Ako sa zbaviť zatvrdliny v prsníku?

ada2208
6. jan 2020

Dobry vecer,idem si pre radu lebo uz som zufala. Mam momentalne zapal prsnika,od vcera ATB ale mam tam.velku zatvrdlinu,ktoru nedokazem nijako dostat prec. Dnes som.bola.u lekara,pozrel.ma,tak konstatoval.ze je to zapal. Chcem.sa opytat,uvolni sa ta zatvrdlina pomocou ATB? Lebo ja to nedokazem rozpustit. V sprche uz asi aj byvam,davala som kapustne listy,Visnovskeho balzam,teple obklady a ak sa mi podari,tak len po kvapkach....ale teraz vecer asi tak 3 kvapky. Cely prsnik tvrdy,plus ta hrca. Beriem uz aj tabletky na zastavenie laktacie,takze uz ani oxytocin,ktory mi to ako tak spustal,neprichadza do uvahy. Prosim,poradte...ale myslim.ze to nemasirujem.spravne,lebo ja sa to snazim skor vytlacat ako masirovat. A to uz nehovorim o ten strasnej bolesri...ta hrca hrozne boli :( prosim,nejake rady ako masirovat alebo nieco co sa s tym da robit. Dakujem.

katarinka89
6. jan 2020

@ada2208 m
Kruzive pohyby pod teplou sprxou. Zapal ustupi cca po 3 tabletke-+ paralen na noc

ada2208
autor
6. jan 2020

@katarinka89 takze to moje nasilne stlacanie mi je asi prd platne,ano? Myslela som ze to takto skor dostanem von,tym tlacenim. A to po tej hrci? A silno alwbo jemne masirovat? Dufam ze sa to uvolni lebo uz mam z toho strach :(

nikpa
6. jan 2020

@ada2208 mne pomohlo nahrievat prsníky s infralampou keď už bolo zle, mala som hrče a nepomáhala ani tepla sprcha. Sadla som si pred lampu, začala masírovať a pomaličky to išlo. Viem ako strašne to bolí, držím ti palce nech to rychlo povolí.

katarinka89
7. jan 2020

@ada2208 kruzivymi pohybmi masirovat a v teplej sprche a popripade este aj octanovou mastou. To sa ti uvolni

kiki9871
7. jan 2020

@ada2208 ja som to mala tiez az triasky a horucky a tiez atb..podla mna je ta bolest horsia ako porod, aspon pre mna ano🙈 ja som si to najskor nahriala bud fenom alebo v sprche, pocas toho som sa ho snazila masirovat, hlavne to zatvrdnute a nasledne som odsavala odsavackou ale elektrickou a hrcky sa stratili 👍

ada2208
autor
7. jan 2020

@nikpa a infralampa ake svetlo? Cervene? A ako dlho nahrievat?

nikpa
7. jan 2020

@ada2208 áno, to červené. Ja som si k tomu sadla a masirovala až kým mi pomaličky nezačalo kvapkat mlieko, zo začiatku to išlo veľmi pomaly, naozaj po kvapkách, asi po 15min keď sa mi dostatočne nahrial prsník, vyšli prvé kvapky. Viem ze v pôrodnici som prvé dni nerobila nič okrem toho a to málo co som doslova odkvapkala som nosila malému na jisku. Masirovala a nahrievala som vždy keď som nebola práve pri malom, bolo to náročné ale pomohlo.

3rika6
7. jan 2020

Dobry den. Nechcem vas strasit, ale mala som nieco velmi podobre, zatvrdnutu hrcu velku ako vajce ktora nesla rozmasirovat a nakoniec to bol absces ktory mi museli narezavat, aby sa hnis dostal von.mala som tam zlateho stafylokoka

ada2208
autor
7. jan 2020

@3rika6 och,tak toho sa najviac bojim. Ale ja som vcera bola u lekara a videl to,tak snad by vedel,ze je to uz toto.

ada2208
autor
7. jan 2020

@nikpa a to vkuse ste si nahrievali? Dokial.nezacalo? Lebo ja nahrievam kazdu asi hodinu a pol cca 10 min a potom masirujem.

ada2208
autor
7. jan 2020

@3rika6 a prosim.vas,to Vas asi veeelmi bolelo,nie??nie ten zakrok uz ale ten absces myslim.

ada2208
autor
7. jan 2020

@nikpa a este sa chcem opytat,ked sa Vam zacala ta hrca hybat,tak to bolelo? Lebo ja ked si dam pauzu medzi masazami,tak asi 5 min ma to boli a potom ustupi bolest.

3rika6
7. jan 2020

@ada2208 mne to videli aj dvaja a potom po tyzdni mi to aj tak museli spravit

nikpa
7. jan 2020

@ada2208 ja som nahrievala a masirovala predtym ako som išla odstrekovat a celú dobu ako som stlcala tak som sedela pred lampou. Hrca ma bolela ked som ju masirovala a ešte chvílu potom.

3rika6
7. jan 2020

@ada2208 no bolelo ma to hlavne ked som to skusala romasirovat a vytlacat, ked som si myslela ze je to iba upchate...bola to taka tlakova bolest

ada2208
autor
9. jan 2020

@3rika6 no tak ja uz som tiez po operacii :( bol to absces :(

3rika6
10. jan 2020

@ada2208 tak to mi je luto ze ste to nakoniec mali aj vy takto :( a co ako sa mate?

ada2208
autor
11. jan 2020

@3rika6 no uz je to lepsie...ale bola to hotova hroza,to cistenie je strasne,ale zlepsuje sa to kazdym dnom,tak.dufam ze uz to bude dobre

ingelika78
11. jan 2020

@ada2208 mrzí ma to..akurat citam tuto diskusiu, mam rovnaku skusenost, skoncila som toez na chirurgii s abscesom. pre povzbudenie -dojcenie sa podarilo udrzat 🙂 Zelam skore zotavenie.