aj my.cez deň aj aj vnoci kojenie a nad ránom väčšinou aj Nutrilon okolo .tiež mám pocit že proste viac mlieka nebude lebo aj prikladám stále od začiatku.aspon vidím že som není jediná 🙂

kukucka100
26. feb 2018

@nelka1122 ja si vravim aspoň niečo. Najhoršie je počúvať kto ako dlho kojil. Proste keď to nejde tak to nejde. Chcela by som takto vydržať čo najdlhšie aby mal aj nejaké protilátky odomna voči chorobám.
Mne Z toho fakt už sibalo. Netreba sa nad tým tak stresovat. Proste nejde tak nejde. Každá žena je individuálna.
A na pár dní si zvyknem dávať benedikt A senovku ta je asi top medzi všetkými tými liekmi.

nelka1122
autor
26. feb 2018

@kukucka100 presne to už mám objednané. A tak isto rozmýšľam že aspoň nejaké protilátky aj keď je otravné kŕmiť dvomi spôsobmi ešte aj pri placi od hladu ale čo už

liv1
26. feb 2018

@deti95060810 ten ricinus comunist je top co som tu kedy citala 😂😂😂👍👍👍😅

sandri
26. feb 2018

ahoj, presne viem ocom hovoris. Ja som mala dve sekcie, z toho prva bola planovana. Po prvej mi maleho doniesli neskoro, nemala som vobec mlieko asi 5 dni, musela som krmit UM. Nulova podpora kojenia v porodnic, syn mal zltacku, do toho mi sestricka povedala, ze s mojimi bradavkami ja vobec kojit nebudem. Laktacnu som volala az po 14 dnoch, co bola velka chyba. Stracala som mlieko uz. Napokon som o mlieko bojovala dlhych 8 tyzdnov - kolotoc odsavania, kojenia, krmenia UM... Uzivala som vsetko mozne aj nemozne. Ale oplatilo sa vydrzat. Po 8 tyzdnoch sa mlieko vratilo, hoci vzdy som musela raz denne dokrmovat, inak bol maly hladny. Neriesila som to 🙂 co som vsak zistila az pri druhom synovi, na zvysenie tvorby je najlepsie mat babatko co najviac pri sebe! Druheho syna som nosila v satke a vzdy ked som si ho uviazala,prsia sa mi naliali ako balony. Vyskusaj 🙂

zeytin
26. feb 2018

@nelka1122 A klasickú vineu si skúšala (odbublinkovanú)? Na tej sme fičali už od pôrodnice, resp. ak sa ti dá kúpiť čistú hroznovú šťavu od Matyšáka... tú nemusíš odbublinkovať. Pila som ju dlho, najmä keď som mala menej mliečka... tak 1-2 dc denne. Veľmi ťa povzbudzujem, aby si vydržala v tvojej snahe kojiť. Materské mliečko je najlepšie, čo môžeš bábätku dať 🙂

janahu7
26. feb 2018

mne pomohlo dať sa do kľudu a prikladať, prikladať a prikladať...a na rozbehnutie laktácie som užívala senovku a benedikt...dokonca mi zostalo asi aj pol balenia, pokojne sa ozvite, ak by mal niekto záujem

tani2
20. máj 2018

@janahu7 ja mam pocit, ze sa mi tvori menej mlieka. Maly ma pocikane plienky asi aj 6 za 24hodin, ale neviem ci je to dobra indicia. A chcela by som vyskusat tu senovku a benedikt. Mala by som zaujem o vase pol balenia ak este mate?

extempore
20. máj 2018

@nelka1122 homeopatia je kravina, šarlatánstvo, je to vyťahovanie peňazí.. ak nemáš mliečko, netráp sa, obe deti som vychovala na UM, krásne pribrali, narástli, nie sú choré

janahu7
Autor odpoveď zmazal
Zobraz